Ραντεβού με την κρίση και παρουσιαστές θέλουν να γίνουν...βο-υ-λευτές

@Την απόδοση ευθυνών για το βαρύ τραυματισμό του προέδρου της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Μ. Λώλου από απρόκλητη επίθεση άνδρα των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης στο Σύνταγμα ζήτησαν η Ενωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ) και η ΕΣΗΕΑ. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που δόθηκε για το θέμα, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης, δήλωσε δηκτικά πως θα επαναφέρει τη «μαύρη λίστα» με τους εχθρούς του δημοσιογραφικού επαγγέλματος και «όσοι μπουν εκεί δεν θα προβάλλονται από κανένα μέσο ενημέρωσης». Πρόσθεσε: «Προκαλούμε την ηγεσία της ΕΛΑΣ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να δείξουν έναν ένοχο».
@Νέο ραντεβού στις 27 Απριλίου θα δώσουν οι μέτοχοι του ΔΟΛ. Στη σημερινή ετήσια γενική συνέλευση του οργανισμού δεν παρέστη η πλευρά του Βίκτωρα Ρέστη, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να εγκριθούν, με αυξημένη απαρτία, το ζήτημα της μείωσης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 42.537.500 ευρώ με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής από 4,40 ευρώ σε 0,30 ευρώ για συμψηφισμό ζημιών και της αύξησης του κεφαλαίου έως και του ποσού των 7.500.000 ευρώ.
@Περιορίζει το ελληνικό πρόγραμμα και μειώνει το κόστος μισθοδοσίας το Mega.Το κανάλι την επόμενη σεζόν θα δώσει έμφαση στο ξένο πρόγραμμα που είναι φθηνότερο και θα περιορίσει τις ελληνικές σειρές στην prime time από τις τρείς σε δυο και θα μειώσει την διάρκεια της σεζόν.
Ειστε έτοιμοι για πολύ τουρκικά και ηλίθια σήριαλ την επόμενη σεζόν;
@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά τη χθεσινή συνεδρίασή του (Μ. Τρίτη 10 Απριλίου 2012) ενέκρινε ομοφώνως τη διάθεση ποσού ύψους 3.000.000 ευρώ στο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Εξουσιοδότησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χαράλαμπο Ταγματάρχη, να προβεί σε οποιεσδήποτε ενέργειες απαιτούνται για την εκταμίευση του ανωτέρω ποσού και την κατάθεσή του σε συγκεκριμένο λογαριασμό που θα υποδείξει το ΙΚΑ.
@ 857.000 τηλεθεατές (22,2% μέσος όρος) είδαν τη συνέντευξη του Αντώνη Σαμαρά στον Γιάννη Πρεντεντέρη.
* Εύστοχη επιλογή από πλευράς Mega να δείξει απόψε στις 21.00 τη μοναδική ταινία «Τελευταία έξοδος: Ρίτα Χέιγουορθ».
@Στις εκλογές κατεβαίνει ο Αντώνης Λιάρος.Ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής ειδήσεων του Mega, θα είναι υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, στην περιφέρεια Αττικής. Οπότε όπως εύκολα μπορούμε να συμπεράνουμε η αντικειμενικότητά του στις ειδήσεις ήταν απλά θέμα εντυπώσεων και η πράσινη λαίλαπα χειρότερη από ποτέ. Θεωρούμε ότι αδικείται αφού εκτός από πεπειραμένος δημοσιογράφος και μάλιστα χρήσιμος εμπλέκεται με ένα κόμμα που ευθύνεται για την κατάντια όχι μόνο του λαού μας αλλά και των media που τώρα διέρχονται από τεράστια κρίση....
@Συγκροτήθηκε σε σώμα το Δ.Σ. της Ένωσης Εκδοτών Διαδικτύου κατόπιν της ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Απριλίου. Πρόεδρος αναδείχτηκε ο Θωμάς Σιωζόπουλος από τον Πήγασο, αντιπρόεδρος ο Κωνσταντίνος Καμάρας από το 24 Media, γενικός γραμματέας ο Νίκος Γκουράρος από τον ΔΟΛ, ταμίας ο Δημήτρης Ηλιόπουλος από το Αθηνόραμα και μέλος ο Marco Struecker από τον ΑΝΤΕΝΝΑ.Η Ένωση Εκδοτών Διαδικτύου δημιουργήθηκε στα πρότυπα αντίστοιχων ενώσεων του εξωτερικού και αποτελεί επίσημο φορέα των ελληνικών εταιρειών που παράγουν και διανέμουν ποιοτικό, πρωτογενές και επώνυμο περιεχόμενο στα ηλεκτρονικά μέσα.
τους τόσους νόμους που περνάνε αυτό το διάστημα από τη Βουλή και αφορούν σε αλλαγές στα media, υπάρχει και το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με το οποίο χαρίζονται ουσιαστικά εισφορές των εκδοτών. Στο σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας για την ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής Οδηγίας 2010/18/ΕΕ για τη γονική άδεια, στο άρθρο 42 ρυθμίζει ζητήματα του ΕΤΑΠ- ΜΜΕ. Συγκεκριμένα μειώνει τις εργοδοτικές εισφορές των τυπογραφικών επιχειρήσεων σε ποσοστό 5,1% ως τις 31 Δεκεμβρίου 2013 με προϋπόθεση να μη προβούν σε απολύσεις. Το διάστημα αυτό μπορεί να παραταθεί έως και 5 χρόνια. Επίσης επιδοτεί τις ασφαλιστικές εισφορέω των επιχειρήσεων ΜΜΕ αναδρομικά από 1 Ιανουαρίου 2010 ως 31 Δεκεμβρίου 2014 με τον όρο να απασχολήσουν επιδοτούμενους ανέργους των τομέων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ, εφόσον δεν έχουν απολύσεις που να υπερβαίνουν το ποσοστό 5% όπως ο νόμος ορίζε

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…