Το μέλλον της 'Ελευθεροτυπίας' και η αντίστροφη μέτρηση στα media

@Άρθρο-παρέμβαση διά χειρός της Αριστέας Μπουγάτσου δημοσιεύτηκε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Στο κείμενο με τίτλο «Η προκλητική αθέτηση μιας συμφωνίας» γίνεται αναφορά για «τα παιχνίδια που κρύβονται πίσω από την υπαναχώρηση της Alpha Bank και του Ι. Κωστόπουλου από τη συμφωνία χορήγησης δανείου με πώληση και επαναμίσθωση του κτιρίου της ''Χ.Κ. Τεγόπουλος'' στην οδό Μίνωος».
Αναλυτικά:
«Σαν πρόκες πρέπει να καρφώνονται οι λέξεις Να μην τις παίρνει ο άνεμος» ...Και το χαλί τραβήχτηκε. Ο μοναδικός και τελευταίος έλληνας τραπεζίτης, με τις οικογενειακές δραστηριότητες να δρομολογούνται από το 1879, λίγο έλειψε να κόψει το νήμα της ζωής στην «Ελευθεροτυπία» που διανύει τα τριάντα επτά της χρόνια και παραμένει σε οικογενειακά χέρια.
Ο πρόεδρος της Alpha-Τράπεζα Πίστεως (πλέον Alpha Bank), που προβάλλει πρώτα την πίστη στις αρχές της τράπεζας που χρόνια διοικεί (ασχέτως αν την αφαίρεσε από το λογότυπό της), εφεξής δεν μπορεί να διατείνεται ότι έχει λόγο τιμής. Ο κ. Ιωάννης Κωστόπουλος αθέτησε συμφωνία για δάνειο προς τη Χ. Κ. Τεγόπουλος που είχε εγκρίνει η Alpha Bank στις 30 Σεπτεμβρίου, είχαν διαπραγματευτεί τα δύο μέρη και έβαινε προς υπογραφή, ενώ είχε εκταμιευθεί και προκαταβολή 500.000 ευρώ προς την «Ελευθεροτυπία». Ο πρόεδρος της Alpha Bank με ένα παγερό τηλεφώνημα στην εκδότρια Μάνια Τεγοπούλου το μεσημέρι της Τρίτης (1-11-2011) της επικαλέστηκε νομικούς λόγους που δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωση της συναλλαγής, οι οποίοι όμως ακόμα δεν έχουν γνωστοποιηθεί, όπως επιβάλλουν τα χρηστά συναλλακτικά ήθη.
@Την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου φαίνεται πως θα ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις τέσσερις παραγωγές του Alpha που δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής «Full season». Το βάρος των υπευθύνων επικεντρώνεται στις καθημερινές εκπομπές «Οικογενειακές Ιστορίες» και «Κάτι Ψήνεται». Το tvnea είναι σε θέση να γνωρίζει πως και για τις δύο παραγωγές στόχος είναι να εγκριθούν τουλάχιστον ...60 νέα επεισόδια.
@Μικρή «διόρθωση» παρατηρήθηκε στις κυκλοφορίες των Κυριακάτικων εφημερίδων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, με εξαίρεση την «Ελευθεροτυπία» που σημείωσε άνοδο κατά 20.000 φύλλα. Στα αξιοσημείωτα η μείωση, έστω και μικρή της «Καθημερινής» παρά το γεγονός ότι συνοδευόταν από τον πολυζήτητο «Γαστρονόμο» και η συντηρητική αύξηση της Real, την ίδια ώρα που προσέφερε ακυκλοφόρητο Scorpions (με μεγάλη απήχηση στο ελληνικό κοινό) και φυσικά Πάριο. Συγκεκριμένα, το Θέμα με 162.000 φύλλα βρίσκεται στην κορυφή των κυκλοφοριών, στη δεύτερη θέση η «Καθημερινή» με 131.000 φύλλα και τρίτο το «Βήμα» με 112.000 φύλλα. Ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής, η «Real news» με 110.000 φύλλα, η «Ελευθεροτυπία» με 100.000 φύλλα, το «Έθνος» με σημαντικές απώλειες στα 75.000 φύλλα και ο «Ελεύθερος Τύπος» στις 28.000 φύλλα.
@Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το μεγαλύτερο μουσικό θεσμό της Ευρώπης, τα 2011 MTV European Music Awards, τα οποία θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 6 Νοεμβρίου

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…