Το 2012 με άλλους παρουσιαστές στα κανάλια για την prime time

@Θα επιστρέψει στις ραδιοφωνικές μετρήσεις η ΕΡΑ. Το ΔΣ της ΕΡΤ ενέκρινε την υπογραφή δύο συμβάσεων με την Focus/ΑΕΜΑΡ για την Αθήνα και τη Focus για τη Θεσσαλονίκη στις οποίες προβλέπεται η καταβολή χρημάτων για τις έρευνες που έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η απήχηση των 5 ραδιοφωνικών προγραμμάτων στην Αττική, και των υπολοίπων ραδιοφωνικών σταθμών στη Θεσσαλονίκη θα καταγράφεται εκ νέου.
@Προς αλλαγή του ραδιοφωνικού χάρτη; Ο Real FM, με εκρηκτική άνοδο απειλεί ευθέως στο Σκάι, ο οποίος παραμένει στην πρώτη θέση. Σταθερή είναι η πορεία του novaΣπορ FM, ενώ ανοδική πορεία καταγράφει και το Ράδιο 9. Αναλυτικά από το πανόραμα της μέτρησης από τις 29 Νοεμβρίου 2010 έως και τις 18 Δεκεμβρίου 2011, ο Σκάι διατηρείται στην κορυφή με ποσοστά που είναι σχεδόν άνω του 12%. Στην τελευταία μέτρησης της Focus συγκέντρωσε στο τρίμηνο 26.09.18.12.2011 ποσοστό 18,6%, έναντι 12,3% του Real ο οποίος σχεδόν μέσα σε ένα χρόνο διπλασίασε τα ποσοστά του. Ο novaΣπορ FM είναι ο τρίτος ενημερωτικός σταθμός με μέσο ποσοστό 7,5%.
@Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου λέγεται ότι ο Γιάννης Παπαγιάννης θα υπογράψει με τον Alpha για την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων αμέσως μετά τις γιορτές, ενώ ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου όπως αποκαλύπτει και το σημερινό «ΘΕΜΑ» βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στον ΑΝΤ1. Και το ερώτημα στα χείλη όλων είναι, «Τι θα κάνουν οι μέτοχοι του μεγάλου καναλιού»; Για να το πούμε όμως σε απλά ελληνικά όπως τίθεται από μεγάλη μερίδα της δημοσιογραφικής πιάτσας, «Θα αφήσουν οι νταβατζήδες τον Χατζηνικολάου να πάει στον ΑΝΤ1 και τον Παπαγιάννη στον Alpha, χωρίς να ανοίξει μύτη»; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, είναι πέρα για πέρα αληθινό, για αυτό και όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά… Ίδωμεν λοιπόν!
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατέθεσε σήμερα στο ΣΕΠΕ έγγραφη καταγγελία κατά:
* Της ιδιοκτησίας της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
* Του δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (για τις εφημερίδες “ΒΗΜΑ”, “ΝΕΑ”, το ραδιοφωνικό σταθμό “ΒΗΜΑ FM ” και τις ιστοσελίδες “ in . gr ”, “ vima . gr ” και “ nea . gr ” )
ζητώντας τις κατά νόμον ενέργειες της υπηρεσίας και την υποβολή κυρώσεων και τιμωρίας των εργοδοτών για την παράνομη, μονομερή και αυθαίρετη μείωση των καταβαλλομένων μηνιαίων αποδοχών των δημοσιογράφων κατά ποσοστό 15% και 20 % αντίστοιχα.
@Καθώς αφήνουμε πίσω το 2011, θα κάνουμε και φέτος μια προσπάθεια να καταγράψουμε τις πιο σημαντικές αλλαγές που σημειώθηκαν στο ραδιόφωνο της χώρας. Βουτηγμένο από την πρώτη μέρα στην ύφεση του ΔΝΤ, το 2011 μπορεί να χαρακτηριστεί τουλάχιστον ως μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για το ελληνικό ραδιόφωνο. Μεγάλα ιδιωτικά δημοσιογραφικά συγκροτήματα αντιμετωπίζουν τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, λόγω της μείωσης των διαφημιστικών δαπανών και της άρνησης των τραπεζών να δώσουν δάνεια. Ως αποτέλεσμα ήρθαν οι περικοπές, με μειώσεις μισθών και εκατοντάδες απολύσεις, ενώ το έτος κλείνει με το κίνδυνο λουκέτων. Ανάμεσα σε άλλα, το 2011 σημειώθηκε ρεκόρ απεργιακών κινητοποιήσεων από δημοσιογράφους και τεχνικούς, ενώ οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας μπήκαν στην άκρη για να υπερισχύσουν οι νέες, επιχειρησιακές συμβάσεις με μειωμένες αποδοχές και δικαιώματα. Ο Αντέννα περικόπτει το ενημερωτικό του πρόγραμμα, ο Flash απολύει 40 άτομα, ο Σκάι κόβει τη διεύθυνση μάρκετινγκ, οι Nitro και Sfera αφήνουν απλήρωτους τους εργαζομένους, ενώ ο σταθμός της Εκκλησίας απειλεί με περικοπές ή και λουκέτο.
@Στον βουλευτή Ρότζερ Γκέιλ, που έχει εκπροσωπήσει τις περιφέρειες Thanet North και Herne Bay στη Βουλή των Κοινοτήτων του Ηνωμένου Βασιλείου από το 1983, απενεμήθη ο τίτλος του ιππότη, στα πλαίσια των Τιμών της Βασίλισσας για το νέο έτος που ανακοινώθηκαν σήμερα. Στη δεκαετία του 1960, ο σερ Ρότζερ, όπως θα λέγεται πλέον, δούλεψε σε αρκετούς υπεράκτιους ραδιοσταθμούς. Ξεκινώντας από το Radio Caroline North, συνέχισε στο Radio Caroline South και στη συνέχεια στο Radio Scotland, όπου και έγινε διευθυντής προγράμματος. Αργότερα, ανέλαβε την ίδια θέση στο Radio 270, στα ανοιχτά της ακτής του Yorkshire.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…