Κόντρες ΕΣΗΕΑ-ΕΔΟΕΑΠ και το μνημόνιο στα media

@Μετά από αρκετές ημέρες, επέστρεψε ο Λάκης Λαζόπουλος και δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει την σύλληψη του Άκη Τσοχατζόπουλου και της γυναίκας του Β. Σταματή. Μιλώντας όπως πάντα με τον δικό του μοναδικό τρόπο ο Λαζόπουλος σχολίασε την απόφαση της συζύγου Τσοχατζόπουλου, να ξεκινήσει απεργία πείνας, αποκαλώντας την ''απεργία του πολυελαίου''...Το γνωστό τραγούδι «Ουγκαγκα-μπουμ-μπουμ» του Χάρρυ Κλυνν επέλεξε να διασκευάσει ο Λάκης Λαζόπουλος για να χαρακτηρίσει την περίοδο που διανύουμε σε συνδυασμό με την Πρωτομαγιά. Όπως ήταν φυσικό ο παρουσιαστής σχολίασε την φυλάκιση του Άκη Τσοχατζόπουλου και τον οικείων του προσώπων χαρακτηρίζοντας μάλιστα την Βίκυ Σταμάτη «Μαρία Αντουανέτα». «Ας κάνει τον κόπο να ρωτήσει τους διπλανούς κρατούμενους γιατί είναι μέσα. Αυτοί που έχουν πείνα χωρίς να κάνουν απεργία...Να κάνεις απεργία πολυελαίου και όχι πείνας. Τροχονόμοι του χρήματος ήταν οι περισσότεροι υπουργοί» είπε χαρακτηριστικά ο Λάκης.
@Παραμένει η εκπομπή «Στην υγειά μας” ως η πιο ακριβή παραγωγή για την ΕΡΤ. Το κόστος της εκπομπής που παράγει η «Cut Productions» όμως μειώθηκε δραματικά , κατά 43% (2008-2011), σε 1.527.828 ευρώ+ ΦΠΑ. Το «Π» δημοσιεύει τη λίστα με τις 10 πιο ακριβές παραγωγές, με βάση το τελικό κόστος. Στη δεύτερη θέση είναι η νέα εκπομπή το «Αλάτι της γης» προς 829.666 ευρώ+ΦΠΑ από τη «GV-Γ. Βουρλούμης & ΣΙΑ ΟΕ” , η οποία ασχολείται και πάλι με την ελληνική μουσική όπως το “Στην υγειά μας” . Ακολουθεί το “Κουτί της Πανδώρας” με 766.800 ευρώ+ΦΠΑ (-19% σε σχέση με το 2010) από την Pan entertainment, η «Μηχανή του χρόνου» με 539.904 ευρώ+ΦΠΑ από την «Kabel». Χαμηλότερα το «Ρεπορτάζ χωρίς σύνορα» με 444.784 ευρώ+ΦΠΑ (-27% σε σχέση με το 2010), από τη Lynx και με 348.829 ευρώ +ΦΠΑ η νέα εκπομπή «Scoltube» από τη Boo Productions.
@Παραμονή της εργατικής Πρωτομαγιάς επέλεξε ο Alpha να στείλει την εργοδοτική πρόταση με την οποία ζητά από τους εργαζόμενους να παραιτηθούν από το δικαίωμα της απεργίας και να στήσουν εργοδοτικό σωματείο. Αν μη τι άλλο, αυτοί και τα τσιράκια τους ξέρουν να επιλέγουν συμβολισμούς...Η επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου Λ.Αλβέρτη εστάλη σήμερα για να πεισθούν οι αντιδρούντες να συμπληρώσουν τα αναγκαία 3/5 που ζητά ο νέος νόμος. Το λόγο τώρα έχει η ΕΣΗΕΑ. Το πάρτι στα ΜΜΕ μόλις ξεκίνησε. Πολύ πριν την 14η του Μάη.
@Ο μεγαλοεπιχειρηματίας (Όμιλος Μυτιληναίου) βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Στ. Ψυχάρη, στη θέση του Β. Ρέστη. Ο εφοπλιστής δεν παρέστη στην επαναληπτική Γενική Συνέλευση του ΔΟΛ την περασμένη Δευτέρα, όπου πάρθηκε η απόφαση για την αυξομείωση του κεφαλαίου προκειμένου να καλυφθούν οι ζημίες, με την ταυτόχρονη καταβολή μετρητών έως και 7,5 εκατ. ευρώ. Ταυτόχρονα, ο Στ. Ψυχάρης έκοψε τον ίδιο τον Βίκτωρα και την αδελφή του, Καίτη Ρέστη, από το ΔΣ του ΔΟΛ. Ο εκδότης και πρόεδρος του ΔΟΛ βρίσκεται σε επαφές και με μεγάλο όμιλο ΜΜΕ, αντίστοιχο της Priza (El Pais). Η συζήτηση είναι για την απόκτηση του μάνατζμεντ του ΔΟΛ, κάτι που δεν το επιθυμεί ο πρόεδρος του ΔΟΛ. Από κοντά βρίσκεται και ο Πάνος Γερμανός, με τον οποίο συνεργάστηκαν στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Το ναυάγιο στις σχέσεις Ψυχάρη - Ρέστη είναι δεδομένο. Ενώ πριν από έναν χρόνο οι δύο άνδρες είχαν συμφωνήσει στην απόκτηση των μετοχών του Ιδρύματος Λαμπράκη, με μια σχέση 51%-49% υπέρ του Στ. Ψυχάρη, η υπόθεση αυτή δεν προχώρησε..
@Άλλες 874 θέσεις εργασίας χάθηκαν στους ομίλους των εταιρειών που βρίσκονταν στο χρηματιστήριο το 2011. Τα στοιχεία προέρχονται από τις εταιρείες που έχουν παραμείνει στο χρηματιστήριο και δημοσίευσαν ισολογισμούς. Με άλλα λόγια, δεν περιλαμβάνονται το Alter και η «Ελευθεροτυπία», δηλαδή περίπου 1.500 εργαζόμενοι. Το 2008, με περισσότερες εταιρείες στο χρηματιστήριο (ΙΜΑΚΟ, Λυμπέρης), υπήρχαν 6.076 θέσεις στους ομίλους ΜΜΕ. Το 2009 υπήρξε μια μικρή αύξηση, το 2010 με τη σταδιακή έξοδο εταιρειών και εργαζομένων οι θέσεις εργασίας ανήλθαν σε 4.040 και το 2011 σε 3.166. Αναλυτικά, στον Όμιλο Πήγασο το 2010 εργάζονταν 1.277 εργαζόμενοι και το 2011 1.060 (-217), στον Όμιλο ΔΟΛ 1.585 το 2010 και 1.080 το 2011 (-505). Η «Καθημερινή» είχε 462 εργαζομένους το 2010 και την επόμενη χρονιά 394 (-68) και οι Αττικές Εκδόσεις 416 εργαζομένους προ δύο ετών και 362 το 2011 (-54). Ο Όμιλος της Ναυτεμπορικής μείωσε κατά 19 τις θέσεις εργασίας του, από 217 το 2010 σε 198 το 2011, και οι Τεχνικές Εκδόσεις κατά 11, από 83 το 2010 σε 72 την προηγούμενη χρονιά. 'ΠΑΡΟΝ'...
@Με την πολιτική του Μνημονίου και της «τρόικας» εξισώνει το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την πολιτική της διοίκησης του ΕΔΟΕΑΠ, προχωρώντας σε σκληρή επίθεση εναντίον των περικοπών στο Ταμείο των δημοσιογράφων. Η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ ενημέρωσε για τα μέτρα που εξαναγκάστηκε να λάβει μετά τη «δήμευση» των αποθεματικών του Ταμείου. Η ανταλλαγή των ομολόγων αφήνει τα ασφαλιστικά ταμεία των ΜΜΕ με μείον 2,2 δισ. ευρώ, ποσόν που σε καμία περίπτωση δεν θα επιστραφεί από την κυβέρνηση. Τα στοιχεία είναι σοκαριστικά για τον ΕΔΟΕΑΠ. Ο Οργανισμός μετά την υποχρεωτική ανταλλαγή ομολόγων θα έχει στη διάθεσή του μόλις 22 εκατ. ευρώ, ενώ το 2011 τα αποθεματικά του ήταν της τάξεως των 201 εκατ. ευρώ.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…