Ζωντανή επιστροφή στο Alter και η ΕΡΤ του ρουσφετιού...

@Νέα μεγάλη αύξηση καταγράφει το «Θέμα» και αυτή την Κυριακή αγγίζοντας τα 167.000 φύλλα, ενώ αντίθετα μικρή μείωση σημειώνει το «Βήμα» που κυμαίνεται στα 132.000 φύλλα. Μεγάλη πτώση όμως, καταγράφει η «Καθημερινή» που βρέθηκε στα 124.000 φύλλα από τα 142.000 της προηγούμενης Κυριακής. Ακολουθούν το «Έθνος» με 88.000 φύλλα, η “Real News” που βρίσκεται πέριξ των 82.000 φύλλων, η «Ελευθεροτυπία» με 79.000 και ο «Ελεύθερος Τύπος» με 30.000 φύλλα.
@Το ζωντανό πρόγραμμα του Alter μπορεί να ξεκίνησε, όμως η εκπομπή «Τα Παρατράγουδα» της Αννίτας Πάνια, αν και είχε προαναγγελθεί, τελικά δεν βγήκε ποτέ στον αέρα. Οι τηλεθεατές που στήθηκαν μπροστά από τις τηλεοπτικές συσκευές προκειμένου να δουν το Αννιτάκη τους, απογοητεύτηκαν. Η πρεμιέρα της εκπομπής αναβάλλεται για μία ακόμη εβδομάδα, ενώ στην θέση του απογευματινού μπαίνει προσωρινά η χιλιοστή επανάληψη της … πριγκίπισσας Σίσσυς.
@Από το «φίλτρο» τριών επιτροπών αναμένεται να περάσουν έως το τέλος του χρόνου 3.027 μόνιμοι στην ΕΡΤ και άλλοι 500 συμβασιούχοι. Στόχος να μειωθεί αρχικά κατά 10% το μόνιμο προσωπικό (300-350 άτομα) και κατά 50% οι συμβασιούχοι (250). Σε δεύτερη φάση όσοι μείνουν θα αξιολογηθούν, ενώ έως το 2014 η ΕΡΤ δεν θα απασχολεί περισσότερους από 2.100 εργαζομένους, όπως αναφέρει το επιχειρησιακό πλάνο.
Το σχέδιο με τίτλο «Νέα δομή της Δημόσιας Τηλεόρασης», που εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, είναι σαφές: στην α' φάση θα τεθεί σε εργασιακή εφεδρεία το 10% των 3.000 μόνιμων εργαζομένων (300-350 άτομα). Η αξιολόγηση θα γίνει από τμηματάρχες, προϊσταμένους και γενικούς διευθυντές και υπό την εποπτεία «ανεξάρτητης επιτροπής» με τη συμμετοχή προσωπικοτήτων κύρους, ίσως και ΕΡΤικών, που θα ορίσει το ΔΣ της ΕΡΤ "χωρίς πολιτικά και κομματικά κριτήρια".
@Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε το Δεκέμβριο του 2010 στην "Athens Voice"Ένα εφιαλτικό τοπίο με λουκέτα απολύσεις, ανεργία και βίαιη υποχώρηση των μισθών εκτιμάται πως θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα. Όσο η κρίση θα προχωρά τόσο , αξίες και σταθερές με τις οποίες διαμορφώθηκε το σύστημα των Μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα, θα υποχωρούν, θα μεταλλάσσονται ή και θα καταρρέουν. Στη θέση του θα γεννηθεί κάτι καινούριο με νέους παίχτες και κάποιους από τους παλιούς που θα αποφασίσουν να στηρίξουν τα Μέσα τους κάτα τη διάρκεια του Χειμώνα του IMF.
Το «τσουνάμι» έχει ήδη κτυπήσει τα Μέσα, αλλά δεν είναι παρά το πρώτο κύμα . Η πρώτη προειδοποίηση προς τους εκδότες ήταν το λουκέτο του «Ελεύθερου Τύπου» από την οικογένεια Αγγελοπούλου και ακολούθησε το κλείσιμο της «Απογευματινής»-με τους απλήρωτους εργαζόμενους- από τον Κώστα Σαραντόπουλου και η αναστολή έκδοσης του ημερήσιου Βήματος» από το Σταύρο Ψυχάρη. Το σκηνικό συμμπληρώνουν οι απολύσεις σε μεγάλους τηλεοπτικούς σταθμούς, η ξεχωριστική κατάσταση στο Alter , οι περικοπές των μισθών, οι ατομικές συμβάσεις, η απόλυση και η επαναπρόσληψη με δελτίο παροχής υπηρεσιών

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…