Οι εκλογές στην ΕΣΗΕΑ και η...τσόντα πίσω απο το Λοβέρδο

@Ένα τραγελαφικό περιστατικό σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδου, στην πολιτική εκπομπή της Έλλης Στάη, NETWEEK.
Την ώρα που μιλούσε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για την ανάγκη μείωσης του δημόσιου τομέα, το μόνιτορ, πίσω από την πλάτη του, έπαιζε ταινία ακατάλληλη για ανηλίκους!
@Του Γιώργου Ματθαίου
Έστυψα το μυαλό μου για το τι θα γράψω σε 150 λέξεις. Έκανα δυο τρεις βόλτες. Τι να γράψω ως υποψήφιος για τις εκλογές της Ε.Σ.Η.Ε.Α; Τι να πω στους άνεργους συναδέλφους; Τι να πω στους νέους συναδέλφους των 400 ευρώ και κάτω, που δουλεύουν στα sites; Τι να πω σ’ αυτούς, που έχουν δουλειά, αλλά περιμένουν ακόμη να πληρωθούν και σ’ αυτούς, που τους μειώθηκαν οι μισθοί; Πώς να δικαιολογήσω την ανεπάρκεια της Ένωσης που πιάστηκε με τις… πιζάμες στην επίθεση τρόικας, κυβέρνησης και εκδοτών;
Αγαπητοί συνάδελφοι αποφάσισα να σας υπενθυμίσω μόνο τρία απλά πράγματα:
• Χωρίς σωματείο, χωρίς Ε.Σ.Η.Ε.Α., θα βρεθούμε στην έρημο των ατομικών συμβάσεων άνευ δικαιωμάτων και οι γύπες καιροφυλακτούν.
• Χωρίς μαζική συμμετοχή στις εκλογές θα κερδίσουν πάλι αυτοί που έχουν προσωπικούς, βολεμένους, στρατούς Δεν ψηφίζουμε ούτε ένα τσιράκι της εργοδοσίας.
• Ψηλά το κεφάλι. Με αυτοπεποίθηση, αλληλεγγύη και αξιοπρέπεια θα ξεπεράσουμε τις σημερινές δύσκολες στιγμές!
@Καταρρέουν τα ΜΜΕ, κραυγάζουν. Οι περισσότεροι εξ' αυτών μετείχαν με ποικίλους τρόπους στο πάρτυ των προηγουμένων ετών. Έρχονται λουκέτα στον Τύπο, φωνάζουν. Οι περισσότεροι εξ΄αυτών, μανατζαρέοι, διαχειριστές με το εύκολο χρήμα φίλων τους, στελέχη στις δημοσιογραφικές ελίτ, όχι μόνο συμμετείχαν στη διαπλοκή αλλά την πολυέπλεξαν ακόμη περισσότερο. Την επέβαλλαν από τα βασικά άρθρα των εφημερίδων τους ως και το μικρά μονόστηλα.
Και εξαφάνισαν όσους τόλμησαν να φωνάξουν κάπως περισσότερο για δημοσιογραφία, δεοντολογία, αξιοπρέπεια...Όσους τόλμησαν εδώ και δυο χρόνια΄-ήδη από το λουκέτο στον Ελεύθερο Τύπο- να απαιτήσουν την ανατροπή στη συνδικαλιστική εκπροσώπηση.
Θα αντέξουν μόνο λίγοι, λένε. Οι περισσότεροι εξ΄αυτών ενδιαφέρονται μόνο για τη δική τους επόμενη μέρα, να διατηρήσουν τα προνόμια τους. Του χρήματος και της εξουσίας νομής και διαχείρισης. Και είναι ικανοί να κάνουν τα πάντα για αυτό. Για τη συνέχεια εδώ.
Της Ματίνας Παπαχριστούδη,
υποψήφια για ΕΣΗΕΑ, ΠΟΕΣΥ με την "Πρωτοβουλία για την Ανατροπή" (Financial Crimes,Αριστερό Ριζοσπαστικό ΜΜΕτωπο, Σπάρτακος, Ανένταχτοι).
@Πέντε χιλιάδες τακτικά μέλη της ΕΣΗΕΑ θα βρεθούν Τετάρτη πρωί με βράδυ Πέμπτης στις κάλπες της Ένωσης για την ανάδειξη νέου διοικητικού σχήματος, που θα προσπαθήσει να «συναρμολογήσει» ένα συνδικαλιστικό όργανο των ΜΜΕ, που αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων και προβληματίζει για το άμεσο μέλλον του. Παράλληλα, τις ίδιες ημέρες και ώρες θα διενεργηθούν αρχαιρεσίες για τον ΕΔΟΕΑΠ, η διοίκηση του οποίου θα χρειαστεί να δώσει σκληρές μάχες με την Κυβέρνηση, ώστε να διεκδικήσει δεκάδες εκατομμύρια που χρωστούν οι εργοδότες από αγγελιόσημο, και φυσικά να το διατηρήσει, ώστε να μπορέσει το Ταμείο Υγείας των ανθρώπων του Τύπου να στηρίξει την αυτοδυναμία του. Επίσης, από την κάλπη θα αναδειχτούν οι σύνεδροι για το συνέδριο της ΠΟΕΣΥ που θα ακολουθήσει τον επόμενο μήνα και θα αναδείξει νέο ΔΣ.
@Το «πράσινο φως» για τη μεταβίβαση ποσοστού 3% του τηλεοπτικού σταθμού MTV Greece (πρώην Smart TV) έδωσε χθες το ΕΣΡ.Ειδικότερα, και όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, Ιωάννης Λασκαρίδης, η εταιρεία Dunsford Holdings Limited συμφερόντων Βίκτωρος Ρέστη, πούλησε 23.750 μετοχές (ποσοστό 3%) στην κυπριακή εταιρεία Normanby Enterprises Ltd, συμφερόντων Αλεξάνδρας Καπελετζή, έναντι του ποσού των 151 χιλιάδων ευρώ
@Επιτάχυνση των εξελίξεων στο τηλεοπτικό πεδίο διαγράφεται στον ορίζοντα, από την επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Digea, της εταιρείας που έχουν συστήσει οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας για τη διαχείριση του ψηφιακού τους σήματος και τη μετάβαση στις ψηφιακές τηλεοπτικές εκπομπές. Ειδικότερα, το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας θα συζητήσει την αύξηση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου, ενώ το ποσό της αύξησης δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», θα κυμανθεί περί τα 2 εκατ. ευρώ, όπως είχε γίνει και στις προηγούμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας και το μεγάλο ερώτημα είναι κατά πόσον το Alter, ένας από τους 7 εταίρους, θα συμμετάσχει στην αύξηση αυτή.
@Την ανάγκη για συνεργασία των κολοσσών του διαδικτύου με τις κυβερνήσεις ανά τον κόσμο υπογράμμισε ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα οφέλη της ηλεκτρονικής «επανάστασης», όπως τη χαρακτήρισε, θα διαμοιραστούν δίκαια σε όλους.
@Το Mega διεύρυνε τη διαφορά του από τα άλλα κανάλια σε επίπεδο ημερήσιας τηλεθέασης, τη Δευτέρα 23 Μαΐου, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen Audience Measurement Greece. Σύμφωνα με αυτά, το ημερήσιο μερίδιό του ήταν 34,4% από 31,3% την προηγούμενη Δευτέρα. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί, ότι χθες προβλήθηκε το τελευταία επεισόδιο του εξαιρετικά επιτυχημένου σίριαλ του Mega, «Το Νησί», το οποίο έκανε σημαντικά νούμερα, δίνοντας ώθηση στα τελικά ποσοστά του καναλιού. Επίσης υψηλά νούμερα έκανε και η εκπομπή «Ανατροπή» του Κώστα Πρετεντέρη, επίσης στο Mega, η οποία ακολούθησε αμέσως μετά, έχοντας ως βασικό της θέμα το σίριαλ αυτό. Όσον αφορά στα άλλα κανάλια, ακολούθησαν ο ΑΝΤ1 με ποσοστό 16,3%, ο Alpha με 10,6% και πολύ κοντά του το Star, με ποσοστό 10,4%.
@Ο Γιώργος Τράγκας βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις -μένουν μόνο τα τυπικά σύμφωνα με πληροφορίες μας- με τον όμιλο Αλαφούζου. Οδεύει ολοταχώς προς Σκάι μεριά, προφανώς και για τηλεόραση και ραδιόφωνο και πρόκειται, σαφώς, για κίνηση ΜΑΤ από την πλευρά του Φαλήρου. Αρκεί φυσικά οι διαπραγματεύσεις να έχουν αίσιο τέλος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…