Το μέλλον των ισολογισμών και τηλεοπτικά χάλια

@Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, αυτή την τηλεοπτική σεζόν, πρωταγωνιστεί στην πολύ πετυχημένη τηλεοπτική σειρά, «Βασιλιάδες»...ερμηνεύovτας, ένα αδίστακτο και ιδιοτελή άνθρωπο, τον Αιμίλιο! Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, είναι αλλεργικός στις δημόσιες σχέσεις και τα μέσα ενημέρωσης και μιλάει στους δημοσιογράφους, μόνο όταν έχει να πει κάτι για τη δουλειά του. Μου αρέσ Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο "Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης στο entertv.gr: «Με αηδιάζει που λένε ότι πάνε στα show για φιλανθρωπικούς λόγους»"
@ Το ρεπορτάζ που δεν θα θέλαμε ποτέ να δημοσιεύσουμε. Και σήμερα στην προγραμματισμένη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ υπήρχαν επείγοντα θέματα: Ανάμεσά τους, η αντιμετώπιση του “κουρέματος” των αποθεματικών ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, ΕΔΟΕΑΠ που έχουν κατατεθεί υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδας (και εκείνη δια νόμου τα έχει μετατρέψει σε Ομόλογα και Εντοκα του Ελλ. Δημοσίου), προγραμματισμός για την ανάκτηση των “ληγμένων” και χιλιοπαραβιασμένων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με βάση και το αποτέλεσμα της πρόσφατης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (Διαπραγματεύσεις με τις εργοδοτικές οργανώσεις, προσφυγή στον ΟΜΕΔ, κινητοποιήσεις) και άλλα. Η επίσημη ώρα έναρξης του συμβουλίου ήταν 10.30 π.μ. -το έγραφε η σχετική ανακοίνωση της ημερήσιας διάταξης- και προφανώς είχε γνωστοποιηθεί εγκαίρως σε όλες και όλους του Δ.Σ. Λόγω εκτάκτων δυσμενών εξελίξεων (μισθολόγιο των δημοσιογράφων στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ανανεώσεις συμβάσεων των απολυμένων της ΕΡΤ) είχαν κληθεί από τον πρόεδρο οι εκπροσώποι των συναδέλφων της ΕΡΤ, των δημοτικών ραδιοσταθμών (επιπλέον και για το ν/σχ Κουκουλόπουλου για την κατάργηση των δημοτικών επιχειρήσεων ραδιοτηλεόρασης), καθώς και οι εκπρόσωποι της “Ναυτεμπορικής” και του “Ελ. Τύπου”, εφημερίδες όπου οι συνάδελφοι πιέζονται- εκβιάζονται και αυτοί αυτές τις μέρες να υπογράψουν τις γνωστές μειωτικές “ατομικές συμβάσεις".
@Τον οικονομικό απολογισμό της διαχειριστικής περιόδου 01.01 – 31.12.2011 που βγάζει τα οικονομικά λάδι, παρουσιασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. κ. Λάμπης Ταγματάρχης και ο προε-δρεύων του Δ.Σ. κ. Στέλιος Στεφάνου, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο Ραδιομέγα-ρο. Στη συνέντευξη έδωσε διευκρινίσεις και ο Γενικός Διευθυντής Διοικητικών
και Οικο-νομικών Υπηρεσιών κ. Ευάγγελος Λουριδάς. «H EΡΤ είναι εδώ κι εμείς διαχειριζόμαστε τα
χρήματα των Ελλήνων πολιτών με ευλάβει-α», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ταγματάρχης, παρουσιάζοντας τα οικονομικά στοιχεία της
περιόδου 02/01/ έως 31/12/2011. «Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη, από το ότι το... πρωτογενές πλεόνασμα της ΕΡΤ προβλέπεται να φτάσει το 2012 σε 68 εκ. ευρώ, παρά την επιβάρυνση κατά περίπου 25 εκατ. ευρώ που θα έχει η εταιρεία από την κάλυψη των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, του EURO 2012 και άλλων μεγάλων τηλεοπτικών γε-γονότων. Συγκεκριμένα, τα κέρδη προ φόρων της ΕΡΤ αυξήθηκαν κατά 50,5 εκατ. ευρώ το 2011 έναντι του αρνητικού προσήμου (-4,8 εκατ.) το 2008 με πρόβλεψη για περαιτέ-ρω αύξηση το 2012 στα 55,3 εκατ. ευρώ, παρά την πτώση των εσόδων της εταιρείας (α-πό 375 εκατ. ευρώ το 2008 σε 314 εκατ. ευρώ το 2011), γεγονός που οφείλεται στην γενικότερη οικονομική κρίση και τη συνακόλουθη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης». (βλ. συνημμένους σχετικούς πίνακες).
@H ΕΣΗΕΑ μεταξύ άλλων, τονίζει πως η ανατροπή ενός καθεστώτος που ισχύει από το 1920 μέχρι σήμερα, με το ν. 2190, θα πλήξει τους εργαζομένους σε 25 πανελλήνιας κυκλοφορίας και 300 τοπικές εφημερίδες. Επείγουσα επιστολή προς τον υπουργό Ανάπτυξης-Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη απέστειλε το Δ.Σ. της Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) για την επιχειρούμενη προσπάθεια κατάργησης της υποχρεωτικής δημοσίευσης ισολογισμών στις εφημερίδες.
@Παραμένει πρώτος ο Σκάι με 11,5% και ακολουθεί με 11% ο Real το διάστημα 2-29 Ιανουαρίου σύμφωνα με τα στοιχεία της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ. Ο Μελωδία είναι τρίτος με 8,5% κι ακολουθούν ο NovaΣπορ FM και ο Ρυθμός έχοντας από 8% ο καθένας. ο Δίεση με 7,5%, ο Kiss με 6,7% ο DJ με 6,5% , ο Λάμψη με 6,4% και την πρώτη δεκάδα κλείνει με 6,3% ο Sfera.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…