Η...δημοσιογραφική Πρωτομαγιά σε HD μεταδοση

@Η ΕΣΗΕΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία γίνεται λόγος για την αργία της πρωτομαγιάς στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης:
"Κατά την εορτή της Πρωτομαγιάς, η αργία της οποίας μετατίθεται για την Παρασκευή 29/04/2011, οι συνάδελφοι των εφημερίδων, των ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, του ΑΠΕ και του ΜΠΕ θα εργαστούν ως εξής:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ
α) Την Παρασκευή, 29/04/2011, θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι πρωινές και απογευματινές εφημερίδες.
β)Το Σάββατο, 30/04/2011, θα κυκλοφορήσουν όλες οι κυριακάτικες εκδόσεις με ημερομηνία 30/04/2011.
γ)Την Κυριακή, 1/05/2011, δεν θα κυκλοφορήσει ΚΑΜΙΑ εφημερίδα.
δ)Τη Δευτέρα, 2/05/2011, θα κυκλοφορήσουν οι εκδόσεις της Δευτέρας.
ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΕΣΑ – ΑΠΕ/ΜΠΕ
Οι συνάδελφοι των ραδιοτηλεοπτικών μέσων θα εργαστούν την Κυριακή 1/05/2011 με καταστάσεις, όπως εργάζονται στις αργίες.
Οι συνάδελφοι του ΑΠΕ – ΜΠΕ θα εργασθούν κατά την αργία της Πρωτομαγιάς με καταστάσεις όπως εργάζονται στις αργίες.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ-ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Οι συνάδελφοι των Οικονομικών Υπηρεσιών των εφημερίδων δεν θα εργαστούν την Παρασκευή 29/04/2011.
ΤΕΧΝΙΚΟΙ ΤΥΠΟΥ- ΕΦΗΜΕΡΙΔΟΠΩΛΕΣ- ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ
Οι τεχνικοί τύπου, οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία και οι εφημεριδοπώλες θα εργαστούν ανάλογα με τις ημέρες
@“Εφαρμόζουμε κατά γράμμα τη νομοθεσία”-Ανακοίνωση ΕΡΤ
H ΕΡΤ ΑΕ απαντώντας στο από 26ης Απριλίου 2011 Δελτίο Τύπου της Ένωσης Ιδιωτικών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Σ.Ε) σημειώνει τα πιο κάτω:

Η ΕΡΤ, όπως επανειλημμένα έχει καταστήσει γνωστό, δεν καταστρατηγεί κανένα νομικό πλαίσιο της Πολιτείας για τη λειτουργία της τηλεοπτικής αγοράς. Τουναντίον, είναι απολύτως σύννομη και εφαρμόζει κατά γράμμα την κείμενη νομοθεσία. Τα αρμόδια δικαστήρια θα μπορούσαν να κρίνουν τη νομιμότητα και τη βασιμότητα όσων υποστηρίζει η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Σ.Ε., αν βεβαίως προσέφευγε σε αυτά και δεν επέλεγε να καταφύγει σε υβριστικούς χαρακτηρισμούς.
Η Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε. παραποιεί, ως μη όφειλε, τις ανακοινώσεις της ΕΡΤ. Η ΕΡΤ αναφέρθηκε μόνο στην εκπομπή συγκεκριμένων πιλοτικών προγραμμάτων υψηλής ευκρίνειας, τα οποία μάλιστα προσδιόρισε.
Ας σημειωθεί ότι η πιλοτική αυτή μετάδοση γεγονότων μείζονος ενδιαφέροντος, γίνεται χωρίς το παραμικρό κόστος για την ΕΡΤ, πράγμα που τεχνηέντως αποκρύπτεται από την πολυσέλιδη ανακοίνωση της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Σ.Ε.
Από την κείμενη νομοθεσία δεν προκύπτει πως η ΕΡΤ επιβάλλεται να διακόψει την αναλογική μετάδοση στα σημεία που αρχίζει η ψηφιακή εκπομπή, πέραν αυτών που ρητά ορίζει ο νόμος. Στα υπόλοιπα σημεία, εναπόκειται στην ΕΡΤ να αποφασίσει, με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον, το χρόνο διακοπής της αναλογικής μετάδοσης.
Έκπληξη προκαλεί εξάλλου, σε ειδικούς και μη, η αναφορά σε προδιαγραφές υψηλής ευκρίνειας για ελεύθερη λήψη, που αν δεν προσδιοριστούν, θα κινδυνεύσουν δήθεν οι τηλεθεατές «να μην είναι σε θέση να δουν τις συγκεκριμένες εκπομπές και να δημιουργηθεί χάος».
Αυτονόητο είναι πως η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ εργάζεται για το καλό και μόνον της Δημόσιας Τηλεόρασης και θα προστατεύει πάντα τα νόμιμα δικαιώματά της. Δεν παρέχει δωρεάν διαφήμιση σε οιονδήποτε, πολλώ μάλλον στην ιδιωτική δορυφορική πλατφόρμα, όπως ισχυρίζεται η ανακοίνωση της Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Σ.Ε., που, ας σημειωθεί, ότι με τις εκπομπές της ΕΡΤ σε HD:
I. ακυρώνεται το συγκριτικό διαφημιστικό της πλεονέκτημα πως «μόνο αυτή εκπέμπει ΗD στην χώρα» και
II. δεν χρησιμοποιείται ο ίδιος δέκτης, δεδομένου πως για τη λήψη δορυφορικού συνδρομητικού σήματος απαιτείται δορυφορικός δέκτης με δυνατότητα αποκρυπτογράφησης, ενώ στην περίπτωση της μετάδοσης που επιχειρεί η ΕΡΤ απαιτείται μόνο ένας απλός δέκτης επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης.
@Με 'νύχια και με δόντια' προσπαθούν τα βρεταννικά ΜΜΕ να πείσουν την υφήλιο πως μεθαύριο θα γραφτεί στο Αβαείο του Westminster,μια χρυσή σελίδα της βασιλικής ιστορίας.<<2 μέρες μέχρι το γάμο του αιώνα>>.Οπως,πολύ εύστοχα παρατήρησε η Πόπη Διαμαντάκου,η γιγαντιαία επικοινωνιακή επιχείρηση αποτελεί ένας <<είδος μαζικής βιομηχανίας ψυχαγωγίας>> όμοιο με αυτό που εξάγουν οι ΗΠΑ με το Χόλιγουντ.Εχουν περάσει-ανεπιστρεπτί-οι εποχές που τέτοιου είδους events αποτελούσαν συνοδευτικό της πολιτικής προσπάθειας εδραίωσης της μοναρχίας.Ο λαός της Βρετανίας είναι αντιμέτωπος με πολλά οικονομικο-κοινωνικά προβλήματα,ο ''ίδιος'' έχει γρατσουνίσει αυτές τις παραδόσεις-καθεστώς εκατονταετιών.

Τα ΜΜΕ προσπαθούν-με καταιγιστικές καμπάνιες-να πλασάρουν το γάμο ως το απόλυτο lifestyle γεγονός.Ναυαρχίδα της προσπάθειας,η νύφη Kate.<>.Mε αυτό τον τρόπο επιχειρεί η παρηκμασμένη βασιλεία να <<έρθει κοντά στο λαό>>.Και τα δελτία υπερθεματίζουν:<<Σε άλλες εποχές αυτό θα ήταν αδιανόητο,στην εποχή της κρίσης αυτός ο γάμος δείχνει τον δρόμο>>.Συμφωνούμε.Της κατάντιας,του μαζικού προσηλυτισμού,πασπαλισμένου με πολλή χρυσόσκονη.
Στό δρόμο αυτό,Αlpha-Star σηκώνουν τη 'βασιλική παντιέρα' ψηλά με ατελειώτα ρεπορτάζ και συνδέσεις.Θα 'τσιμπήσει' το κοινό?Ελπίζουμε όχι.Η αστεία προσπάθεια των καναλιών να δώσουν 'παντεσπάνι' με την απαραίτητη επιφύλαξη λόγω κρίσης θα μας βρει απέναντι.Κι αν το savoir vivre μας αναγκάζει να είμαστε επιεικείς με το νοσταλγό μεσόκοπο Ζαμπούνη,δε θα είμαστε το ίδιο με τους Ελληνες δημοσιογράφους.Με το Θοδωρή Δρακάκη που δεν τον διορθώνει στη φράση<<Ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος>> ή με τον Σρόιτερ που αφιερώνει 10 λεπτά στις αναμνηστικές κούπες του γάμου,ο ίδιος που έχει διαγράψει σημαντική πορεία ως διευθυντής εφημερίδας<<που μάχεται υπέρ του λαού>>.
Κυρίως πρέπει να ξεβράσουμε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα,<<εκείνοι και εμείς>>.Την αέναη προσπάθεια ενστερνισμού πως μια βασιλική οκογένεια είναι κάτι άλλο,που απλά σκύβει και <<απλώνει το χέρι>> σε εποχή φτώχειας.Τουλάχιστον,ο Ant1 κρατά-προς ώρας- χαμηλούς τόνους,χιλιόμετρα μακριά από τις καλύψεις-ρεζίλι που μας 'τάιζε'...
@ΕΡΤ HD
Πρεμιέρα σήμερα Τετάρτη στις 21.45 για το κανάλι υψηλής ευκρίνειας της κρατικής τηλεόρασης, με τον αγώνα Ρεάλ - Μπαρτσελόνα. Για να δούμε, μπορεί η εικόνα να γιατρέψει τον ήχο (σχολιασμό); Αλέκο Θεοφιλόπουλε, απόψε έχεις ραντεβού με την Ιστορία.
@Το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης με απορρόφηση της 100% θυγατρικής εταιρείας με την επωνυμία «Μιχαλακοπούλου ΑΕ» ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΔΟΛ στις 12.4.2011.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το σχέδιο εγκρίθηκε επίσης από το Διοικητικό Συμβούλιο της απορροφούμενης εταιρείας και υπεγράφη από τους εξουσιοδοτημένους εκπροσώπους των συγχωνευόμενων εταιρειών.
Το σχέδιο σύμβασης συγχώνευσης καταχωρήθηκε στα οικεία μητρώα του Υπουργείο Εμπορίου με αριθμό πρωτοκόλλου 6351/24-04-2011, ανακοινώσεις δε των εν λόγω καταχωρήσεων εστάλησαν προς δημοσίευση στο Τεύχος ΑΕ και ΕΠΕ της Εφημερίδας της Κυβέρνησης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…