Όλα για την UEFA και οι παραιτήσεις με φτωχή Πρωτοχρονιά!

@Στην πρώτη θέση το «Θέμα» με τα κουπόνια των σουπερ μάρκετ έχοντας το Νοέμβριο μέσο όρο πωλήσεων 183.780 φύλλα (56.547 φύλλα). Δεύτερη και σε μεγάλη σε απόσταση η «Καθημερινή της Κυριακής» με 120.355 φύλλα (-40.193) και τρίτο το «Βήμα της Κυριακής» με 114.035 φύλλα (-8.069). Η «Real News» πέτυχε και νέα άνοδο, κατά 33% (26.130) στα 106.008 φύλλα, ενώ η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» ανέβηκε στην πέμπτη θέση 87.398 φύλλα (-3.078) και το «Έθνος της Κυριακής» στα 79.368 φύλλα(-15.257). Το «Π» πούλησε, κατά μέσο όρο 9.162 φύλλα. Οι συνολικές απώλειες για τις Κυριακάτικες είναι κατά 19.561 φύλλα, με μέσο όρο πωλήσεων 779.041 φύλλων. Στο 11μηνο του 2011, το «Θέμα» πέρασε στην πρώτη θέση με μέσες πωλήσεις 134.429 φύλλων(-14.322) με δεύτερη την «Καθημερινή» στα 131.534(-2.979) και το «Βήμα» στα 122.788 φύλλα(-21.081). Στην τέταρτη θέση ανέβηκε η «Real News» με 96.541 (7.919) και το «Έθνος της Κυριακής» πέμπτο με 90.993 φύλλα (-5.774)
@Την παραίτησή της από την προεδρία του δημοτικού ραδιοφώνου «Αθήνα 9.84», αλλά και από το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας, υπέβαλε σήμερα στον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, η Ρέα Γαλανάκη. Η κ. Γαλανάκη στην επιστολή παραίτησή της, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει ως αιτία της παραίτησής της σοβαρούς επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους, ενώ ευχαριστεί για τη συνεργασία τον γενικό διευθυντή του σταθμού Τάκη Καμπύλη και άλλα στελέχη του ραδιοφωνικού σταθμού.
@Μετά την τριετία 2009-2012 ο ΑΝΤ1 συνεχίζει δυναμικά την επιτυχημένη συνεργασία με την UEFA και ανανεώνει τις μεταδόσεις των αγώνων του Europa League για ακόμα μια τριετία (2012- 2015). Έτσι, ο ΑΝΤ1 θα είναι το μόνο ιδιωτικό, μη συνδρομητικό δίκτυο στην Ελλάδα, που θα προβάλλει τις αναμετρήσεις του Europa League την τριετία 2012- 2015. Μέσα από τη συχνότητα του ΑΝΤ1, θα μεταδίδεται ο σημαντικότερος αγώνας κάθε αγωνιστικής, η εκπομπή «Europa League Live» με όλα τα highlights των αγώνων και φυσικά ο μεγάλος τελικός της διοργάνωσης!
@Οι εργαζόμενοι στην Χ.Κ ΤΕΓΟΠΟΥΛΟΣ και την ΦΩΤΟΕΚΔΟΤΙΚΗ που συνεχίζουν τις επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργιακές τους κινητοποιήσεις με αίτημα την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων τους και μετά την εκδήλωση πρόθεσης της διοίκησης για την υπαγωγή στο άρθρο 99, αποφάσισαν στη συνέλευση της 28ης Δεκεμβρίου παμψηφεί:
Πρώτον: Να καλέσουν την εκδότρια της εφημερίδας “Ελευθεροτυπία”, να ξεκαθαρίσει προς τους εργαζόμενους εγγράφως και δημόσια μέχρι τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου του 2012:
- Για το πώς σκοπεύει να λύσει άμεσα το πρόβλημα, που έχει δημιουργηθεί σχετικά με τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις όσων έχουν αποχωρήσει.
- Ποιά λύση θα δώσει για το μέλλον της εφημερίδας (πώληση, εύρεση επενδυτή, αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κλπ). Η όποια απάντηση θα τεθεί υπό την κρίση της επόμενης συνέλευσης.
Δεύτερον: Αποφάσισαν με συντριπτική πλειοψηφία, να εξουσιοδοτήσουν τον εκπρόσωπο των συντακτών και την εργασιακή επιτροπή για την επεξεργασία πρότασης σχεδίου με βάση τις απόψεις, που διατυπώθηκαν στη συνέλευση σχετικά με την ευθύνη έκδοσης της εφημερίδας απο τους εργαζόμενους. Η πρόταση θα τεθεί για συζήτηση στην επόμενη συνέλευση την ερχόμενη εβδομάδα.
Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν θα έχει Εθνικό Οπτικοακουστικό Αρχείο. Η πολιτική απόφαση για την κατάργηση του φορέα ελήφθη από την κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, και τον πρώην υπουργό Επικρατείας, Ηλία Μόσιαλο. Τις υπογραφές για την ταφόπλακα στην αυτόνομη πορεία του φορέα και τη μετακόμισή του στην ΕΡΤ, έβαλε ο σημερινός πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος και ο υπουργός οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος στέλνοντας έμπειρο προσωπικό στην εφεδρεία.
@Στόχος της διοίκησης η μείωση των ζημιών. Καμία αλλαγή στο πρόγραμμα του Alpha δεν προτίθεται να κάνει η νέα ιδιοκτησία. Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το medianews.gr, το πρόγραμμα του σταθμού θα διατηρηθεί ως έχει, μέχρι το τέλος της σεζόν. Με άλλα λόγια, ο Alpha θα συνεχίσει με μία μόνο βάρδια όπως έκανε μέχρι σήμερα, ενώ δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα, ούτε στην πρωινή ούτ
Ειναι πλήρης και απόλυτη η επιβεβαίωση των χθεσινών καταγγελιών των εργαζομένων της «Μ» για προσπάθεια εκβιασμού συμμετοχής στο πρόγραμμα της εθελούσιας αποχώρηση μέσω «λιστών απολυμένων» με τους εξοντωτικούς όρους που περιγράφονται στο σχετικό έγγραφο- φωτο που αναρτήσαμε στο αμέσως προηγούμενο κείμενο. Από σήμερα το πρωί ο επικεφαλής του λογιστηρίου της Μακεδονικής Εκδοτικής Εκτυπωτικής Τσουβαλάς τηλεφωνεί σε δημοσιογράφους και τους καλεί να συμμετέχουν στην εθελούσια αποχώρηση και τους πληροφορεί ότι βρίσκονται σε λίστα απολυμένων. Προσπαθεί δηλαδή να τους εξαναγκάσει να δεχθούν την εθελούσια για να μη βρεθούν στο καθεστώς της απόλυσης στο οποίο με βάσει τα νέα «σοσιαληστρικά» δεδομένα περικόπτεται η αποζημίωση κατά 50% αφού προηγηθεί 4μηνη προειδοποίηση.ε και στη βραδινή ζώνη.
@Με σκληρή γλώσσα μίλησε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής στα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του την περασμένη Τρίτη. Αφού χαρακτήρισε «αδικαιολόγητες τις κινητοποιήσεις», φέρεται να συμπλήρωσε ότι «δεν μπορούμε να κάνουμε διαρκώς τις χάρες της ΕΡΤ»!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…