Πτώση στον έντυπο λόγο και ψηφιακά δεδομένα

@Σημαντικό πλήγμα έχουν δεχτεί τα οικονομικά αποτελέσματα των εκδοτικών επιχειρήσεων την τελευταία διετία, εξέλιξη που οφείλεται στη μείωση των εσόδων από τις διαφημιστικές καταχωρήσεις, στην πτώση της κυκλοφορίας των εντύπων, καθώς και στον ανταγωνισμό από άλλα μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με τη μελέτη της Διεύθυνσης Οικονομικών Μελετών της Icap Group την περίοδο 2006-2010, η συνολική κυκλοφορία των αθηναϊκών εφημερίδων παρουσίασε πτωτική τάση. Το 2009, πωλήθηκαν συνολικά 16,3% λιγότερα φύλλα, σε σχέση με το 2006, ενώ η μείωση συνεχίστηκε και το 2010. Η συνολική κυκλοφορία των περιοδικών κατέγραψε ανοδική τάση την περίοδο 2004-2007, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 2,75%, ενώ στη συνέχεια, ακολούθησε φθίνουσα πορεία (μείωση 9,8%, το 2009/08).
@Από το Σάββατο 30 Ιουλίου 2011, η ΕΡΤ ξεκινά την ψηφιακή μετάδοση των δύο ψηφιακών της μπουκέτων από το Κέντρο Εκπομπής Καμαρίου Ξυλοκάστρου της Κορινθίας. Η ψηφιακή μετάδοση θα πραγματοποιηθεί από το κανάλι 55 (746 MHz) με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3 και ΕΡΤ HD και τα πέντε ραδιοφωνικά (ΝΕΤ 105,8, Δεύτερο, Τρίτο, ΕΡΑ σπορ και KOSMOS), καθώς και από το κανάλι 61 με τα τηλεοπτικά προγράμματα ΒΟΥΛΗ, σινεσπορ+, πρισμα+ και ΡΙΚSat. Η ψηφιακή μετάδοση θα καλύπτει το νομό Κορινθίας και τις παραλιακές περιοχές του Κορινθιακού κόλπου (νότια Στερεά Ελλάδα και βόρεια Πελοπόννησο μέχρι το Αίγιο). Για τη λήψη των δύο ψηφιακών μπουκέτων της ΕΡΤ, οι τηλεθεατές της περιοχής θα πρέπει να επανασυντονίσουν τους ψηφιακούς τους δέκτες. Λόγω της ανακατανομής συχνοτήτων βάσει της κείμενης νομοθεσίας, η αναλογική μετάδοση της ΕΤ1 από το συγκεκριμένο κέντρο εκπομπής θα διακοπεί οριστικά. Η αναλογική μετάδοση της ΝΕΤ θα μεταφερθεί στο κανάλι 41 (634 MHz) στη θέση της ΕΤ1, ενώ η αναλογική μετάδοση της ΕΤ3 θα παραμείνει στο κανάλι 56 (754 MHz).
ανακοίνωση στις εκδόσεις Λυμπέρη για καθεστώς 4ημερης εργασίας σε όλο το προσωπικό ίσως δεν είναι καθόλου τυχαία λένε στην πιάτσα με την συνάντηση που είχαν στην αρχή της εβδομάδας ο Α.Λυμπέρης, ο Φ.Μπόμπολας και ο Στ.Ψυχάρης. Να αναμένουμε ανάλογες κινήσεις και από εκείνους τις επόμενες μέρες;
Ενωση Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) κατεβαίνει σήμερα και αύριο σε 48ωρη απεργία στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» με αιτήματα την καταβολή των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού καθώς και την καταβολή στην ΕΤΕΡ των συνδρομών των μελών της που έχουν παρακρατηθεί.
@H Αμέλια Αναστασάκη και ο Μάνος Νιφλής είναι οι αντικαταστάτες του Γιώργου Αυτιά για τους καλοκαιρινούς μήνες. Οι δύο παρουσιαστές οι οποίοι θα πάρουν τη σκυτάλη της ενημέρωσης ως και τα μέσα Σεπτέμβρη θα παρουσιάζουν καθημερινά την εκπομπή: «Στον ρυθμό της ημέρας» από τις 7 ως τις 10:30 το πρωί.
@Φήμες θέλουν την Ράνια Θρασκιά να βρίσκεται από Σεπτέμβρη στο πλάι του Γιώργου Παπαδάκη στη νέα διευρυμένη πρωινή ζώνη του ΑΝΤ1, από την επόμενη σεζόν. Η γνωστή παρουσιάστρια, μίλησε στην κάμερα του «Πολύ Μπλα Μπλα», η οποία την συνάντησε στη χθεσινή συναυλία των Bon Jovi.
Η 37χρονη παρουσιάστρια δήλωσε: «Προς το παρόν, διακοπές. Έχω δύο χρόνια να πάω, πέρυσι δούλευα και πρόπερσι είχα κάποια άλλα θέματα, καταλαβαίνετε…», ενώ στην ερώτηση για το αν έχει άγχος για τα επαγγελματικά της βήματα, απάντησε διπλωματικά: «Μετά τους Bon Jovi δεν με αγχώνει τίποτα!».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…