Το μνημόνιο στην tv αλλάζει το μέλλον...

@Σκληρή εξαπέλησε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ο Χάρρυ Κλύνν στην δημοσιογράφο και παρουσιάστρια του ΣΚΑΙ Πόπη Τσαπανίδου. Στην αναρτησή του ο γνωστός σατιρικός ηθοποιός έγραφε εναντίον της Τσαπανίδου "αυτό που κάνετε λέγεται δημοσιογραφική αλητεία. Λυπάμαι" Η Πόπη Τσαπανίδου δεν έδωσε απάντηση στον Χάρρυ Κλύνν και δεν έδωσε συνέχεια στα αρνητικά για την δημοσιογραφική της ικανότητα σχόλια.
@ Το Μνημόνιο είναι πολιτικά νεκρό. Η λαϊκή ετυμηγορία της 6ης Μαΐου υποχρέωσε και τους τελευταίους υπερασπιστές του να αλλάξουν πανικόβλητοι στάση, έστω και ρητορικά. Οι εταίροι και δανειστές της χώρας που επιμένουν σε τήρηση των δεσμεύσεων, ξέρουν ότι οι υπογραφές κάτω από τις δεσμεύσεις αυτές είναι πια πολιτικά άκυρες. Προσφεύγουν γι’ αυτό σε μια πρωτοφανή τρομοκρατία εις βάρος του λαού, ενόψει της νέας εκλογικής αναμέτρησης, υποβάλλοντάς του ψευδή εκβιαστικά διλήμματα.
- Το Μνημόνιο, ωστόσο, έχει ακόμη φανατικούς οπαδούς. Πριν απ’ όλους, τους εργοδότες που ανυπομονούν να υλοποιήσουν τους αντεργατικούς νόμους και διατάξεις που απορρέουν από το “Μνημόνιο 2″ και τσακίζουν αμοιβές, επιδόματα, ασφαλιστικά δικαιώματα, προστασία της απασχόλησης. Απόλυτη προτεραιότητα για όλα τα συνδικάτα, και φυσικά και την ΕΣΗΕΑ είναι ακριβώς αυτή: να διακοπεί κάθε προσπάθεια εφαρμογής του ν. 4046/12 και κάθε άλλης αντεργατικής νομοθεσίας που απορρέει από το Μνημόνιο. Να ανακοινώσει εδώ και τώρα η υπηρεσιακή κυβέρνηση την αναστολή εφαρμογής της μέχρι τις εκλογές. Να δεσμευτούν ρητά όλα τα κόμματα ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα φέρουν διάταξη για την κατάργησή της. Να προειδοποιήσουν από τώρα τις εργοδοτικές ενώσεις ότι απόπειρα εφαρμογής μιας υπό κατάργηση αντεργατικής νομοθεσίας δεν πρόκειται να δημιουργήσει τετελεσμένα.
- Οι εργοδότες των ΜΜΕ, αξιοποιώντας στο έπακρο τις «ευκαιρίες» που έδιναν τα Μνημόνια και οι υποδείξεις της τρόικας Ε.Ε.- ΕΚΤ- ΔΝΤ, μετατρέποντας τα περισσότερα ΜΜΕ σε θλιβερούς προπαγανδιστές της τρόικας, απαξιώνοντας το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης και χρεοκοπώντας τις ίδιες τις επιχειρήσεις τους για να πλουτίσουν οι ίδιοι, έχουν μετατρέψει τον κλάδο σε «πιλότο» εργασιακού μεσαίωνα. Οδήγησαν στην ανεργία χιλιάδες συναδέλφους, μείωσαν με εκβιασμούς τους μισθούς, επέβαλαν ατομικές συμβάσεις, επέκτειναν την επισφαλή και ανασφάλιστη εργασία, θέλουν να σβήσουν από το χάρτη την ΕΣΗΕΑ κι όλες τις συλλογικές οργανώσεις των εργαζομένων και να απαλλαγούν για πάντα από την ενοχλητική «ρουτίνα» των διαπραγματεύσεων και των συλλογικών συμβάσεων. Ας το ξεχάσουν. Τίποτα από όσα έχουν κάνει μονομερώς δεν θεωρούμε τετελεσμένο. Το καλύτερο που έχουν να κάνουν είναι να προσέλθουν με σοβαρότητα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης για υπογραφή συλλογικής σύμβασης και για μια ουσιαστική συζήτηση για την υπέρβαση της κρίσης των ΜΜΕ που οι ίδιοι δημιούργησαν. Με εκκίνηση την απεργία της 28/5 και σε συνεργασία με τα σωματεία του κλάδου και με όλες τις οργανώσεις των εργαζομένων τους υποσχόμαστε δυναμική και διαρκή συνέχεια μέχρι να αποκατασταθούν τα κεκτημένα των προηγούμενων συλλογικών συμβάσεων. Ούτε σεντ πίσω από αυτά.
@Μπορεί η εβδομάδα 14-20 Μαϊου να μην έκρυβε εκπλήξεις από πλευράς τηλεθέασης στο κοινό 15-44, αφού η πρώτη τριάδα καναλιών παρέμεινε αμετάβλητη - με πρώτο το Mega, ακολουθούμενο από ΑΝΤ1 και Star-, ωστόσο το σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαϊου είχε ενδιαφέρουσες διαφοροποιήσεις.
Όπως το γεγονός ότι το Σάββατο 19 Μαϊου η ΝΕΤ ήταν πρώτη σε τηλεθέαση στο κοινό 15-44, με 18,1% μερίδιο, έναντι 16,4% του Mega, 15,6% του ΑΝΤ1 και 14,6% του Star. O λόγος ήταν ασφαλώς η ζωντανή μετάδοση του τελικού του Champions League, μεταξύ των ομάδων Τσέλσι-Μπάγερν, ο οποίος έφθασε έως και στο 54,5%. Την Κυριακή 20 Μαϊου, στην πρώτη θέση του κοινού 15-44 βρέθηκε ο ΑΝΤ1, με μερίδιο 17,0%, ενώ δεύτερο βρέθηκε το Star, με 16,6%. Οι εκπομπές με την υψηλότερη τηλεθέαση για το κανάλι του Αμαρουσίου ήταν εκείνη την ημέρα το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων (έως και 30,2%) και η εκπομπή Ελλάδα έχεις Ταλέντο, που προβλήθηκε στην prime time και έφτασε έως και στο 26,6%.
@Tο 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διάχυσης Αποτελεσμάτων της Επιστημονικής Έρευνας στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το οποίο πραγματοποιείται στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου, στους Αγίους Πάντες Αποκορώνου Χανίων, πραγματοποιεί το Εργαστήριο Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης του Πολυτεχνείου Κρήτης, σε συνεργασία με το ΙΕΤ στις 25 Μαΐου.
Στόχος του Πανελλήνιου αυτού Συνεδρίου είναι η προώθηση της επιστημονικής συνεργασίας, η διακίνηση ερευνητών, η διάχυση της επιστημονικής πληροφορίας, των ιδεών και των αποτελεσμάτων καθώς και η δημιουργία δεσμών με επιστήμονες από όλη την Ελλάδα.
@Ήβη Αδάμου για την Κύπρο και Ελευθερία Ελευεθρίου για την Ελλάδα κατάφεραν να πάρουν 2 από τους 10 φακέλους που οδηγούν στον μεγάλο τελικό της φετινής Eurovision που θα γίνει αυτό το Σάββατο. Ο πρώτος ημιτελικός της φετινής Eurovision στον οποίο συμμετείχαν Κύπρος και Ελλάδα έφτασε στο τέλος του. Με το τέλος της ζωντανής μετάδοσης των 18 τραγουδιών από την σκηνή του Crystal Hall στο Μπακού, τηλεθεατές από όλη την Ευρώπη έστειλα με μηνύματα και τηλέφωνα τις ψήφους τους που μέτρησαν μόνο κατά 50% (Το υπόλοιπο 50% καθορίστηκε από την ψηφοφορία κριτικών επιτροπών που έγινε την προηγούμενη μέρα).
@Οπως έδειξαν οι μετρήσεις των social media (1ο worldtrend θέμα παγκοσμίως στο twitter),& οι τηλεθεάσεις,ο χθεσινός ημιτελικός της Eurovision σας ενδιέφερε πολύ! Ας ρίξουμε μια ματιά στον δεκάλογο της βραδιάς,στα πιο σημαντικά της βραδιάς...στα παραλειπόμενα!
10.Koυβέντα δεν αντάλλαξαν Αδάμου-Ελευθερίου κατά τη διάρκεια της βραδιάς (όταν μπήκε η αποστολή της Ελλάδας στο press room η Ηβη γύρισε το κεφάλι).Αν και το περιβάλλον των 2 αποστολών το διαψεύδει,υπάρχει έντονη κόντρα ανάμεσα στα κορίτσια.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…