Ο κρατικός..γίγαντας συρικνώνεται λόγω κομματικής αντιμετώπισης

@Αποχώρησαν οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ από το χώρο έξω από τη Βουλή, όπου είχαν συγκεντρωθεί διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια της κυβέρνησης για την αναμόρφωση της δημόσιας τηλεόρασης. Όπως ανακοινώθηκε από τους εκπροσώπους της ΠΟΣΠΕΡΤ, αύριο θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των εργαζομένων για να αποφασίσουν τις μορφές για τη συνέχεια των κινητοποιήσεων τους.
@Ύστερα από την έγκριση του σχεδίου για τη «Νέα δομή της Δημόσιας Τηλεόρασης» που συζητήθηκε την Πέμπτη στο Υπουργικό Συμβούλιο που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, οριστικοποιήθηκαν οι αλλαγές στην ΕΡΤ. Η ΕΤ1 θα κλείσει με τροπολογία που θα συμπεριλαμβάνεται σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή. Το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων και το Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο κλείνουν με την συνοπτική διαδικασία της κοινής υπουργικής απόφασης, που θα υπογραφεί εντός των ημερών, ενώ το προσωπικό τους θα ενσωματωθεί στην ΕΡΤ.
@Όπως αναφέραμε από την πρώτη στιγμή ομαλοποιειται η κατάσταση και οι εργαζόμενοι στο ALTER αποφάσισαν να σταματήσουν την επίσχεση εργασίας μετά από τα εξώδικα που έλαβαν κι έτσι από σήμερα Πέμπτη το πρόγραμμα του καναλιού μεταδίδεται κανονικά Την πρώτη καλημέρα λοιπόν την είπε ο Γ. Αυτιάς που έσπευσε να καλωσορίσει τους τηλεθεατές τονίζοντας ότι επέστρεψαν. «Καλή δεύτερη αρχή», είπε ο παρουσιαστής. «Θέλω να είστε όλοι και όλες καλά», πρόσθεσε και επειδή την έχει μία αγωνία ο άνθρωπος ότι μετά τις πολλές επαναλήψεις..
@Μπορεί το πρόγραμμα του ALTER να μεταδίδεται, όμως ο βασικός anchorman του καναλιού, ο Ν. Χατζηνικολάου δεν θα εκφωνήσει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, καθώς δεν έχει αλλάξει τίποτα από όσα ο ίδιος είχε δηλώσει δημόσια πριν από λίγες μέρες. Ο Ν. Χατζηνικολάου είχε θέσει συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να συνεχίσει να εκφωνεί το κεντρικό δελτίο του ALTER, οι οποίες από δεν έχουν ακόμα υλοποιηθεί.
@Νωρίτερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ προανήγγειλε άμεσο λουκέτο της ΕΤ1, του ΙΟΜ και του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου με τροπολογία που θα καταθέσει στη Βουλή.
Την ίδια στιγμή στο Ραδιομέγαρο έφθασε ήδη η εγκύκλιος που αφορά στην εφεδρεία των δημοσίων υπαλλήλων και θα εφαρμοστεί άμεσα. Στα σχέδια της κυβέρνησης και της διοίκησης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης είναι ο παροπλισμός τουλάχιστον του 10% των εργαζομένων. Πως θα γίνει αυτό: Μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν οι πρώτες λίστες που θα αφορούν κυρίως εργαζόμενους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση. Το δεύτερο κύμα των «εφέδρων» θα οριστικοποιηθεί μέχρι το Δεκέμβριο και όπως αναφέρουν στελέχη της ΕΡΤ βασικό κριτήριο παραμονής στο Ραδιομέγαρο θα είναι η κατοχή πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ωστόσο θα μετρήσει και η προϋπηρεσία.
@Μετά τον αποκλεισμό της από τα ημιτελικά του ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ, η Εθνική μας ομάδα δίνει σήμερα Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου, την πιο σημαντική της μάχη κόντρα στη Σερβία για την πρόκριση στο προολυμπιακό τουρνουά.Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, μετά την ήττα που γνώρισε από τη Γαλλία, θα αντιμετωπίσει αύριο Παρασκευή τη Σερβία για τις θέσεις 5-8 της διοργάνωσης, αγώνα που θα μεταδώσει απευθείας η ΕΤ1 στις 15.00. Ο αγώνας θα μεταδοθεί παράλληλα και μέσω WebTV στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ.
@Όπως αναφέρει το media-industry η Mutlichoice είναι η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης που πληρώνει για τη χρήση και των αναλογικών συχνοτήτων που «νοικιάζει» αλλά και για την πλατφόρμα της nova. Η εταιρεία πλήρωσε ένα εφάπαξ σταθμός το 1999 για 144 ώρες τηλεοπτικού προγράμματος και 431 ώρες ραδιοφωνικού, όταν υπέγραψε τη σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο, κι έκτοτε καταβάλει κάθε χρόνο, ένα κλιμακωτό τέλος που το 2014 θα φτάσει το 4% επί του κύκλου εργασιών της.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…