Οι εξαγορές, οι απορρίψεις στο Alter και αναστολή απεργιών

@Έπειτα από εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης δίνεται η δυνατότητα, στους απασχολούμενους στα ΜΜΕ, υποβολή ς αιτήσεων για την εξαγορά έως και τριών (3) πλασματικών χρόνων ασφάλισης για απασχόληση για την οποία δεν έχει υπάρξει ασφάλιση. Η προθεσμία υποβολής σχετικών αιτήσεων στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ (Καλλιρρόης 5 & Περραιβού 20), είναι η 4 η Φεβρουαρίου 2012. Η ε γκύκλιος του υπουργού Γ. Κουτρουμάνη (18/8/2011) προβλέπει ότι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΧΡΙ 31-12-1992 ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΟΥ ΕΤΑΠ - ΜΜΕ (του Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης , του Τομέα Ασφάλισης Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου του Κλάδου Κύριας Ασφάλισης, του Τομέα Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης).
@Ανατροπή είχαμε χθες Δευτέρα 30/1/12 στην Prime Time. Συγκεκριμένα χθες το νέο επεισόδιο του Με λένε Βαγγέλη ηττήθηκε από το Black Out στα νεανικά κοινά, ενώ στο σύνολο η σειρά χάνει έδαφος κάνοντας τον ίδιο μέσο όρο με το τηλεπαιχνίδι.
@ΧΘΕΣ το βράδυ, η Έλλη Στάη ΑΠΟΧΑΙΡΈΤΗΣΕ -ελπίζουμε μόνιμα- το κοινό της ΕΡΤ! Η σύμβασή της ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ), λήγει και θα πρέπει να περιμένει την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για να επιστρέψει. Σαν συμβασιούχος ένα πράμα. Η ΕΡΤ- όχι με δική της ευθύνη για να λέμε την αλήθεια, πληρώνει το αργό ελληνικό κράτος. Τις εμμονές του Βενιζέλου που ήθελε τους δημοσιογράφους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάποτε η Έλλη κολυμπούσε με τον Ανδρέα και είχε τα πάνω της στην κρατική ΕΡΤ επί Πρωθυπουργίας του...να τα λέμε όλα έτσι;
@Πρόστιμο 15.000 ευρώ επέβαλε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) στον τηλεοπτικό σταθμό Extra Channel για συγκεκαλυμμένη διαφήμιση στην εκπομπή «Θέματα αισθητικής ιατρικής». Πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε και στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra για την εκπομπή Μακελειό, για παραβίαση διατάξεων περί σεβασμού του Συντάγματος και των θεσμών του κράτους. Συγκεκριμένα, στις 22.10.2011 ψυχολόγος μιλώντας στην εκπομπή, εξέφρασε την άποψη ότι «μας χρειάζεται μια δικτατορία». Για την απόφαση μειοψήφησανο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης και τα μέλη Κωνσταντίνος Αποστολάς και Γιώργος Στεφανάκης.
@ΧΘΕΣ η εταιρεία Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη παρότι μέσω της διεύθυνσης Ανθρώπινου δυναμικού είχε ενημερώσει με εμαιλ τους εργαζόμενους της (στις 13/1/2012), ότι η εκκαθάριση μηνός Ιανουαρίου 2012 θα καταβληθεί στο σύνολο της (στις 31/01/2012), με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι πέραν των νόμιμων κρατήσεων (ΦΜΥ 2012, και ασφαλιστικές εισφορές), παράνομα και για δεύτερη φορά στο τελευταίο διάστημα, κατεβλήθη ο μισθός μας μειωμένος κατά περίπου 20%. Ακόμη και σε κείνους που δεν υπέγραψαν τα διάφορα λαθρόβοια έντυπα περί δήθεν “συμφωνητικών” που κυκλοφόρησε η εταιρεία. Το τμήμα μισθοδοσίας (Κα Τ. Κωτοπούλου) σε προφορική επικοινωνία που είχαμε δεν μας απάντησε επακριβώς πότε θα γίνει η εκκαθάριση.
@ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ στο Alter απορρίπτουν την πρόταση του νέου συμβούλου και μου φαίνεται ότι θα μείνουν απλήρωτοι. * Απορρίπτουμε την πρότασή σας.
* Επαναλαμβάνουμε ότι, επιζητούμε τον καλόπιστο διάλογο και την ουσιαστική θετική έκβαση της διαδικασίας συνδιαλλαγής .
* Είμαστε θετικοί σε οποιαδήποτε περαιτέρω πρόταση που δεν θα υπονομεύει τα οικονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά μας.
@Σήμερα, σε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο, η ΠΟΣΠΕΡΤ αποφάσισε την ΑΝΑΣΤΟΛΗ της απεργίας (που θα ξεκινούσε αύριο), έως και την επόμενη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012. Οδηγηθήκαμε σ’ αυτή την απόφαση μετά από πολλή σκέψη και μετά από την ενημέρωση της Διοίκησης και τη δέσμευση του Προεδρεύοντος του Διοικητικού Συμβουλίου ότι τα θέματα που είναι κυρίαρχα για τη λειτουργία της ΕΡΤ και τους εργαζόμενους σε αυτήν, όπως αναλυτικά έχουμε αναφέρει στα εξώδικα και τις ανακοινώσεις μας, προχωρούν και θα υπάρξουν λύσεις.
@Ο πρώτος μήνας του 2012 κλείνει, με το Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 στην κορυφή της τηλεθέασης στο δυναμικό κοινό 15-44. Η αυξητική πορεία στην τηλεθέαση του Δελτίου Ειδήσεων του ΑΝΤ1 είναι συνεχής και εντυπωσιακή σε όλα τα κοινά την τελευταία διετία.Πιο συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2012...στο κοινό 15-44 το Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 έρχεται Πρώτο σε τηλεθέαση τόσο στο σύνολο της εβδομάδας (Δευτ-Κυρ), με ποσοστό 21,2%.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…