H facebbok εποχή και το άρθρο 99 που σαρώνει!

@Το Facebook πάει χρηματιστήριο! Τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν τη φημολογία που είχε αναπτυχθεί εδώ και μήνες και μεταδίδουν πως το γνωστό site κοινωνικής δικτύωσης, το γνωστότερο ίσως από τα αποκαλούμενα και social media, θέτει τις μετοχές του σε Δημόσια Εγγραφή για την εισαγωγή του στη Wall Street . Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Wall Street Journal η σχετική αίτηση θα κατατεθεί την ερχόμενη Τετάρτη.
@Πρόταση για έκδοση απεργιακού φύλλου θα εξετάσουν έως την Παρασκευή τα σωματεία των
εργαζομένων στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία, που βρίσκονται σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 22 Δεκεμβρίου λόγω της άρνησης της διοίκησης να καταβάλει τα δεδουλευμένα πέντε μηνών. Σύμφωνα με το blog του εκπροσώπου των εργαζομένων στην
Ελευθεροτυπία, την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και το enet.gr, στη συνέλευσή τους την Τετάρτη οι
εργαζόμενοι στην Χ. Κ. Τεγόπουλος και στη Φωτοεκδοτική αποφάσισαν να ζητήσουν από τα σωματεία ( ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ, Λιθογράφους) να συνεχίσουν την κήρυξη των 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών και να καταβάλλουν στους απεργούς εργαζόμενους βοήθημα - επίδομα αλληλεγγύης.
@ ΠΡΟΤΑΣΗ της Δημοσιογραφικής Συνεργασίας: 1. Οι εργαζόμενοι δημοσιογράφοι και γενικότερα οι εργαζόμενοι, δεν ευθύνονται ούτε για την κρίση του συστήματος, ούτε για την «κακοδιαχείριση» των επιχειρήσεων και τα χρέη τους. Εργοδοσία, κυβέρνηση, ΔΝΤ, ΕΕ χτυπούν συντονισμένα τους εργαζόμενους. Θέλουν όσο το δυνατόν λιγότερη χασούρα για το κεφάλαιο και να φορτώσουν τη ζημιά στους εργαζόμενους. Αξιοποιώντας την κρίση περνούν μέτρα που κάνουν ακόμα πιο φτηνή την εργατική δύναμη, ακόμα πιο μεγάλη την εκμετάλλευση. 2. Η διέξοδος βρίσκεται στο συλλογικό αγώνα. Τα εντεινόμενα προβλήματά μας ως εργαζόμενοι στα ΜΜΕ είναι άρρηκτα δεμένα με το μεγάλο πρόβλημα
της ουσιαστικής και ολόπλευρης ενημέρωσης, από τη σκοπιά των συμφερόντων τωνεργαζομένων, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των ΜΜΕ στηρίζει την κυρίαρχη πολιτική. Απορρίπτουμε κατηγορηματικά την πολιτική που προστατεύει τους κεφαλαιοκράτες και επιβάλλει βαριές θυσίες στους εργαζόμενους και το λαό.
@Μετά το πέρας της απολογίας του εκδότη της αθλητικής εφημερίδας Sportime, ανακριτής και εισαγγελέας αποφαπσισαν την προφυλάκιση του, ενώ αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές της Λάρισας. Ο Κώστας Κυριακόπουλος συνελήφθη για χρέος που άγγιζε τα 741.769 ευρώ. Ωστόσο, μετά τη σύλληψη του, βρέθηκε και ότι εις βάρος του στενού συνεργάστη του Ροδόλφο Οντόνι, εκκρεμούν καταδικαστικές αποφάσεις για απάτη, πλαστογραφία, ασφαλιστικές εισφορές και παράβαση του νόμου περί εργατικής νομοθεσίας αντιμετωπίζοντας έτσι συνολική ποινή κάθειρξης άνω των 24 χρόνων και χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ.
@Την ίδια βραδιά θα διαγωνιστούν -για πρώτη φορά- στους ημιτελικούς της φετινής Eurovision Ελλάδα και Κύπρος, όπως προέκυψε από την κλήρωση! Παράλληλα, οι διοργανωτές αποκάλυψαν το logo και το σλόγκαν του διαγωνισμού. Οι δύο ημιτελικοί θα γίνουν στις 22 και 24 Μαΐου, με 18 και 19 χώρες αντίστοιχα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για μια θέση στον τελικό, μαζί με τους λεγόμενους «Big 5» και την διοργανώτρια χώρα. Για πρώτη φορά, η χώρα μας και η Κύπρος θα διαγωνιστούν μαζί, κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούν να ψηφίσουν η μία την άλλη! Το logo της φετινής διοργάνωσης, στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, είναι ένα λουλούδι, ενώ το σλόγκαν είναι «light your fire»!
@ Η ιστορική εκτυπωτική επιχείρηση του Κ.Κ.Ε., ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. κατέθεσε σήμερα αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε την 31/12/2010 στα 43.214.753 ευρώ και την 31/12/2009 στα 50.730.108 ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων της εταιρείας κατά την χρονιά που πέρασε, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ «αντιμετωπίζει (και) εξωγενείς κινδύνους που προέρχονται από την επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, δεδομένου ότι η οικονομική αυτή κρίση έχει αρνητικές επιπτώσεις σε όλους σχεδόν τους κλάδους της οικονομίας συμπεριλαμβανομένου και του κλάδου του Τύπου».
@ Τα άδυτα… της διαιτησίας και του αθλητισμού αποκαλύπτονται από το γνωστό δημοσιογράφο Κυριάκο Θωμαϊδη και τους καλεσμένους του, οι οποίοι προέρχονται από τον αθλητισμό, τη δημοσιογραφία και την πολιτική. O πρώην Πρόεδρος της ΟΔΠΕ Γιάννης Παπαδάκος, ο τηλεκριτικός διαιτησίας Περικλής Βασιλάκης, ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΔ Σωτήρης Βοργιάς, ο αναπληρωτής
γενικός γραμματέας της ΟΔΠΕ Γιώργος Σπανέας και οι δημοσιογράφοι Βαγγέλης Δουκάκος και Θάνος Μπλούνας είναι οι καλεσμένοι του Κυριάκου Θωμαϊδη στη «Δίκη στον ΣΚΑΪ» τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου στις 00.30 στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…