Κρίση σε πρωινάδικα, σειρές και exit polls...

@Ενδεικτική της κρίσης που μαστίζει τα ΜΜΕ θα είναι η κάλυψη της πιο κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της μεταπολίτευσης από τα κανάλια.Με τη διαφημιστική δαπάνη να κατρακυλά κατά ένα επιπλέον 18% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, και με σχεδόν μηδενικά μπάτζετ για το άλλοτε πολυδάπανο τηλεοπτικό πρότζεκτ «εκλογές», τα κανάλια καταστρώνουν τα πρώτα σχέδια για την κάλυψη της προεκλογικής περιόδου. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια να έχουμε εκλογές χωρίς exit poll. Από τις προκαταρκτικές επαφές των δημοσκόπων με τα κανάλια, προκύπτει ότι μόλις τέσσερα (Mega, ANT1, Alpha, ΕΡΤ) είναι αυτά που εξετάζουν το ενδεχόμενο να συνδράμουν οικονομικά σε ένα ενιαίο exit poll όπως έγινε το 2009, ωστόσο, η μείωση του κόστους που απαιτείται, καθιστά μάλλον αδύνατη τη διεξαγωγή μιας αξιόπιστης έρευνας εξόδου στις κάλπ
@Η εκπομπή θα συνεχίσει την επιτυχημένη πορεία της κατά γενική ομολογία...Το πράσινο φως και για την επόμενη τηλεοπτική σεζόν φαίνεται πως έχει δώσει η διοίκηση του Alpha στο «Πάμε Πακέτο». Σύμφωνα με ρεπορτάζ πρωινής τηλεοπτικής εκπομπής, το κανάλι της Κάντζας επιθυμεί τη συνέχεια της εκπομπής που παρουσιάζει η Βίκυ Χατζηβασιλείου καθώς προσφέρει υψηλή τηλεθέαση.
@Τη μη διανομή μερίσματος για τη χρήση 2011 προτίθεται να προτείνει το Διοικητικό Συμβούλιο της Τηλέτυπος Α.Ε. στην επερχόμενη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση της 28ης Ιουνίου.
πρώτη θέση του Alpha στην prime time τόσο του 15-44, όσο και του συνόλου, ήταν το στοιχείο που ξεχώρισε χθες.Ο λόγος ήταν για άλλη μια φορά η εκπομπή Αλ Τσαντίρι Νιουζ (38,8% στο 15-44, 45,7% στο σύνολο). Με αυτήν, ο Alpha απέσπασε στην prime time του 15-44 μερίδιο 28,0% έναντι 25,9% του Mega (που μετέδιδε τον αγώνα ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ Μαδρίτης) και 14,0% του ΑΝΤ1.Στην prime time του συνόλου, η «ψαλίδα» άνοιξε υπέρ του Alpha, ο οποίος απέσπασε μερίδιο 34,1% έναντι 23,3% του Mega και 12,4% του ΑΝΤ1. Στο σύνολο της ημέρας, το Mega κράτησε την πρωτιά, τόσο στο 15-44, όσο και στο σύνολο.
@Σοκ έχει προκαλέσει η είδηση ότι πασίγνωστος Έλληνας παρουσιαστής εμπλέκεται σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Πρωινής Μελέτης ο παρουσιαστής φαίνεται να έχει προμηθευτεί ουσίες δύο φορές από κύκλωμα ναρκωτικών που εξαρθρώθηκε τις τελευταίες μέρες στην Αττική.
@Σχέδιο νόμου, το οποίο αφορά την πλήρη θεσμική ανεξαρτησία και αναδιοργάνωση της λειτουργίας της ΕΡΤ, κατέθεσε χθες στην αρμόδια Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής. Όπως εξήγησε, στόχος είναι να ξεκινήσει ένας διάλογος από τώρα και να διευκολυνθεί η επόμενη κυβέρνηση στις τελικές της αποφάσεις. «Καμία εγγύηση δεν υπάρχει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα υιοθετήσει αυτό το νομοσχέδιο, αλλά είναι σαφής ο στόχος της σημερινής κυβέρνησης, που είναι όσο γίνεται να προετοιμάσει περισσότερο το έργο της» είπε ο κ. Καψής
@Η Ελευθερία Ελύθερίου ήταν στο "EUROMOMENTS"στη μοναδική εκπομπή για τη Eurovison εν Ελλάδι,που επιμειλείται και παρουσιάζει κάθε σάββατο και κυριακή στις 16:00 με 18:00 σε γνωστό Αθηναικό σταθμό στα ερτζιανα fm αλλά και διαδυκτιακά ο πρόεδρος του Ελληνικού σωματείου του INFE GREECE-THE GREEK EUROVISION FANCLUB,Χρήστος Ζαφειρίδης.
@Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που υποστηρίζουν ότι το δίδυμο Λιάγκας-Σκορδά και το δίδυμο Χρηστίδου-Φερεντίνος θα ρίξουν φέτος αυλαία και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν οι τηλεθεατές θα παρακολουθούν σε επανάληψη σειρές! Σύμφωνα... λοιπόν με το περιοδικό Τηλέραμα τίποτα δεν είναι τυχαίο. Και τι εννοούμε με αυτό; Δεν είναι λίγες οι φορές που σε αρκετές συνεντεύξεις τους, τόσο ο Γιώργος Λιάγκας με τη Φαίη Σκορδά, όσο και ο Χρήστος Φερεντίνος με την Σίσσυ Χρηστίδου έχουν δηλώσει ότι δεν έχουν κάνει καμία συζήτηση με τα στελέχη των καναλιών τους για το τι πρόκειται να γίνει την επόμενη σεζόν. Οι αλλαγές όμως αγγίζουν και τις ενημερωτικές εκπομπές καθώς αβέβαιο είναι το μέλλον του Γιώργου Παπαδάκη και του διδύμου, Δημήτρη Καμπουράκη και Γιώργου Οικονομέα. Αν λοιπόν Mega και Ant1 αποφασίσουν την κατάργηση της πρωινής ζώνης, ώστε να περικόψουν έξοδα των live εκπομπών, τότε και οι τρεις παρουσιαστές θα μεταφερθούν σε άλλες ζώνες προκείμενου να συνεχίζουν να δίνουν τον αγώνα της ενημέρωσης.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…