OI ωραίοι καναλάρχες έχουν χρέη και υπόσχονται..απολύσεις!

@Τα χρέη πέφτουν βροχή. Μπορεί την περασμένη Τρίτη ο πρωθυπουργός να φωτογράφισε επιλεκτικά την οικονομική κατάσταση του Alter λέγοντας πως «δεν είναι δυνατόν σε έναν τηλεοπτικό σταθμό που χρωστάει 500 εκατ. ευρώ (από τα οποία μόνο τα 220 εκατ. είναι ο τραπεζικός δανεισμός) να δίνουν δάνεια οι τράπεζες και να μη χορηγούν δάνεια σε μικρές επιχειρήσεις», η κατάσταση όμως είναι τραγική και σε άλλα Μέσα.
@Ο κλοιός των τραπεζικών δανείων και των λοιπών υποχρεώσεων, όπως γνωρίζουν όλοι, δεν αφορά μόνο το Alter, αλλά τις περισσότερες εισηγμένες εταιρείες και ομίλους ΜΜΕ. Και μπορεί τα ποσά συγκρινόμενα με του Alter να είναι μικρότερα, όμως το ερώτημα είναι αν μπορούν οι επιχειρήσεις ΜΜΕ με βάση την κεφαλαιακή τους επάρκεια να αντιμετωπίσουν τον δανεισμό τους. Το «Π» παρουσιάζει σήμερα τις οφειλές των μεγάλων συγκροτημάτων media, όπως προκύπτουν από τα τελευταία οικονομικά στοιχεία που έχουν δημοσιοποιήσει.
Με βάση τα οικονομικά δεδομένα του α' εξαμήνου του 2011, στην κορυφή βρίσκεται ο Όμιλος ΔΟΛ, με συνολικές υποχρεώσεις ύψους 211 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ο δανεισμός ανέρχεται σε 107 εκατ. ευρώ. Υψηλότερος είναι ο δανεισμός του Ομίλου Πήγασου, στα 154 εκατ. ευρώ, με σύνολο υποχρεώσεων 204 εκατ. ευρώ. Από το έγκυρο 'Παρόν της Κυριακής'...
@Τελικά η διαπλοκή κατάφερε να περάσει αυτό που επεδίωκε εδώ και πολύ καιρό: την κατάργηση, δηλαδή, των Συλλογικών Συμβάσεων των δημοσιογράφων που εργάζονται σε δημόσια Μέσα. Έτσι, από τη μια νομιμοποιούν την αυθαιρεσία σχετικά με την κατάργηση των ΣΣΕ στον ιδιωτικό τομέα, που ξεκίνησε πολύ πριν από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, και από την άλλη δημιουργούν κλίμα κατατρομοκράτησης των δημοσιογράφων εν όψει του ρευστού πολιτικού σκηνικού. Τη «δουλειά» ανέλαβε να διεκπεραιώσει το «χαϊδεμένο» παιδί των ΜΜΕ Βαγγέλης Βενιζέλος και ο φιλόδοξος, μόνιμος φιλοξενούμενος στον σταθμό του Φαλήρου, αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Ηλ. Μόσιαλος.
@Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» επανέρχεται στον ΕΔΟΕΑΠ διά στόματος προέδρου αλλά και με τη σύμφωνη γνώμη της πλειοψηφίας του διοικητικού συμβουλίου.
Πρώτη περίπτωση, ιατρού στην οποία η πρόεδρος προ ημερών είπε ορθά κοφτά: «Ή παραιτείσαι ή σε απολύω». Και όταν η γιατρός τη ρώτησε για ποιον λόγο προτίθεται να την απολύσει, πήρε την απάντηση: «Πρέπει να υπάρχει λόγος;». Απο τις 'Τυπολογίες'
ενημέρωση του Φώτη Μπόμπολα στον εκπρόσωπο της «Ημερησίας» την περασμένη εβδομάδα επανέφερε για μια ακόμη φορά τα σενάρια για νέες απολύσεις αλλά και μειώσεις στο συγκρότημα του «Έθνους». Σύμφωνα με όσα είπε ο εκδότης, μετά τη συμφωνία για μείωση των αποδοχών κατά 10% που ολοκληρώθηκε σε όλα τα Μέσα, θα ακολουθήσει νέος γύρος περικοπών κατά 10% ή 20%. Ζήτησε, μάλιστα, να μεταφερθούν στους εργαζομένους όσα είπε. Παράλληλα αναμένονται απολύσεις στο ενοποιημένο αθλητικό τμήμα. Σύμφωνα με όσα έχουν μάθει οι εργαζόμενοι, το πρώτο στάδιο προβλέπει την απόλυση έως τα Χριστούγεννα 25 τουλάχιστον αθλητικών συντακτών από την «Goal News» και το αθλητικό περιοδικό του «Έθνους».
@Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ. Την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας, 31 Οκτωβρίου 2011 έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης, 1 Νοεμβρίου 2011, όλων των δημοσιογράφων που εργάζονται στην ΕΡΤ, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ.
@Μπορεί να έχει γίνει πολύς λόγος για το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, αλλά στα κανάλια το κούρεμα έχει ήδη ξεκινήσει, και μάλιστα με την ψιλή. Τα τηλεοπτικά κανάλια, στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης και με δεδομένη την πτώση της διαφημιστικής δαπάνης κατά 52% (!) από το 2007 και μόνο τη φετινή χρονιά κατά 25%, επανεξετάζουν συνεχώς τις προοπτικές τους. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη μακράν χειρότερη τηλεοπτική σεζόν της δεκαετίας αποτελεί η πρόσφατη ανακοίνωση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου που στην ουσία «μάλωσε» τα κανάλια για την παρατεταμένη θερινή σεζόν που εξακολουθεί και τον χειμώνα με συνεχείς επαναλήψεις.
@Ξεκινά και επίσημα η τηλεοπτική σεζόν με τον ΑΝΤ1, καθώς στο κανάλι του Αμαρουσίου από βδομάδα θα γίνουν πολλές πρεμιέρες. Από τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου η τούρκικη σειρά «Πειρασμός» θα προβάλλεται πλέον κάθε μέρα στις 18.00, αφού τη θέση της θα πάρουν τα νέα προγράμματα του ΑΝΤ1. Την ίδια μέρα στις 21.00 θα γίνει η πρεμιέρα του «Wipe Out» με παίκτες Έλληνες και Τούρκους και με παρουσιαστές τον Γιώργο Λιανό και την Αζουμάν Κραουσέ από την Τουρκία. Το παιχνίδι του καναλιού υποδέχεται και φέτος τους τολμηρούς παίκτες που θέλουν να ζήσουν την πιο έντονη εμπειρία της ζωής τους σε μια από τις πιο μαγευτικές τοποθεσίες του κόσμου. Στον πολύχρωμο στίβο των δοκιμασιών του παιχνιδιού, οι παίκτες θα λερωθούν, θα γίνουν μούσκεμα, θα κάνουν θεαματικές πιρουέτες στον αέρα και πολλά άλλα ασύλληπτα κι εξωφρενικά πράγματα που δεν έχουν ξανακάνει ποτέ! Και οι καλύτεροι θα φύγουν νικητές. Στις 22.00 θα δούμε το πρώτο επεισόδιο του «Black Out» στο οποίο οι παίκτες θα κληθούν να περάσουν διάφορες δοκιμασίες χωρίς όμως να βλέπουν τίποτα και με μόνη τους βοήθεια την αφή και την όσφρησή τους. Την Τετάρτη στις 21.00 θα δούμε τα νέα επεισόδια του «Πλάκα κάνεις», τα οποία είχαν γυριστεί πέρυσι, αλλά δεν προβλήθηκαν ποτέ και στις 22.00 θα κάνει πρεμιέρα το πολυσυζητημένο «FAB 5» με τους Ηλία Ψινάκη, Τρύφωνα Σαμαρά, Λάκη Γαβαλά, Γιώργο Μέρλο και Παναγιώτη Φασουλή...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…