Η κρίση στα media έχει προεκτάσεις και απολύσεις τα επόμενα χρόνια

κρίση στα έντυπα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, με τα πρόσφατα παραδείγματα από το χώρο των εφημερίδων και των περιοδικών στο μικροσκόπιο, απασχόλησε ιδιαίτερα τους συμμετέχοντες στην ημερίδα «Η κρίση των ελληνικών ΜΜΕ», που συνδιοργάνωσαν χθες το Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου και το Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο αμφιθέατρο «Σάκη Καράγιωργα ΙΙ» του Παντείου.«Η κρίση έχει χτυπήσει τα έντυπα μέσα, που είναι και τα πιο παλιά, περισσότερο από τα υπόλοιπα. Η κρίση είναι πολύ μεγάλη, δεν μπορούμε να τη συλλάβουμε πια, αλλά υπάρχει η ελπίδα της ανατροπής» επισήμανε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ρόη Παναγιωτοπούλου. Ως κρίση προαναγγελθείσα από διεθνή και ελληνικά ΜΜΕ, χαρακτήρισε την κρίση στον Τύπο η δημοσιογράφος, Βάλια Καϊμάκη, η οποία μετέφερε στο κοινό την προσωπική της εμπειρία από την κρίση στην «Ελευθεροτυπία», όπου εργαζόταν..
@To MotoGP™, το κορυφαίο πρωτάθλημα των 2 τροχών στον κόσμο, θα μπορούν να απολαμβάνουν πλέον μόνο στην ΟΤΕ TV, ζωντανά και σε High Definition, οι συνδρομητές της για τα επόμενα τρία χρόνια! Η ψηφιακή πλατφόρμα του ΟΤΕ ενισχύοντας συνεχώς το αθλητικό της περιεχόμενο, εξασφάλισε για τα επόμενα τρία χρόνια κατά αποκλειστικότητα, τη ζωντανή και σε υψηλή ευκρίνεια μετάδοση των ελεύθερων και χρονομετρημένων δοκιμαστικών της Παρασκευής και του Σαββάτου, καθώς και τη ζωντανή μετάδοση όλων των αγώνων που απαρτίζουν το καλεντάρι του Παγκοσμίου πρωταθλήματος MotoGP από τον Απρίλιο 2012, έως και το Νοέμβριο 2014.
@Ολυμπιακοί αγώνες αξίας περίπου 1 εκατ. ευρώ. Το ΔΣ της ΕΡΤ ενέκρινε χθες το ποσό των περίπου 996.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) τις δαπάνες μετάδοσης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνο αυτό το Καλοκαίρι. Η ΕΡΤ ετοιμάζει ένα δυνατό πρόγραμμα κάλυψης των αγώνων ενώ θα διαθέσει επιπλέον αθλητικό περιεχόμενο, με τους αγώνες που δεν θα μπορέσει να μεταδώσει σε nova και ΟΤΕ TV, με οικονομικό αντάλλαγμα . Είναι το δεύτερο μεγάλο τηλεοπτικό εγχείρημα της υπό συρρίκνωση ΕΡΤ , αφού θα προηγηθεί το Euro 2012 σε Πολωνία Ουκρανία με τη συμμετοχή της Εθνικής Ποδοσφαίρου.
@Νόμιμες έκρινε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με Απόφασή του που δημοσιεύθηκε χθες (596/2012) τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Ενώσεών μας στον ραδιοφωνικό σταθμό SENTRA , στην εφημερίδα «GOAL NEWS» και στην ιστοσελίδα «SENTRAGOAL.GR», ιδιοκτησίας του ομίλου Μπόμπολα, καθόσον εξέλειπαν οι διαδικαστικές προϋποθέσεις για την νόμιμη άσκηση της δικαστικής προσβολής των απεργιών εκ μέρους της εργοδοσίας. Οι κινητοποιήσεις που εξελίχθηκαν από το απόγευμα της Παρασκευής 16/3/2012 μέχρι και το απόγευμα της Τρίτης 20/3/2012, ολοκληρώθηκαν νόμιμα με καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στις επιχειρήσεις αυτές, με αίτημα την επαναπρόσληψη των απολυθέντων συναδέλφων δημοσιογράφων, διοικητικών και τεχνικών, οι οποίοι απολύθηκαν μετά την άρνησή τους να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με όρους κατώτερους των ΣΣΕ μας...
@Οι εργαζόμενοι αποφασίζουν αν θα συνεχίσουν την απεργία. Αναβρασμός επικρατεί στην εφημερίδα Espresso, μετά τις απολύσεις οχτώ εργαζομένων (4 συντάκτες, 1 διορθωτής και 3 σελιδοποιοί) στο πλαίσιο περικοπών. Η εφημερίδα δεν κυκλοφορεί σήμερα καθώς οι εργαζόμενοι έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία, αντιδρώντας στην απόλυση των συναδέλφων τους. Σήμερα, η γενική συνέλευση των εργαζομένων συνεδριάζει εκ νέου προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους.
@Ντόμινο εξεξλίξεων στο STAR καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός, στην προσπάθειά του να περικόψει τις δαπάνες, πρόκειται να κάνει ΑΜΕΣΑ κινήσεις που θα φέρουν τα πάνω κάτω στο πρόγραμμα του σταθμού.
Με εμπιστευτικό e-mail που κυκλοφόρησε στα στελέχη του STAR υπάρχει εντολή να κοπεί η πρωινή ζώνη, όπως ακριβώς έκανε κι ο ALPHA στην αρχή της σεζόν
@Η Ελένη Τσαλιγοπούλου βρέθηκε ως καλεσμένη στην εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα».
Η αγαπημένη ερμηνεύτρια μίλησε για την περιοδεία που πραγματοποιεί αυτή την περίοδο ενώ τραγούδησε και το «Εγώ σ’ αγάπησα εδώ»!

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…