Πολυμετοχικό σχήμα με τους εργαζόμενους του Alter πρότεινε το Greekmme στο Σωματείο Εργαζομένων

@ΌΛΟΙ περιμένουν τις εξελίξεις που διαμορφώνονται ερήμην τους για το μλλον το ραδιοτηλεοπτικου τοπίου στην χώρα μας, απο την στιγμή πο γνωστά κανάλια βρίσκονται στο κοκκινο! Την ίδια ώρα σταση αναμονής τηρούν οι εργαζόμενοι στο alter όπως μας επιβεβαίωσε σε τηλεφωνική μας επικοινωνία ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο σταθμό κ. Ζέρβας ο οποίος άκουσε και τα μηνύματα που μεταφέρονται απο όλη την χώρα συναδέλφων μας ώστε η αντικειμενική φωνή του καναλιού να μην φιμωθεί καθώς είναι απο τα ελάχιστα κανάλια που προβάλλει και ενημερώνει ιδίως για ζητήματα της Ελληνικής περιφέρειας. Η κατάσταση ελπιζουμε να εκτονωθεί και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούν όπως μας υποσχέθηκε.
@ΩΣΤΟΣΟ στην συνομιλία μας προτείναμε μεταξύ άλλων να εφαρμοστεί μια πρόταση που μπορούν να ζητήσουν οι εργαζόμενοι όπως διεξάγεται συνήθως στο εξωτερικό. Οι εργαζόμενοι και οι 700 οικογένειες θα μπορούσαν με τη συναίνευση του κ. Γιαννίκου να γίνουν μικροί μέτοχοι του καναλιού διανέμοντας μετοχές με πολυμετοχικό σχήμα προκειμένου να καθοδηγήσουν το καράβι του σταθμού συμμετέχοντας ενεργά τόσο στα προβλήματα όσο και στα μελλοντικά κέρδη....
@Μετά τις μεμονωμένες καταγγελίες Σκάι και ΑΝΤ1, η Ένωση Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας με μακροσκελή ανακοίνωσή της κατηγορεί την κρατική ραδιοτηλεόραση για «προκλητική καταστρατήγηση του νομικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς» και «για παντελή έλλειψη υπευθυνότητας απέναντι στον έλληνα τηλεθεατή, που ακυρώνει στην πράξη την πρωτοβουλία του υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για τη δημιουργία επιτροπής συντονισμού της ψηφιακής μετάβασης, στην οποία και συμμετέχει». Η ΕΙΤΗΣΕΕ αναφέρει πως η απόφαση της ΕΡΤ να εκπέμψει σε υψηλή ευκρίνεια διαταράσσει «τις ισορροπίες της αγοράς και την εύθραυστη διαδικασία της Ψηφιακής Μετάβασης», ενώ η ΕΡΤ απάντησε επίσης με ανακοίνωση με την οποία κατηγορεί την ΕΙΤΗΣΕΕ για υβριστικούς χαρακτηρισμούς, επιμένει πως δεν καταστρατηγεί κανένα νόμο και στις κατηγορίες περί δωρεάν διαφήμισης της Nova, απαντά πως κάνει ακριβώς το αντίθετο, μιας και πλέον εκτός από τη δορυφορική πλατφόρμα μπορεί κάποιος να δει προγράμματα υψηλής ευκρίνειας και στην ΕΡΤ.
@Το θερινό πρόγραμμα μπορεί να μην άρχισε ακόμη, αλλά η "θερινή ψυχολογία" πλανάται ήδη στα κανάλια μας. Που σημαίνει: Τι επαναλήψεις έχουμε, τι εργάκι μέτριο μέχρι κάκιστο, τι ντοκιμαντέρ περίσσευμα; Βάλτε το, παιδιά, καλοκαίρι είναι, ο κόσμος θέλει ελαφρά πράγματα. Βλέπουμε λοιπόν προγράμματα πολλά και αδιάφορα σε ώρες μεγάλης τηλεθέασης που μας κάνουν να θέλουμε να κλείσουμε το κουτί και να μην το ξανανοίξουμε ποτέ - γιατί άραγε δεν το κάνουμε; Σίριαλ ντεμί σεζόν (μετά τα χειμερινά και πριν από τα θερινά), που, αν δεν υπήρχαν, δεν θα μας έλειπαν καθόλου. Κάτι άλλα ανεκδιήγητα κατασκευάσματα («ταινίες» τις ονομάζουνε), που μάλλον στη φτήνια τα πήραμε. Αλαλούμ, λοιπόν, κι ας δίνουν κατά καιρούς διάφορες εξηγήσεις οι "αρμόδιοι".
@«Το μήνυμα της φετινής Πρωτομαγιάς δεν μπορεί παρά να αποτελεί απάντηση στην πρωτοφανή επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από την εργοδοσία και την κυβερνητική πολιτική, με την αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων την οποία επιτείνει το προσφάτως διαμορφωμένο νομικό τοπίο, το δυσμενέστερο των τελευταίων δεκαετιών», αναφέρει -μεταξύ άλλων- σε ανακοίνωσή της για την εργατική Πρωτομαγιά, η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης.
@Σε μια βασιλική παραζάλη ζούνε το Star, ο Alpha και ο ΣKAΪ. Ο Χρήστος Ζαμπούνης, ως μετρ του βασιλικού ρεπορτάζ, μας δίνει τα φώτα του αναφορικά με πρωτοκόλλα, ενδυμασίες, προσκεκλημένους κτλ.
@Για την ελληνική τηλεοπτική αγορά η είδηση ότι η EBU Ένωση δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών Ευρώπης) ενέκρινε νέες αρχές και κανόνες για την «Internet-Connected» και την «Hybrid Television» ακούγεται ως ψιλά γράμματα. Πρόκειται όμως για σημαντικές εξελίξεις που καθορίζουν το άμεσο μέλλον της τηλεθέασης υιοθέτηση και η εφαρμογή των κανόνων αυτών μπορεί να προσδώσει χαμηλότερα κόστη, περισσότερες επιλογές και καλύτερη εμπειρία θέασης στους καταναλωτές.

@Η prime time της Τετάρτης ήταν εξ αρχής εξαιρετικά ενδιαφέρουσα σε ότι αφορούσε στην μάχη της τηλεθέασης. Απ’ τη μία το MEGA, κλασικά, με την «ζωή της άλλης» και το «50-50», προγράμματα που παραδοσιακά κάνουν υψηλότατα νούμερα και απ’ την άλλη η ΝΕΤ με την μετάδοση του μεγάλου β’ ημιτελικού Τσάμπιονς Λιγκ, του «el classico» Ρεάλ Μ.- Μπαρτσελόνα. Η μάχη δόθηκε «στήθος με στήθος». Στο διάστημα απ’ τις 21.00 μέχρι τα μεσάνυχτα, το MEGA έκανε μέση τηλεθέαση 13% με 28.3%, ενώ η ΝΕΤ ακολούθησε με 11.2% και 24.5%. Το Ρεάλ Μ.- Μπαρτσελόνα, όμως, και γενικώς ότι έβγαλε η δημόσια τηλεόραση για την μεγάλη αναμέτρηση κέρδισε την μάχη στα νεανικά κοινά, 15-44, καθώς κινήθηκε (πάντα από 21.00 μέχρι 00.00) στο 11.1% με 28.3% (έναντι 10.3% με 26.3% του MEGA).

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…