Πειθαρχικά για απεργοσπάστες και μετά τις εκλογές...οι εκπλήξεις

@Σημαντικές διαφορές παρατηρούνται στους μισθούς ανδρών και γυναικών δημοσιογράφων, όπως προκύπτει από έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2.000 δημοσιογράφοι από 16 χώρες. Τα αποτελέσματα της έρευνας για τη διαφορά στις αμοιβές ανδρών - γυναικών που διεξήγαγε το Συμβούλιο Ισότητας Φύλων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων παρουσίασε το απόγευμα η Κέρστιν Κλάμροθ (Kerstin Klamroth) στο πλαίσιο της διήμερης συνάντησης που συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ) και η ΕΣΗΕΜ-Θ στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διεξήχθη από το 2009 έως το 2011, οι γυναίκες δημοσιογράφοι πληρώνονται 19% λιγότερο από τους άνδρες συναδέλφους τους στην Ευρώπη, λαμβάνουν λιγότερα επιδόματα και οι περισσότερες απ΄αυτές, εργάζονται υπό το καθεστώς της μερικής απασχόλησης.
@Μετά τα Best off και τις διακοπές της Μεγάλης Εβδομάδας, ο Λάκης Λαζόπουλος επιστρέφει στη μικρή οθόνη του ALPHA την Πρωτομαγιά με μια χορταστική εκπομπή που θα σατιρίζει όλη την προεκλογική περίοδο. Από το πρώτο ''Τσαντίρι'' του Μαϊου θα παρελάσουν όλοι οι πολιτικοί μας αλλά και πρόσωπα-έκπληξη. Κατα τ'αλλα, ο Λαζόπουλος τις προηγούμενες ημέρες τελείωσε τα γυρίσματα της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή ''Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι'', ενώ παράλληλα ετοιμάζει την περιοδεία του στη Γερμανία.
@Το DRM Consortium αξιοποίησε την ισχυρότερη έως σήμερα παρουσία του στην Έκθεση NAB 2012 για να επιδείξει ένα νέο δέκτη DRM και για να ενημερώσει τους συμμετέχοντες ως προς τις εξελίξεις και τη δυναμική του προτύπου DRM , τώρα που έχει και τη σύσταση της ITU τόσο για τα Μεσαία AM (DRM 30) όσο και στα VHF (DRM +). Στο τριήμερο course παρουσιάστηκαν στους επαγγελματίες της αγοράς η πλήρη δυναμική του DRM ως ανοιχτού προτύπου που εξοικονομεί ενέργεια, αλλά και οι νέες πρακτικές DRM λύσεις εκπομπής και λήψης.
@Συνεχίζονται οι συζητήσεις του ΟΤΕ με το Σκάι για την ελεύθερη μετάδοση του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, μεταξύ Ολυμπιακού και Ατρομήτου. Τα δικαιώματα του κυπέλλου ανήκουν στον ΟΤε TV, αλλά σύμφωνα με την κοινοτική νομοθεσία που υιοθετήθηκε από την ελληνική νομοθεσία υπάρχει υποχρέωση και ελεύθερης μετάδοσης των αθλητικών γεγονότων μείζονης σημασίας. Πάντως είναι πολύ πιθανό ο αγώνας να μεταδοθεί μαγνητοσκοπημένος.
αντίστροφη μέτρηση μέχρι τις 14 Μαϊου, ημερομηνία οριστικής διαγραφής κάθε εργασιακής κατάκτησης δεκαετιών έχει αρχίσει.Εκδότες, Ιδιοκτήτες ΜΜ Ε και Κυβέρνηση έχουν ήδη δείξει τις προθέσεις τους και τίποτα δεν πρόκειται να τους σταματήσει. Ούτε οι ατομικές συμβάσεις εργασίας ούτε φυσικά οι απεργιακές κινητοποιήσεις της ΠΟΕΣΥ και της ΕΣΗΕΑ, που αποτελούν το άλλοθι της αδυναμίας και απουσίας σύνθεσης ρεαλιστικών προτάσεων. Είναι φανερή η πλήρης...αδυναμία της ΕΣΗΕΑ και των άλλων Σωματείων για την διεκδίκηση και της ΣΣΕ του 2009, σε σημείο που ελάχιστοι συνάδελφοι πιστεύουν ότι είναι εφικτό να υπογραφεί. Το ναυάγιο και η ασυνεννοησία ήταν αναμενόμενα από όλους τους εργαζομένους στα ΜΜΕ, καθώς είναι αυτονόητο ότι κανένας εργοδότης δεν θα υπογράψει τη ΣΣΕ του 2009 από την στιγμή που η Κυβέρνηση και η Τρόικα του έδωσε τα κατάλληλα «εργαλεία» και σήμερα έχουν υπογραφεί ατομικές συμβάσεις σχεδόν στο σύνολο του έντυπου και ηλεκτρονικού Τύπου.
@Λίγες ώρες μετά την έναρξη και επίσημα της προεκλογικής περιόδου επέλεξε η διοίκηση της ΕΡΤ-3 να ανακοινώσει τα ονόματα των συμβασιούχων που ανανεώνουν τη σχέση εργασίας τους με το κρατικό κανάλι. Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες οι εντάσεις από το πρωί στα γραφεία της ΕΡΤ-3 είναι πολλές και καταγγέλλεται η διοίκηση για αδιαφανείς διαδικασίες και λανθασμένες αξιολογήσεις των εργαζομένων. Όπως μαθαίνουμε δημοσιογράφοι με υψηλή βαθμολογία τόσο λόγω τυπικών προσόντων, όσο και εξαιτίας της αξιολογικής έκθεσης των προισταμένων τους, «έπεσαν» θέσεις μετά τη συνολική αξιολόγησή τους από την αρμόδια επιτροπή.
@Αυτήν την Τρίτη θα συζητηθεί στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ το ζήτημα της απεργοσπασία των δύο δημοσιογράφων, παρουσιαστών, Νίκου Ευαγγελάτου και Αντώνη Σρόιτερ, με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από το σωματείο.
ΠΕΡΓΙΑ ΠΟΣΠΕΡΤ και καλά κρασιά....Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητάμε το αυτονόητο, να μπορούμε να εργαζόμαστε, να έχουμε αξιοπρέπεια και να παράγουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα προς όφελος της δημόσιας τηλεόρασης. Παρά τη μεγάλη υπομονή μας, την επαγγελματικότητά μας και τη διάθεση που έχουμε δείξει ούτως ώστε να κρατάμε τη δημόσια τηλεόραση σε ένα επίπεδο, δεν βρίσκουμε αρωγούς σε αυτή την προσπάθεια. Η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει τη δημόσια τηλεόραση και η Διοίκηση τη συνεπικουρεί είτε λαμβάνοντας λάθος μέτρα για το πρόγραμμα και το παραγόμενο έργο της ΕΡΤ, είτε προκαλώντας …. με τον εφησυχασμό της και την αδράνειά της, για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Παρά τις υποσχέσεις και τις δημόσιες δεσμεύσεις της πολιτείας και της διοίκησης, ότι άμεσα θα επιλύσουν
1ον το πρόβλημα υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
2ον το πρόβλημα της αναπροσαρμογής της εκτός έδρας αποζημίωσης
3ον το πρόβλημα του περιορισμού των εξαιρέσιμων στο10% της μισθολογικής δαπάνης
4ον το πρόβλημα της άμεσης πρόσληψης των συναδέλφων ΣΟΧ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…