Το τέλος του Περιφερειακού Τύπου και οι απολύσεις των μεγαλοεκδοτών...

ρόλος και η προσφορά του Περιφερειακού Τύπου στην ενημέρωση και την οικονομική ανάπτυξη της περιφέρειας, ήταν το αντικείμενο συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, που συνεδρίασε το πρωί.
Στη συνεδρίαση είχαν κληθεί και παρέστησαν εκπρόσωποι των Διοικητικών Συμβουλίων της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) και των Ενώσεων Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας και Ευβοίας, Πελοποννήσου-Ηπείρου και Νήσων και Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου, οι οποίοι ανέπτυξαν τις θέσεις των δημοσιογράφων στο μεγάλο αυτό θέμα. Τονίστηκε ότι παρά την οικονομική κρίση, υπάρχουν οι προϋποθέσεις για έναν Περιφερειακό Τύπο ανεξάρτητο, ισχυρό, βιώσιμο, μαχητικό και αξιόπιστο. Αρκεί οι εκδότες να τολμήσουν και η Πολιτεία να θεσπίσει ένα θεσμικό πλαίσιο επαρκών προϋποθέσεων για βιώσιμες επιχειρήσεις, που θα βάζει τέλος στο φαινόμενο της πολυδιάσπασης και εγγυήσεων για θέσεις απασχόλησης, για τις αμοιβές των εργαζομένων, την ασφάλιση και την τήρηση των κανόνων δεοντολογίας. Επίσης, αντικείμενο της συζήτησης ήταν τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δημοσιογράφοι, που πληρώνουν και αυτοί το τίμημα της οικονομικής κρίσης, με αθρόες απολύσεις, κλείσιμο εφημερίδων και Ρ/Τ σταθμών, μείωση αποδοχών, ελαστικές μορφές απασχόλησης, κ.λπ.
@Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, κατά τη σημερινή συνεδρίασή του, εξέτασε την αιφνιδιαστική απόφαση αναστολής της έκδοσης της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ». Το Δ.Σ. καταδικάζει απερίφραστα την απαράδεκτη και προκλητική απόφαση της εκδότριας Κατερίνας Μάστορα-Μπουλινάκη, καθώς οδηγεί στην ανεργία και την απόγνωση τους συναδέλφους της εφημερίδας, η πλειοψηφία των οποίων για πολλά χρόνια εργάζονται με αυταπάρνηση προκειμένου να εξασφαλίζεται η απρόσκοπτη έκδοση του φύλλου της εφημερίδας.
@Εν μέσω θέρους οι αντεργατικές μεθοδεύσεις των επιχειρήσεων των ΜΜΕ συνεχίζονται και κορυφώνονται. Στο ραδιόφωνο του Σκάι απολύθηκαν τρεις δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι επί σειρά ετών, χωρίς συγκεκριμένη αιτιολογία. Να σημειωθεί ότι οι δυο από αυτούς δεν είχαν δεχτεί τον εκβιασμό της επιχείρησης τον περασμένο Γενάρη και δεν είχαν υπογράψει τα ιδιωτικά συμφωνητικά που καταπατούσαν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Στο συγκρότημα Αλαφούζου συγκρότημα προηγήθηκαν δυο απολύσεις συντακτών από την εφημερίδα Καθημερινή.
Στο ραδιόφωνο του Flash ο αριθμός των απολυμένων ανέρχεται πλέον στους 41 καθώς στη λίστα προστέθηκαν άλλοι τρεις δημοσιογράφοι, που εργάζονταν επί σειρά ετών.
Στην ΙΜΑΚΟ δυο δημοσιογράφοι θα προστεθούν στους απολυμένους του συγκροτήματος, αφού με τη μέθοδο της προειδοποίησης (και άρα της μειωμένης αποζημίωσης) τους ανακοινώθηκε η απόλυση τον ερχόμενο Οκτώβριο. Συνολικά 12 εργαζόμενοι έχασαν τη δουλειά τους με αυτό τον τρόπο το τελευταίο διάστημα. Τέλος στον Όμιλο Λυμπέρη, που από τη Δευτέρα 01.08.2011 ξεκίνησε πρόγραμμα εκ περιτροπής εργασίας "για να διασωθούν οι θέσεις εργασίας", τουλάχιστον τέσσερις εργαζόμενοι προστέθηκαν στις λίστες της ανεργίας την προηγούμενη εβδομάδα.
@Την πατριαρχική θεία λειτουργία που θα τελεστεί στις 15 Αυγούστου στην Παναγία Σουμελά, στην Τραπεζούντα του Πόντου, θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ζωντανά οι πιστοί χάρη στον ελληνικό δορυφόρο Hellas Sat 2, ο οποίος προσφέρει δωρεάν τη διαστημική χωρητικότητα στις ώρες που απαιτείται. Η λειτουργία θα μεταδοθεί από τη συχνότητα της ΕΤ3.
@Και όμως. Η νέα γενιά, μπορεί να παρομοιαστεί και ως ένας σύγχρονος, «ηλεκτρονικός Ναπολέωντας». Τα παιδιά στη σημερινή εποχή, τα κάνουν ΟΛΑ μαζί και ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ!Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ, η e-γενιά βρίσκεται μπροστά από τέσσερις διαφορετικές οθόνες ταυτόχρονα.
@Μετά την επιτυχημένη συνταγή των «Οικογενειακών Ιστοριών», οι Γερμανοί σκέφτονται σοβαρά τι θα πάρει τη θέση τους.«Πιστοί» στο real life πρόγραμμα, εξετάζουν σοβαρά τέσσερις συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι.
Οι τέσσερις real life εκπομπές που έχουν προταθεί σύμφωνα με την «Espresso», είναι: οι «Εξιχνιάσεις Εγκλημάτων», οι «Γυναικείες Υποθέσεις», οι «Ιατρικές Υποθέσεις» και οι «Κρυμμένες Αλήθειες».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…