Ρευστότητα στα media με Σκάι απεργίες...

Λαζόπουλος σε κέφια "αποχαιρέτησε' τον Παπανδρέου και μίλησε για την νέα αμφίρροπη κατάσταση. Όσο για τον Παπαδήμο προβλέπει "πολύ κλάμα"! Χωρίς την Ανθούλα του για άλλη μία εβδομάδα, μιλά με νέες κυρίες από το κοινό. Το ερώτημα του "σπουδαρχίδη και αρχολίπαρος" έφερε πολύ γέλιο...
@Την 7/11/11, στις 6.30 το απόγευμα κοινοποιήθηκε στην ΕΣΗΕΑ εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία του κ. Γεωργίου Κουρή που απευθυνόταν σε όλους τους εργαζόμενους δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς υπάλλήλους του τηλεοπτικού σταθμού ALTER .
Επί του παραπάνω εγγράφου του κ. Κουρή, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αναφέρει τα εξής: Ο κ. Κουρής, ως μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας με την επωνυμία «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» δεν νομιμοποιείται να απευθύνεται στους συναδέλφους αφού, σύμφωνα με το νόμο, την εταιρεία εκπροσωπεί ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Κωνσταντίνος Γιαννίκος. Όλοι οι εργαζόμενοι στον τηλεοπτικό σταθμό « ALTER », ευρισκόμενοι σε απόγνωση, μετά την άρνηση της εργοδοσίας να τους καταβάλει τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται για το τελευταίο 5μηνο, σε μερικούς δε από τον Ιανουάριο του 2011 και μετά από απόφασή τους, κήρυξαν στάσεις εργασίας προκειμένου να διατρανώσουν την απόφασή τους ότι δεν είναι διατεθειμένοι να δουλεύουν χωρίς να εισπράττουν τη νόμιμη αμοιβή τους.
@Δεν εγκρίνεται από το Ε.Σ.Ρ. η μεταβίβαση μετοχών (ποσοστό 10%) του Ρ/Σ "ΣΚΑΙ FM" στον Γιώργο Π. Κυριακίδη έπειτα από έλεγχο στο πόθεν έσχες του.Υπήρξε μειοψηφία από τον Πρόεδρο και το Μέλος Κο. Στεφανάκη να γίνει δεκτή η έγκριση μετοχών. Εγκρίνεται από το Ε.Σ.Ρ η μεταβίβαση μετοχών (ποσοστό 5%) από τον Κο. Ναούμη πρός τον Κο. Θεμιστοκλή Αλαφούζο (2.900 μετοχές) του Ρ/Σ "NOVA SPORT FM. Που να δείτε και τις απεργίες στο κανάλι του Αλαφούζου που δεν έχουν τελειωμό τις τελευταίες ημέρες...
@Ξεκαθαρίζει το τοπίο στην τηλεοπτική διαφήμιση, με το Mega, τον Antenna και τον Alpha να παίρνουν απόσταση από τους άλλους τηλεοπτικούς σταθμούς, σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας Media Services. Η τεκμαρτή διαφημιστική δαπάνη στο χώρο της τηλεόρασης παρουσίασε ανέλπιστη αύξηση, παρά την οικονομική κρίση που πλήττει τη χώρα, κατά 24,52% τον Οκτώβριο, πρώτο ουσιαστικά μήνα της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, με το σχετικό ποσό να ξεπερνά τα 60,89 εκατ. ευρώ.
@ΑΧ και να είχαμε κανάλια πολλά έλεγε κάποτε με την αθυροστομία του ο Χάρρυ Κλύν και τώρα που έχουμε πακτωλό τηλεπερσόνων και καναλιών δεν μπορούμε να πληροφορηθούμε τις πραγματικές αλήθειες στην πολιτική σκηνή της χώρας, αφού οι δημοσιογράφοι αντλούν πληροφορίες με επιμονή όχι μόνο από το περιβάλλον της Βουλής αλλά και από τα blogs...
@Σε φάση ρευστότητας εισέρχεται ο χώρος των ηλεκτρονικών MME μετά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, αφού η κυβερνητική ατζέντα φρενάρει σε σειρά από σημαντικά ζητήματα, όπως είναι η αναμόρφωση των κρατικών Μέσων, η ψηφιακή τηλεόραση, καθώς και οι περαιτέρω θεσμικές παρεμβάσεις για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού πεδίου.
Οι επικείμενες αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό αδιαμφισβήτητα επιδρούν στον τρόπο διαμόρφωσης της επόμενης ημέρας στα κρατικά ΜΜΕ και ειδικότερα στο σχέδιο αναμόρφωσης της ΕΡΤ, που μπαίνει υποχρεωτικά σε αναμονή μέχρι νεωτέρας, αφού η πολιτική απόφαση για την κατάθεση της τροπολογίας που χρειάζεται για την κατάργηση της ΕΤ1, δεν μπορεί υπό τις παρούσες συνθήκες να ληφθεί.
@Δείτε πώς διαμορφώθηκε το τηλεοπτικό τοπίο των αγαπημένων σας προγραμμάτων την Τρίτη 8 Νοεμβρίου:Στο σύνολο του κοινού. Με 33,5% πήρε την πρωτιά το δελτίο ειδήσεων του MEGA και ακολούθησαν ο ΑΝΤ1 ΜΕ 19,9% και το STAR με 7,2%. Το ALTER δεν μετέδωσε χθες δελτίο λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων, που παραμένουν απλήρωτοι.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…