Εκεί, εκεί στο άρθρο 99 και σειρά μετά το Alter έχει το Star

@Δυστυχώς με την ημερολογιακή ολοκλήρωση των γιορτών και την επιστροφή στους κανονικούς ρυθμούς, μπροστά μας είναι όλα τα μεγάλα προβλήματα στα ΜΜΕ που αφήσαμε από την προηγούμενη χρονιά. Ένα από τα πιο σημαντικά που υποβόσκει εδώ και καιρό και αναδύεται στην επιφάνεια, έρχεται από την Κηφισιά. Το Star θα βρεθεί στο προσκήνιο της επικαιρότητας το αμέσως προσεχές διάστημα διότι σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται μεγάλος αριθμός απολύσεων! Μετά το τελεσίγραφο Βαρδινογιάννη και τη μείωση κατά 50% της «επιδότησης» του καναλιού έχει αποφασίσει η διοίκηση να
προχωρήσει σε περικοπή προσωπικού που θα φθάνει διψήφιο αριθμό απολύσεων. Ο αριθμός που αναφέρεται είναι σοκαριστικός και ως εκ τούτου θα αποφύγουμε να τον αποκαλύψουμε.(Enimerosi24)
@Από τις 3 το μεσημέρι και μέχρι το βράδυ υπήρχαν σε εξέλιξη συνελεύσεις στον ΔΟΛ με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των σωματείων και των διαφόρων Ενώσεων. Έγιναν συνελεύσεις τόσο με την παρουσία των εργαζομένων σε όλους τους τομείς, αλλά και ξεχωριστές, όπως αυτή που έγινε στο ΒΗΜΑ παρουσία του προεδρείου της ΕΣΗΕΑ, όπου συζητήθηκαν τόσο οι εξελίξεις στον κλάδο όσο φυσικά και οι εξελίξεις στον ΔΟΛ και τη μείωση του 20% στους μισθούς στην οποία προχώρησε η διοίκηση του Οργανισμού.
@Δεν ξέρουμε αν αυτό δείχνει κάτι, αν αποτελεί πρόκριμμα εννοούμε για οικονομικές περικοπές, ήδη όμως έχουμε μία διακοπή εκπομπής από τον Real 97,8. Σταμάτησε λοιπόν την (σύντομη) πορεία της στον αέρα του σταθμού η εκπομπή "Σου Λέει ο Άλλος" του Γιώργου Μιχάλακα. Οι λόγοι; Οικονομικοί, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο ίδιος ο παραγωγός.
@Από την Δευτέρα (9/1) ξεκίνησε το νέο πρόγραμμα του θεματικού καναλιού της αττικής «Sport TV» με ζωντανό κυρίως πρόγραμμα. Το πρώην Magic TV για ακόμα μια φορά αλλάζει και θα περιέχει εκπομπές για το στοίχημα, δελτία ειδήσεων και άλλες ενημερωτικές ενότητες.
Επίσης το νέο πρόγραμμα θα περιλαμβάνει πολλές live μεταδόσεις τεσσάρων ξένων ποδοσφαιρικών Πρωταθλημάτων, του βελγικού, του δανέζικου, του ελβετικού και του ολλανδικού.
@Το «Infowar» ήταν (και είναι, δηλαδή) από τις καλύτερες ραδιοφωνικές εκπομπές. Εξαιρετική ραδιοσκηνοθεσία, προχωρημένη θεματολογία, στοχευμένες μουσικές επιλογές. Ο «Σκάι 100,3» βέβαια δεν είχε πρόβλημα να απολύσει τον δημιουργό της, τον Άρη Χατζηστεφάνου, κόβοντας την εκπομπή του. Τα είχαμε πει από τότε. Ο καλός δημοσιογράφος όμως δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια. Και κατέθεσε αγωγή κατά της διοίκησης του σταθμού θεωρώντας άδικη και εκδικητική την απόλυσή του, τον περασμένο Απρίλιο, λόγω μη υπογραφής ατομικής σύμβασης εργασίας, που θα μείωνε παράλληλα τον μισθό του κατά 10%. Η υπόθεση, θα εκδικαστεί αύριο Τρίτη, στις 9 το πρωί.
@Πραγματοποιήθηκε τελικά ή συνάντηση... ΕΣΗΕΑ-Ταγματάρχη με θέμα τους συμβασιούχους δημοσιογράφους της ΕΡΤ. O κύριος Ταγματάρχης συνοδευόμενος ...από τον εκτελών χρέη προέδρου κ. Στεφάνου και τον Δ/ντή ανθρωπίνου δυναμικού κ.Λουριδά τόνισαν ότι η ΕΡΤ δεν θα ανανεώσει το 50% των συμβάσεων... ενώ δεν προτίθεται να κάνει ανοικτό διαγωνισμό ! Το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ τόνισε: ότι πρέπει να ανανεωθούν όλες οι συμβάσεις... και να συμπεριληφθούν και οι... "κομμένοι" από την προηγούμενη διαδικασία που είχαν υποβάλλει ενστάσεις κατά της ΕΡΤ αφού σύρθηκαν αδίκως στην ανεργία μετά από πολλά χρόνια στην ΕΡΤ και δεν απαντήθηκαν ποτέ οι ενστάσεις τους !
@Όλη η αίτηση για την υπαγωγή της Χ. κ. Τεγόπουλος δημοσιεύεται στο blog του εκπροσώπου των εργαζομένων της “Ελευθεροτυπίας” με παραπομπή στο http://www.scribd.com/doc/77641569/aitis-99-eleftherotypia . Επίσης στο http://www.themediaproject.gr/media.php δημοσιεύεται το σκέλος του “σχεδίου εξυγίανσης” της εταιρείας.
@Η επιλογή που θα κάνει ο Νίκος Χατζηνικολάου, θα καθορίσει και το πεδίο στις ειδήσεις το επόμενο διάστημα. Το τέλος του Alter, δυστυχώς είναι αναπόφευκτο, και από εδώ και πέρα το ποιο κανάλι, μεταξύ , ΑΝΤ1 και Σκάι θα καθορίσει και το πολιτικό πεδίο της ενημέρωσης. Ο Ν. Χατζηνικολάου έχοντας υψηλό κύρος στην ελληνική κοινωνία, με την επανεργοποίηση του στις ειδήσεις θα αλλάξει τις ισορροπίες στη μάχη των ειδήσεων στους σταθμούς που θα απομείνουν για να εκπέμπουν. Ο ίδιος έχει επιχειρηματική σχέση με το Ανδρέα Γ. Κουρή, και δημιούργησε το συγκρότημα Real. Ως κριτήριο στην επιλογή του για το σταθμό που θα συνεργαστεί, λέει πως είναι η ελευθερία στην επιλογή και το χειρισμό των θεμάτων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…