Οι δημοσιογραφικές κόντρες...βγάζουν μάτι!

@Κατά τη προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ Α.Ε. (Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011), ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ κ. Χαράλαμπος Ταγματάρχης ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για τη φιλοσοφία του νέου Οργανογράμματος της εταιρείας.
Ακόμα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε τα ακόλουθα:
1. Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της εκπομπής –εσωτερικής παραγωγής- «Αθλητική Κυριακή» για την περίοδο 2010-2011. Το κόστος κάθε μεταδιδόμενης εκπομπής για την περίοδο από 29 Αυγούστου έως 31 Δεκεμβρίου 2010 ανήλθε στο ποσό των 12.384 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Για την περίοδο 1 Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου 2011 το κόστος κάθε εκπομπής ανέρχεται στο ποσό των 11.400 ευρώ (πλέον ΦΠΑ). Το συνο-λικό κόστος των εκπομπών για όλη την περίοδο, ανέρχεται στο ποσό των 412.801,80 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).
@Ιδιαίτερα ενοχλημένος φαίνεται να είναι ο Νίκος Χατζηνικολάου με τον Γιάννη Πρετεντέρη, εξαιτίας ενός χαρακτηρισμού του δεύτερου για τους δημοσιογράφους.
Στο άρθρο του στο χθεσινό φύλλο των «Νέων» για τον Κ. Σημίτη ο κ. Πρετεντέρης αναφέρει ότι το μεγάλο πλεονέκτημα του ήταν οι εχθροί του. «Αρκεί να δεις ποιοι του επιτίθενται ακόμη και τώρα, από διάφορους αληταράδες των Εξαρχείων έως έναν υπόκοσμο της δημοσιογραφίας».Ο τελευταίος χαρακτηρισμός πυροδότησε την οργή του Ν. Χατζηνικολάου, η εφημερίδα του οποίου (Realnews) είχε πρώτη δημοσιεύσει την είδηση ότι οδηγείται στην Βουλή η δικογραφία για την υπόθεση των swaps του κ. Σημίτη. Ο κ. Χατζηνικολάου χρησιμοποιώντας πρώτο πρόσωπο ρώτησε σήμερα τον κ. Πρετεντέρη μέσω της ραδιοφωνικής του εκπομπής (Realfm): «Ποιοι σοβαροί δημοσιογράφοι κύριε Πρετεντέρη καλύπτουν τον πολιτικό υπόκοσμο κατηγορώντας δημοσιογράφους που κριτικάρουν τον πρώην πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του για όλα όσα διέπραξε εκείνη την περίοδο;».
@ΜΗΠΩΣ άραγε γνωρίζει κάτι περισσότερο και ιδίως για την υπόθεση με το...μπλάνκο- το είπε χθες και ο Λαζόπουλος στην εκπομπή του- για τα ονόματα των μεγαλοδημοσιογράφων που φέρεται ότι πήραν μεγάλες μίζες απο την Siemens την περιόδο της παντροκατορίας της και φυσικά αν θυμάστε καλά πόσες χορηγίες έκανε τότε σε εφημερίδες και ομάδες όταν τιςμίζες....τις βαφτίζουν ως χορηγίες....
@Καλά, αλλά όχι άριστα για... Λάκη, ήταν τα νούμερα τηλεθέασης του «Αλ Τσαντίρι» στην επιστροφή του.Ο Λ. Λαζόπουλος έπιασε 43,8% στο σύνολο και 44,5% στα νεανικά κοινά, κλέβοντας την δόξα από το φινάλε του «Χίλιες και μια νύχτες», που άγγιξε 24,3% στο σύνολο και 19,7% στα νεανικά κοινά
@Τη Διοίκηση της ΕΡΤ3 επισκέφτηκε χθέςο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Τον κ. Μπουτάρη υποδέχτηκαν στα γραφεία της Διοίκησης του τρίτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΡΤ3 Νίκος Σωτηριάδης, ο Γενικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Δ. Μπλιάτκας και το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής, εκπρόσωπος των εργαζομένων, Δημήτρης Γιακουμέλος. Αμέσως μετά τη συνάντηση ο Δήμαρχος δήλωσε: «Η συνάντησή μας δεν ήταν απλώς εθιμοτυπική, αλλά και εργασίας. Ενημερώθηκα για τα πλάνα της Διοίκησης της ΕΡΤ3. Εύχομαι να τα υλοποιήσει όπως τα οραματίζεται και η ΕΡΤ3 να γίνει πραγματικά ένα περιφερειακό κανάλι. Συζητήσαμε, επίσης, για τον τρόπο συνεργασίας μας και διαπιστώσαμε ότι είμαστε σε πολύ καλό δρόμο. Ως Δήμος έχουμε πίστη και αφοσίωση στα περιφερειακά Μέσα και νομίζω αυτό θα βοηθήσει πολύ στην εξέλιξη».
@Πολύς λόγος είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα για το ποια ήταν η αιτία που έκανε τα γυρίσματα του 50-50 αν αργήσουν να ξεκινήσουν. Ο Παύλος Χαϊκάλης μίλησε και αποκάλυψε την αλήθεια. «Επιλοκή υπήρξε μόνο με τους όρους των συμβολαίων που αφορούσαν τη διαφήμιση των χορηγών και απαγόρευαν στους ηθοποιούς να κάνουν διαφημίσεις. Τελικά όμως το θέμα διευθετήθηκε.»
@Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά σήμερα η συνάντηση της ΕΣΗΕΑ με την ΕΙΗΕΑ. Οι εκδότες ζήτησαν την αναβολή της συνάντησης που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το μεσημέρι και μέσα στις επόμενες ημέρες θα οριστεί νέο ραντεβού, προκειμένου να γίνουν οι τελικές συζητήσεις για τη ΣΣΕ. Το κλίμα είναι τεταμένο και ίσως οι δύο πλευρές δίνουν... χρόνο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, διότι η ΠΟΕΣΥ ήταν αποφασισμένη για απεργιακές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που δεν υπήρχε σημείο επαφής.
@Το ποσό των 29,24 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΕ-ΓΓΕ, δαπανήθηκε από το κράτος το 2010 για την προβολή των υπηρεσιών των φορέων και των οργανισμών του Δημοσίου. Το σχετικό κονδύλι εγκρίθηκε στο διάστημα Σεπτέμβριος 2009 - Σεπτέμβριος 2010 και ήταν ένα από τα χαμηλότερα της τελευταίας δεκαετίας. Σε ό,τι αφορά την τρέχουσα χρονιά, αξίζει να αναφερθεί ότι ήδη έχουν εγκριθεί κονδύλια συνολικού ύψους 6,68 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται η έκδοση νέου σχεδίου για την κατανομή της κρατικής διαφημιστικής δαπάνης στα ΜΜΕ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…