Το σκληρό πολιτικό ροκ και τα νέα λουκέτα στο Τύπο

@Απολαυστικός ήταν για άλλη μια φορά ο Λάκης Λαζόπουλος στο χθεσινό επεισόδιο του «Αλ Τσαντίρι Νιουζ». Με εύστοχα σχόλια και καυστικό χιούμορ σχολίασε την τρέχουσα επικαιρότητα με τον δικό του μοναδικό τρόπο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις διαμαρτυρίες ανήμερα του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Όπως τόνισε, ο κόσμος δε προσέβαλε τον θεσμό του προέδρου της Δημοκρατίας αλλά οι αποδοκιμασίες είχαν στόχο τον ίδιο τον Κάρολο Παπούλια ως «πρόσωπο το οποίο δε λαμβάνει πρωτοβουλίες τη στιγμή που βλέπει ότι η χώρα βρίσκεται στα όρια της». «Δεν μπορεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να είναι πολιτική γλάστρα. Ο λαός δε θέλει έναν πρόεδρο που κρύβεται πίσω από τους καιρούς», πρόσθεσε.
@Ο Λάκης Λαζόπουλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί ξανά στα γεγονότα που ακολούθησαν τη συμφωνία για τη μείωση του ελληνικού χρέους κατά 50%, κορυφώνοντας την κριτική του στο «επίμαχο» θέμα των τελευταίων ημερών: αυτό του δημοψηφίσματος. «Στη Σύνοδο Κορυφής ο πρωθυπουργός μπήκε στο περιθώριο της διαπραγμάτευσης της ιστορίας», τόνισε μεταξύ άλλων.
οικονομική κρίση «χτύπησε» το Mega Κύπρου και το αποτέλεσμα ήταν οι υπεύθυνοι να προχωρήσουν στην πώλησή του. Σύμφωνα με την εφημερίδα real το Κυπριακό κανάλι πέρασε στα χέρια της Αρχιεπισκοπής της Νήσου και έτσι με την προκαταβολή που πήρανε πλήρωσαν τους δημοσιογράφους στην Ελλάδα.
@Ξαφνικό λουκέτο αναμένεται να μπει από αύριο στην ιστορική εφημερίδα. Αυτό κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες. Όπως υποστηρίζει το ρεπορτάζ η εκδότρια κ. Μάνια Τεγοπούλου μετά από άκαρπες συναντήσεις με τραπεζίτες για την δανειοδότηση του εκδοτικού εγχειρήματος δεν βλέπει θετική εξέλιξη. Όπως αναφέρει το fimotro, η διευθύντρια της εφημερίδας η κ. Κύρα Αδάμ προσπαθεί τις τελευταίες ώρες να μεταπείσει την εκδότρια, μάταια όμως. Πληροφορίες θέλουν να κυκλοφορεί αύριο το τελευταίο φύλλο. Η εφημερίδα εκδίδεται από το 1975 και υπήρξε η πρώτη εφημερίδα που εκδόθηκε μετά τη μεταπολίτευση, καθώς οι υπόλοιπες της εποχής είτε απλά επανεκδόθηκαν μετά τη διακοπή της κυκλοφορίας τους
@Όπως ήταν φυσικό λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων ανεστάλησαν όλες οι προγραμματισμένες κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Ωστόσο αυτό που έχει σημασία είναι ότι έφθασε στην Αγία Παρασκευή η εγκύκλιος για την εφεδρεία. Η διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί τώρα, είναι η σύγκλιση του ΔΣ της εταιρίας προκειμένου να αποφασίσει ποιοι εργαζόμενοι θα μπουν στην εφεδρεία. Μαθαίνουμε ότι το όργανο θα συνεδριάσει την άλλη Τρίτη, ενώ αν δεν απαντήσει με λίστα εφέδρων, όλοι πλέον οι εργαζόμενοι θα θεωρηθούν έφεδροι!
@Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο ο πρώην πρόεδρος της ΕΡΤ και νυν διευθύνων σύμβουλος του ΣΚΑΪ, Χρήστος Παναγόπουλος, που κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.
Η καταδίκη του κ. Παναγόπουλου αφορά την υπόθεση Olympic Trophy, τηλεοπτικής σειράς για την προώθηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, η οποία ποτέ δεν προβλήθηκε.
@Επενδύσεις στο τηλεοπτικό πεδίο, διεκδικώντας μερίδιο κυρίως από την οικιακή ψυχαγωγία πραγματοποιούν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, οι οποίες δραστηριοποιούνται πλέον στις ψηφιακές τηλεοπτικές υπηρεσίες, ανεβάζοντας τον ανταγωνισμό σε πρωτόγνωρο για τη δύσκολη οικονομική συγκυρία επίπεδα.
Το τελευταίο δίμηνο και εν μέσω οικονομικής κρίσης, νέες τηλεοπτικές υπηρεσίες οι οποίες βασίζουν τη λειτουργία τους στο συνδρομητικό μοντέλο, κάνουν την εμφάνισή τους διεκδικώντας «μια θέση στο τηλεκοντρόλ» των ελληνικών νοικοκυριών.
Την ώρα που η διαφημιστική δαπάνη στην παραδοσιακή τηλεόραση δέχεται ισχυρές πιέσεις, η ένταση του ανταγωνισμού στο πεδίο των συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών αυξάνεται.
@Στα δικαστήρια για τα στιγμιότυπα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Σήμερα είναι προγραμματισμένη η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Forthnet σε βάρος του Σκάι για τη χρήση αποσπασμάτων των αγώνων του πρωταθλήματος της SuperLeague σε συγκεκριμένη εκπομπή, χωρίς την υπογραφή σχετικής συμφωνίας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…