Μάχες, απεργίες και νέα Σωματεία στο μύθο των media

@Αγωγές κατά του δημοσιογράφου, Μπάμπη Παπαδημητρίου, θα στείλουν οι Νίκος Χατζηνικολάου και Γιώργος Τράγκας, απαντώντας σε δημοσίευμα στην εφημερίδα “Καθημερινή” (05/06), με την υπογραφή του πρώτου. Την προσφυγή στη Δικαιοσύνη προανήγγειλε τη Δευτέρα (06/06) ο Ν. Χατζηνικολάου, ο οποίος μιλώντας στον Real fm επιτέθηκε στον υπογράφοντα το άρθρο αποκαλώντας τον “υπάλληλο του Αλαφούζου”. Στο επίμαχο άρθρο του, με τίτλο “Δραχμοβίωτοι προπαγανδιστές” ο Μπάμπης Παπαδημητρίου κάνει λόγο για “Νέο Αυριανισμό” που επιδιώκει με τη συνεργασία με “επιθετικούς επιχειρηματικούς ομίλους”, να επιτεθεί “στο τραπεζικό σύστημα με στόχο τη διαγραφή των χρεών του”.
@Κατά την πρώτη συνεδρίαση της 6ης Ιουνίου 2011 συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΝΙΑΙΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ( Ε.Δ.Ο.Ε.Α.Π ) που προέκυψε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες της 25ης και 26ης Μαΐου 2011.Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου για την διετία 2011 – 2013, επανεκλέχθηκε η πλειοψηφήσασα σύμβουλος Ελένη Σπανοπούλου.
Η πλήρης σύνθεση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου έχει ως εξής :
Πρόεδρος: Ελένη Σπανοπούλου
Αντιπρόεδρος: Παναγιώτης Νεστορίδης
Γεν. Γραμματέας Αργύρης Δεμερτζής
Ταμίας: Δημήτρης Μυλωνάς
Πρόεδρος ΤΥΠ Παναγιώτης Τσούτσιας .
Μέλη: Ελένη Δελβινιώτη, Γεώργιος Βλαβιανός,Μαρία Παπατόλια, Σίμος Καταϊφτσής
@Ακόμη μια αλλαγή στη συχνότητα των 96.6 των FM που τελεί υπό ιδιοκτησίας Γιαννίκου. Ο ραδιοφωνικός σταθμός Δίφωνο φαίνεται ότι αποσύρεται για μια ακόμη φορά από τα ερτζιανά, δίνοντας τη θέση του σε ραδιοφωνικό σταθμό με ελαφριά ξένη μουσική, που αυτοτιτλοφορείται (ίσως προς το παρόν) «Νέο Ραδιόφωνο». Σύμφωνα με τις Τυπολογίες τη διοίκηση του σταθμού (ή μάλλον το playlist) έχει αναλάβει ο Γιώργος Μουχταρίδης, ο οποίος έφυγε από τον Kosmos τον Φεβρουάριο.
@Το δούλεμα συνεχίζεται… Κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν τι σημαίνει αναλογικό προεδρείο που κατά τη γνώμη μας αποτελεί τη μόνη, γρήγορη και ρεαλιστική – έστω και αν είναι τεχνική- λύση συγκρότησης του Δ.Σ. και κρατάνε καθυστέρηση αναζητώντας άφαντα “συμμαχικά προεδρεία”, αόρατες “προγραμματικές” συγκλίσεις, “κόκκινες οικουμενικές γραμμές” , αφήνοντας το χρόνο να κυλά με πάρα πολλές παραδοξολογίες και άνευ λόγου φλυαρίες. Μικρό βήμα έκανε η παράταξη των Δημοσιογράφων για τη Δημοσιογραφία που όπως δηλώθηκε εκ μέρους τους δέχονται ότι η κάλπη έβγαλε πρώτη τη Συσπείρωση Δημοσιογράφων και ότι το αναλογικό προεδρείο είναι μια κάποια λύση. Η ουσία ωστόσο είναι ότι πολλοί δεν ανοίγουν τα χαρτιά τους και ο καιρός περνάει…λένε στην Συσμπείρωση Δημοσιογράφων.
@Παράνομη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο η 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει για σήμερα οι τεχνικοί της τηλεόρασης.
Στην ανακοίνωσή της, η ΕΤΙΤΑ εξέφραζε τα αιτήματά της:
• Την υπογραφή Σ.Σ.Ε. που θα αναπληρώνει το χαμένο εισόδημά μας και θα εξασφαλίζει αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας.
• Να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.
@Με εμπόδια η ψηφιακή μετάβαση των περιφερειακών καναλιών της Θεσσαλονίκης «TV100, 4Ε, Euro TV και Γνώμη TV και άντε να δούμε που θα βγάλει η νέα υπόθεση...
@Όλο και πληθαίνουν οι φήμες,που θέλουν τον Νικο Ευαγγελάτο,να ετοιμάζεται για την τηλεοπτική επιστροφή του.Ο γνωστός δημοσιογράφος,μέχρι τώρα ακουγόταν πως βρισκόταν σε κάποιες επαφές με το Star,μέχρι που μπήκε αίφνης στο παιχνίδι της διεκδίκησης του και ο Γιώργος Κουρής,ο οποίος στη προσπάθεια του από το Σεπτέμβρη,να ενισχύσει την εικόνα του Alter,από πλευράς ανταγωνισμού και τηλεθέαση.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…