Στο στόχαστρο η ΕΡΤ και το καυτό mediaκό καλοκαίρι

@Η ΕΡΤ μπήκε εσχάτως στο στόχαστρο του τομέα των ΜΜΕ της ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες τα αρμόδια στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν ζητήσει τα κοστολόγια των εκπομπών που ήδη "τρέχουν" στο πρόγραμμα και τα εξετάζουν εξονυχιστικά, αναζητώντας παρατυπίες που θα τους δώσουν την ευκαιρία να ασκήσουν έντονη κριτική. Μαθαίνουμε ότι δύο ειδικοί συνεργάτες του κόμματος της ΝΔ, έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους, στην πολυσυζητημένη εκπομπή της ΕΤ1 "Escape", αλλά και στη περίπτωση της κάλυψης από την κρατική των Αγώνων των Special Olympics που ήδη ακούγονται πολλά για το υψηλό κόστος.
@Την οριστική διακοπή του τηλεοπτικού σταθμού TV Θεσσαλονίκη αποφάσισε, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, εξαιτίας παράλειψης υποβολής στοιχείων βάσει του ΠΔ 310/96 για το 2010 και το 2011, για μη καταβολή προστίμων ύψους 80.000 ευρώ που είχαν επιβληθεί από το Ε.Σ.Ρ. σε παλιότερα έτη, για μη συμμόρφωση του σταθμού σχετικά με τη μεταβίβαση των μετοχών του και, τέλος, επειδή αμφισβητείται η βιωσιμότητα του σταθμού.
@Ανακοίνωση εξέδωσε το ΠΑΜΕ, με την οποία καταγγέλλει τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.
«O ραδιοτηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ του εφοπλιστή Αλαφούζου από το πρωί και στη διάρκεια της απεργίας σκόπιμα και συνειδητά λέει ψέματα και παραπλανά τους ακροατές του. Αποκρύπτει ότι τα σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΜΑΓΕΙΡΩΝ και ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ έχουν πάρει αποφάσεις για απεργία και τα πληρώματα ναυτεργάτες μέλη τους, συμμετέχουν σε αυτήν. Αποκρύπτοντας αυτήν την αλήθεια, παρουσιάζει την απεργία σαν κατάληψη του ΠΑΜΕ στους καταπέλτες. Ο ρόλος του είναι γνωστός. Για άλλη μια φορά, εκπληρώνει το ρόλο του προβοκάτορα. Εχθρεύεται τα δικαιώματα των ναυτεργατών. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εκφράζουν την αλληλεγγύη τους και συνεχίζουν μαζί με τους ναυτεργάτες την περιφρούρηση του αγώνα."
@Κατα τη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ο κ. Λασκαρίδης δήλωσε πως ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ διαθέτει άδεια νόμιμης λειτουργίας βάση της υπουργικής απόφασης ΦΕΚ Β 713/10/9/93. Ο πρόεδρος του ΕΣΡ πρόσθεσε πως το θέμα παρακολουθείται από το ΕΣΡ και πως έχει ανοιχθεί φάκελος για τον τηλεοπτικό σταθμό ALTER έπειτα από καταγγελίες του προέδρου του ΣΚΑΙ, Γ. Αλαφούζου.
@Επιστροφή σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης για το χώρο των media, με τη διαφήμιση να επανακάμπτει στα αμέσως επόμενα χρόνια, προβλέπει η PricewaterhouseCoopersστην ετήσια έκδοση της για τη βιομηχανία των Media και της ψυχαγωγίας, που αφορά στην επόμενη πενταετία (PricewaterhouseCoopers' Global Entertainment & Media Outlook: 2011-2015).
@Οι δύο πλευρές έδωσαν οριστικά τα χέρια. Τέλος στα σενάρια και τις αμφιβολίες που φημολογούνταν το τελευταίο διάστημα έβαλαν ο Γιώργος Παπαδάκης και ο ΑΝΤ1. Σύμφωνα με τις μετρήσεις της AGB ο Γιώργος Παπαδάκης είναι ο νικητής του μαραθώνιου στην πρωινή ενημερωτική τηλεόραση και θα μπει… με το δεξί στον 22ο χρόνο του «Καλημέρα Ελλάδα» και την επόμενη τηλεοπτική χρονιά.

@Σε κατάσταση αβεβαιότητας βρίσκεται ο ραδιοτηλεοπτικός χώρος, αφού μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό, τα θέματα που αφορούν στα ΜΜΕ, φαίνεται να έχουν εισέλθει σε «γκρίζα ζώνη». Με την εξέλιξη αυτή, ουσιαστικά βρίσκονται στον αέρα τα θέματα του νομοσχεδίου που προωθείτο από την κυβέρνηση και αφορούσαν στη λειτουργία των ραδιοτηλεοπτικών επιχειρήσεων. Υπενθυμίζεται ειδικότερα ότι σύμφωνα με τις παλαιότερες δηλώσεις των -τότε- αρμοδίων υπουργών, θα υπήρχαν δομικές αλλαγές, σε πολλαπλά επίπεδα και ειδικότερα στο θέμα της μετοχικής σύνθεσης, στο θέμα των περιθωρίων συνεργασίας μεταξύ καναλιών καθώς και σε θέματα περιεχομένου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…