Ψηφιακή μετάβαση και νέες στάσεις εργασίας

@Νέες δυσκολίες, αλλά και καθυστερήσεις ανέκυψαν στο θέμα της μετάβασης στις ψηφιακές εκπομπές, ενώ την ίδια ώρα οι προθεσμίες πιέζουν πλέον ασφυκτικά ακόμη και για το όριο του 2015.
Από τη μια «διαδικαστικά κωλύματα» που ανέκυψαν στο θέμα της ανάθεσης για το σχεδιασμό του Χάρτη Συχνοτήτων -πράγμα που ενδέχεται «να τινάξει στον αέρα» το σχετικό διαγωνισμό - και από την άλλη η καθυστέρηση στη λήψη των πολιτικών αποφάσεων, που αφορούν στον προσδιορισμό του αριθμού των καναλιών που θα αδειοδοτηθούν για ψηφιακή εκπομπή ανά την Ελλάδα -δεδομένο απαραίτητο για την εκπόνηση του Χάρτη- κάνουν και τη διεθνή προθεσμία της ITU για την ψηφιακή μετάβαση, δύσκολο στόχο.
Την ίδια ώρα και ειδικότερα σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Χάρτη Συχνοτήτων, επισημαίνεται ότι εκτός από το χώρο της ραδιοτηλεόρασης, επηρεάζεται και μια σειρά από άλλους τομείς και θέματα, όπως το ψηφιακό μέρισμα από την αξιοποίηση του οποίου, το κράτος, υπενθυμίζεται ότι βάσει των αναγραφόμενων στο Μνημόνιο, έχει προβλέψει ότι θα έχει έσοδα ύψους 300 εκατ. ευρώ στη διετία 2012-2013.
@Η ιδιοκτησία της εφημερίδας «ΕΘΝΟΣ» προχώρησε στην απόλυση των συναδέλφων Αργυρώς Λύτρα και Ελένης Δουρούκη. Με τον τρόπο αυτό η εργοδοσία εκδικείται όσους θέλησαν να υπερασπιστούν το δικαίωμά τους στην εργασία και δεν έσκυψαν το κεφάλι στην εκβιαστική επιβολή μείωσης των αποδοχών και την υπονόμευση των ΣΣΕ. Συγχρόνως, όμως, προετοιμάζει το έδαφος για νέες μειώσεις και νέες απολύσεις καλλιεργώντας κλίμα φόβου και ανασφάλειας . Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ θα εξαντλήσει κάθε μέσο, που έχει στη διάθεσή του, δικαστικό ή εξώδικο, επιδιώκοντας την ανάκληση των απολύσεων των συναδέλφων, αλλά και την ακύρωση της αντεργατικής πολιτικής της αυθαίρετης και εξοντωτικής μείωσης των αποδοχών.
@Στάση εργασίας και 24ωρη απεργία σε ΕΡΤ-ΑΠΕ. Η κυβέρνηση εκτελώντας τις επιταγές της τρόικα για τη συρρίκνωση του ευρύτερου δημόσιου τομέα εφεύρε το τέχνασμα της εργασιακής εφεδρείας, που δεν είναι άλλο από απόλυση με προθεσμία. Παράλληλα, για να μη μείνει καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις της αναθέτει σε ιδιωτικές εταιρείες την αξιολόγηση όλων των εργαζομένων, καταργώντας με τον τρόπο αυτό την ιεραρχία που η ίδια είχε θεσπίσει, οι οποίες με αδιαφανή κριτήρια θα ορίσουν τον αριθμό του πλεονάζοντος, δήθεν, προσωπικού, που θα οδηγηθεί στην απόλυση.
@Το δελτίο ειδήσεων του Mega μετέδωσε νωρίτερα τα βασικά σημεία της συνέντευξης, με τη γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ που είχε σε αποκλειστικότητα η ΕΡΤ! Φαντάζει απίστευτο αλλά φαίνεται πως δόθηκε η εντολή το περιεχόμενο της συνέντευξης να δοθεί και στο Mega… Η ΝΕΤ αν και είχε το υλικό , μετάδωσε αργότερα τη συνέντευξη, την οποία πήρε ο Γιώργος Παππάς, κατά τη διάρκεια του δελτίου, στις 9.45.
@Νέα δεδομένα με ισχυρότερη νομική θωράκιση, ενάντια σε τηλεπαιχνίδια που εξαπατούν τους τηλεθεατές, δημιουργούνται μετά την πρόσφατη θεσμοθέτηση από την πλευρά της πολιτείας διατάξεων για τα τυχερά παιχνίδια μέσα από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε χθες ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης, το θεσμικό πλαίσιο γίνεται πολύ πιο αυστηρό, πράγμα που εκτιμάται ότι θα βοηθήσει σημαντικά στον καλύτερο έλεγχο από την πλευρά της ανεξάρτητης αρχής και κατ επέκταση θα μειώσει τα κρούσματα εξαπάτησης τηλεθεατών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…