Υπερπαραγωγή Λαζόπουλου και συγχωνεύσεις εκδοτικών οίκων


@Για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια το «Αλ τσαντίρι», η πιο δημοφιλής εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης, βγήκε το βράδυ της Τρίτης εκτός Αθηνών. Η μετάδοση έγινε live από την Λάρισα, γενέτειρα του Λάκη Λαζόπουλου. Συνολικά 154 άτομα δούλεψαν για την συγκεκριμένη παραγωγή, που μετατράπηκε σε μια μεγάλη γιορτή. Σε αυτό βοηθά φυσικά η αγάπη του θεσσαλικού κοινού αλλά και η παρουσία της Χαρούλας Αλεξίου. Πάνω από 5.000 άτομα κατέκλυσαν το Κηποθέατρο της Λάρισας ενώ αρκετός κόσμος δεν μπόρεσε να βρει θέση και έμεινε απέξω, παρακολουθώντας το τελευταίο «Αλ Τσαντίρι» της χρονιάς από τέσσερα συνολικά βίντεο γουόλ.
Συνολικά για την τελευταία αυτή μετάδοση χρησιμοποιήθηκαν 14 κάμερες, εκ των οποίων οι δύο ασύρματες και η μία ρομποτική, ενώ ο σκηνοθέτης Σάκης Σιάρκος χρησιμοποίησε και δύο γερανούς για να έχει τη δυνατότητα πανοραμικών πλάνων. Επίσης, στην Λάρισα μεταφέρθηκαν δύο μονταζιέρες και πολλοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, από τα στούντιο του Ρέντη κατευθείαν στο ξενοδοχείο όπου κατέλυσε όλη η αποστολή του «Τσαντιριού».
Η εκπομπή ξεκίνησε με άκρως εντυπωσιακό, αν και ο Λάκης Λαζόπουλος καθυστέρησε περίπου μισή ώρα να εμφανιστεί, ώστε να νυχτώσει τελείως και να είναι καλύτερη η μετάδοση. Μάλιστα, στην έναρξη έκανε παράφραση ενός τραγουδιού, το οποίο αφιέρωσε στην Λάρισα και όλους του συμπατριώτες του. Δείτε το...@Η Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ θα εξετάσει το σύνολο των αιτήσεων επανακαταμέτρησης των αποτελεσμάτων της εκλογικής διαδικασίας της 7ης και 8ης Ιουνίου 2011, την Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011 και ώρα 14.00 στα γραφεία της Ενώσεως. Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, την παραπάνω ημέρα και ώρα, να παρίστανται στη διαδικασία επανακαταμέτρησης, αυτοπροσώπως ή δια αντιπροσώπου.
@Ολοκληρώθηκε η συνέλευση των δημοσιογράφων στο Alter. Μαθαίνουμε ότι ακόμα δεν έχει πληρωθεί κανείς τους, θα περιμένουν να δουν, ενώ ορίστηκε νέα συνέλευση τους στις 14.00 την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προσπαθήσουν να ζητήσουν όταν εκδικαστεί η υπόθεση του Alter για να μπει στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, να γίνει εξαίρεση για την περίπτωση τους από τους πιστωτές..

@Σε νέα πτώση οδηγείται η τηλεοπτική αγορά. Ο διευθύνων σύμβουλος του Mega, Ηλίας Τσίγκας εκτίμησε πως τα έσοδα του καναλιούμ φέτος δεν θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. ευρώ, γεγονός που προκαλεί σοκ, αν αναλογιστεί πως είναι ο πρώτος σταθμός σε απήχηση και εισπράξεις. Το πρώτο 4μηνο του 2011 εξαιτίας της κατάστασης της οικονομίας, ο κύκλος εργασιών του υποχώρησε στα 36 εκατ. ευρώ έναντι 50 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2004 και ζημιές στα 11,8 εκατ. ευρώ έναντι 3,8 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2010. Το Mega έχει ως στόχο την πρώτη θέση, πλην όμως, όπως αν κάποιος σταθμός επενδύσει σε πρόγραμμα θα αναγκαστεί να τον ακολουθήσει με προφανείς συνέπειες για τα οικονομικά του.
@Συζητήσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, για μια συμφωνία στο χώρο του περιοδικού Τύπου βρίσκονται σε εξέλιξη. Ειδικότερα η διοίκηση των Αττικών Εκδόσεων φέρεται να συζητά με την ΙΜΑΚΟ για την αγορά περιοδικών τίτλων της δεύτερης. Υπενθυμίζεται ότι η Ιμάκο -μέχρι πριν από λίγα χρόνια εισηγμένη εταιρεία- εκτός από το χώρο των περιοδικών, όπου εκδίδει τίτλους όπως το Esquire, Nitro, DownTown, Top Gear κ.ά., δραστηριοποιείται και στο χώρο του ραδιοφώνου (Nitro, Sfera, Derti).
@Για τη διαμάχη Αλαφούζου και Κουρή δεν θα πάρουμε αρχικά θέση, απλά θα αναδημοσιεύσουμε τις επιστολές και καταγγελίες που αντάλλαξαν ο μεν Αλαφούζος από το SKAI.gr και ο δε Κουρής από το fimotro (τυχαίο;): Την πρόθεσή του να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το μπαράζ των πρωτοφανών προσωπικών επιθέσεων που δέχεται τις τελευταίες ημέρες από την τηλεόραση του ALTER γνωστοποιεί σε ανακοίνωσή του, που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα, ο πρόεδρος του ΣΚΑΪ Γιάννης Αλαφούζος.
Αιτία όπως αναφέρει για την αήθη επίθεση εναντίον του είναι οι αποκαλύψεις του ΣΚΑΪ για το σκάνδαλο του ΑLTER.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…