Η μάχη της τηλεθέασης και η διαφημιστική δαπάνη

@Σε μισή ποσοστιαία μονάδα η διαφορά υπέρ του ΣΚΑΪ στη μάχη της ακροαματικότητας με τον Real. Τα στοιχεία της Focus για λογαριασμό της ΑΕΜΑΡ το διάστημα 2.1 - 29.1.2012 έχουν ως εξής: ΣΚΑΪ 11,5%, Real 11%, Μελωδία 8,5%, Ρυθμός 8%, NovaΣπορ FM 8%, Δίεση 7,5%, Kiss 6,7%, DJ 6,5%, Λάμψη 6,4%, Sfera 6,3%, Δρόμος 5,9%, RED 5,7%, Love 5,5%, Galaxy 5,1%, Rock 5%, VFM 5%, Best 4,9%, MAD Radio 4,6%, Εν Λευκώ 4,4%, Ράδιο Εννέα 4%, Oasis 3,8%, Flash 3,5%, Music 3,5%, Energy 3%, Pepper 3%, Play 3%, ΑΝΤ1 3%, Sentra 2,7%, Βήμα FM 2,2%, Happy 1,4%, και Αθήνα 9,84 1%. Στην έρευνα για πρώτη φορά δεν συμμετείχαν οι δύο σταθμοί του Π. Κωστόπουλου, Derti και Nitro, και τα προγράμματα της ΕΡΑ, για λόγους που η ΕΡΤ δεν έχει εξηγήσει. Το ποσοστό εκείνων που απαντούν πως δεν θυμούνται τον σταθμό που άκουσαν φτάνει το 15,5%.
@Ο Όμιλος ΑΝΤΕΝΝΑ, ο μεγαλύτερος Όμιλος ΜΜΕ στην Ελλάδα και ένας από τους μεγαλύτερους στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, καταδικάζει την ενέργεια του Διεθνούς Διαφημιστικού Δικτύου Publicis, να διακόψει τη λειτουργία της θυγατρικής διαφημιστικής του εταιρίας Leo Burnett στην Ελλάδα. Η ενέργεια αυτή είχε σαν συνέπεια να μην εκτελεσθούν πληρωμές οφειλών σημαντικότατου ύψους, για τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά διαφημιστικά μηνύματα που είχαν ήδη προβληθεί από μεγάλο αριθμό ελληνικών Μ.Μ.Ε. και εν πολλοίς αφορούσαν μεγάλους πολυεθνικούς πελάτες της Leo Burnett όπως η Procter & Gamble, η Ferrero και η Samsung.
@Αν και με μειωμένα ποσοστά,οι 'Βασιλιάδες' κράτησαν το...στέμμα της Agb με 37%. Εξαιρετικά συνεχίζει το 'Πακέτο' της Βίκυς Χατζηβασιλείου με 26,5%.Η ξένη σειρά 'Τhe Mentallist' σημείωσε 10,7%.Το Galileo συγκίνησε το 7,8% του κοινού.
(κοινό 15-44: Mega-45,3%.Star-13,7%. Ant1-11,4%. Alpha-11,6%.)
22.00 Χαμόγελα στον Αnt1 με την υψηλή τηλεθέαση του αγώνα 'Ουντινέζε-ΠΑΟΚ',που άγγιξε το...
28,8%. Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια του Α' ημιχρόνου,η εκπομπή του Alpha Πάμε Πακέτο 'κράτησε' το κοινό,σημειώνοντας 25,5% την ώρα που ο αγώνας έφθανε το 26,2%.H ξένη ταινία του Mega σημείωσε 13,3%.Η ελληνική ταινία του Star έφθασε το 9,8%.
(Koινό 15-44:Ant1-31,2%.Mega-17,5%.Star-13,4%)
@ Περίοδο νέων ανακατατάξεων διέρχεται ο χώρος των ραδιοτηλεοπτικών μέσων, αφού όπως αναφέρουν πληροφορίες, μικρά αλλά ικανά πακέτα μετοχών σημαντικών εταιρειών, έχουν αλλάξει ή πρόκειται να αλλάξουν χέρια.
@Έντονη διαμαρτυρία εκφράζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (Π.Ο.Ε.ΣΥ.) για την παρεμπόδιση από την ηγεσία της ΓΑΔΑ του Γιώργου Σαββίδη, Προέδρου της Π.Ο.Ε.ΣΥ., του Γιώργου Κατερίνη, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ο.Ε.ΣΥ. και των Τάσου Πετρόπουλου και Αλέξανδρου Νικολούζου, νομικών της Ομοσπονδίας, να έρθουν σε επαφή με Γερμανούς ακτιβιστές –μεταξύ των οποίων και δημοσιογράφοι- που είχαν προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, για διαμαρτυρία τους έξω από τη Γερμανική Πρεσβεία κατά της κυβερνητικής γερμανικής πολιτικής απέναντι στην Ελλάδα
@Κοινή ανακοίνωση της Ελεγκτικής Δημοσκοπήσεων και του ΣΕΔΕΑ. Αποτελεί κοινό τόπο ότι οι έρευνες κοινής γνώμης, ως εργαλείο καταγραφής των τάσεων σε δεδομένη χρονική στιγμή, συνιστούν κρίσιμο και αναπόσπαστο τμήμα των σύγχρονων δημοκρατικών πολιτικών διαδικασιών. Πρώτιστο συνεπώς καθήκον όσων εμπλέκονται είτε στη διεξαγωγή είτε στη δημοσιοποίησή και ανάλυσή τους είναι να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να διασφαλίζεται η εγκυρότητα και η αξιοπιστία τους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…