Τα μπάνια...των παρουσιαστών και το άρωμα Ραδιοφώνου

@Ακόμη μία εβδομάδα και το βαρύ πυροβολικό του Alter, ο Νίκος Χατζηνικολάου και ο Γιώργος Αυτιάς ρίχνουν αυλαία και μας αποχαιρετούν για το καλοκαίρι.
Στις 22 Ιουλίου λοιπόν σταματά το «Καλημέρα» και ο άνκορμαν του κεντρικού δελτίου φεύγει για διακοπές. Την ίδια μέρα ακούγεται ότι σταματά και το δίδυμο Καμπουράκη – Οικονομέα στο MEGA. Ευκαιρία το δελτιο του Mega να πάρει επιτέλους μια ανάσα μετά την κατρακύλα που είχε στα νούμερα όπως και το ΕLATTE στο σύνολο(μιας και στα νεανικα συνεχίζει αν είναι πρώτο).
@Οριστική καταδίκη του MEGA για καταπάτηση δικαιωμάτων έλληνα δημιουργού και μάλιστα μέσα από ένα τούρκικό σίριαλ, αποφάσισε πριν από λίγες ημέρες ελληνικό δικαστήριο.
Όλοι θα θυμάστε την πολύκροτη σειρά του MEGA “Τα σύνορα της αγάπης”, ο τελευταίος κύκλος της οποίας προβλήθηκε πριν από περίπου δύο χρόνια. Ήταν από τις πρώτες τηλεοπτικές σειρές της γείτονας χώρας, η οποία μάλιστα άνοιξε τις πύλες για την επέλαση πολλών τέτοιων σίριαλ, όλων τουρκικής παραγωγής. Τόσο το MEGA όσο και ο ANT1 σήμερα στήριζαν και στηρίζουν σημαντικό μέρος του προγράμματός τους σε ξένες παραγωγές, αφού ως επί το πλείστον είναι φτηνό τηλεοπτικό προϊόν.
Μέσα όμως στο σίριαλ ακούγονταν συχνά μουσικές και δη ελληνικές για να βάλουν τους τηλεθεατές στο κλίμα αλλά και για να γίνει η σειρά πιο πειστική. Ανάμεσα λοιπόν στα μουσικά θέματα που έντυναν τη σειρά ήταν και μουσικά κομμάτια που είχε γράψει ο σπουδαίος σολίστας του μπουζουκιού Δημήτρης Χιονάς. Τα κομμάτια μάλιστα αυτά είχαν εκδοθεί σε άλμπουμ με τον τίτλο “Ο χορός των αγγέλων”.
Ο συνθέτης όμως που αναγνώρισε τις συνθέσεις του στο σίριαλ, κινήθηκε νομικά και έστειλε εξώδικο στο MEGA, προκειμένου να του καταβάλει τα πνευματικά δικαιώματα. Από την πλευρά του το Μεγάλο Κανάλι ουδέποτε αποδέχθηκε τους ισχυρισμούς του συνθέτη. Τα ελληνικά δικαστήρια όμως δικαίωσαν τον συνθέτη τόσο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό όσο και κατά την εκδίκασή της σε δεύτερο βαθμό, επιβάλλοντας στο MEGA να καταβάλει στον δημιουργό το ποσό των δεκαπέντε χιλιάδων ευρώ.
@''Καλά αυτό δεν είναι δημοσιογραφικό ζευγάρι, αλλά η άγνοια προσωποποιημένη! Τι μας μπουμπούνισε στα πλάνα από τα χθεσινοβραδινά εγκαίνια του εστιατορίου η Φαίη Σκορδά και μας άφησε παγωτό; Ότι δεν κοιτάει ποτέ τα νούμερα των απέναντι! Προφανώς θα εννοούσε των γύρω πολυκατοικιών την αρίθμηση και την παρεξηγήσαμε…enimerosi24
@Ανανεώθηκε η συμφωνία της ΕΡΤ με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου. Η κρατική τηλεόραση θα μεταδίδει για την επόμενη τριετία 2012-2015 όλα τα σημαντικά meeting του Στίβου σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, ενώ η συνεργασία επιτυγχάνεται στα πλαίσια των συνεργασιών των μελών της EBU με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία. Μάλιστα η συμφωνία κλείνει για τα τρία χρόνια στα 1,25 εκατομμύρια Ευρώ.
@Συγγνώμη για το σκάνδαλο τηλεφωνικών υποκλοπών στο οποίο εμπλέκεται η εφημερίδα News of the World ζητεί ο Ρούπερτ Μέρντοκ, ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του διεθνούς ομίλου News Corp.σε επιστολή του που δημοσιεύεται το Σάββατο στο βρετανικό Τύπο με τίτλο «Λυπούμαστε». «Η News of the World έθετε τους άλλους ενώπιον των ευθυνών τους. Απέτυχε να κάνει το ίδιο για τον εαυτό της», γράφει ο Μέρντοκ στην επιστολή.
@Του Σπύρου Σεραφείμ απο το e-tetradio:
Λόγω δουλειάς είχα την ευκαιρία και την τύχη να ταξιδέψω σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου, σε εδάφη και λιμάνια μακρινά κι ονειρεμένα, κατά πώς λεν.
Γνώρισα, σε ταξίδια μαγικά, χώρες που κρυώνουν, χώρες που σκάνε απ τη ζέστη, χώρες που βρέχει σχεδόν μόνιμα, χώρες που χουν πόλεμο.
Ο δικός μου τόπος, όπου κι αν πήγα, είναι το στούντιο οποιουδήποτε ραδιοφωνικού σταθμού. Ένας τόπος μονωμένος για να αφήνει απέξω τους κακούς ήχους, με τετραπλά τζάμια σα να είσαι μέσα σε μια τεράστια γυάλα, το ψαράκι μέσα στα νερά του, εκεί που κολυμπάει, που πίνει καφέ, που γελάει, μιλάει, ακούει να βαράνε μουσικάρες, μέσα σε στούντιο έχει τα λιγότερα «απαγορεύεται» της ζωής μου, με βασικό το «απαγορεύεται να καπνίζετε».
Στον τόπο μου όπως τον ορίζω εγώ, εκεί που ζω από το 87 ως «πειρατής», έχω αλλάξει πολλούς τόπους, αλλά το συναίσθημα είναι πάντα το ίδιο, δεν έχει ποτέ θολά κι άπατα νερά. Εκεί έχω πει κι έχω ακούσει ατάκες, κυνήγησα την επικαιρότητα και με κυνήγησε κι εκείνη, γέλασα, συγκινήθηκα. Μέσα σε ένα στούντιο μπορώ και ζω τη μαγεία του να είσαι βιδωμένος σε μια καρέκλα αλλά να μη σε νοιάζει, επειδή σε ακούν χιλιόμετρα μακριά, σε νιώθουν.
Στον τόπο μου μπήκα με βινύλια φορτωμένα στην πλάτη, με την πρώτη μου επαγγελματική τσάντα μόνο για δίσκους, στο δικό μου μαγικό κόσμο ένιωσα να αλλάζουν οι φωνές, να αλλάζουν οι μουσικές, να αλλάζει το κοινό, να αλλάζει η πόλη, οι ζωές μας που κυνηγήσαμε. Από τη χρονιά που σηκώναμε το Eurobasket στην Ελλάδα είδα να αλλάζουν κι οι συχνότητες, είδα επιχειρηματίες άσχετους να κατέχουν συχνότητες, αλλά κι αυτό, θα μου πεις, σχετικό είναι.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…