Αποχωρήσεις από τα Χρηματιστήρια και πολιτικά μαγειρέματα

@Οι αποχωρήσεις των εταιριών ΜΜΕ από το χρηματιστήριο Αθηνών, τόσο αυτές που έγιναν όσο και αυτές που έπονται αποτελούν μια πολύ σημαντική εξέλιξη στον χώρο των ΜΜΕ. Για πολλούς λόγους:
Πρώτον, διότι αποτελούν μια θηριώδη αποτυχία του χρηματιστηρίου ως θεσμού αποτελεσματικής διαχείρισης των πόρων των επενδυτών, οι οποίοι έβαλαν στα ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια πάνω από 500 εκ. και έχασαν στη συντριπτική πλειοψηφία τα χρήματά τους. Είναι προφανές ότι η εισηγμένη εταιρία στην Ελλάδα είναι θεσμός προβληματικός, ιδίως στο χώρο των ΜΜΕ, όπου κυρίαρχος στόχος της ιδιοκτησίας ήταν σε πάρα πολλές περιπτώσεις –ειδικά στη χώρα μας- η αποκόμιση ωφελειών από την άσκηση πολιτικής και επιχειρηματικής επιρροής και όχι η αποκόμιση κερδών από την ίδια τη δραστηριότητα των ΜΜΕ.
@O Θάνος Πασχάλης στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι" -Σε κάποιους δεν άρεσε που ήμουν απροσκύνητος...
Από τον Βασίλη Μπόνιο
Το όνομα του Θάνου Πασχάλη είχε ταυτιστεί με τα πιο αποκαλυπτικά ρεπορτάζ , από εκείνα που άφηναν άναυδο τον θεατή του Mega μια και συνήθως αφορούσαν «εκλεκτά» στελέχη της ελληνικής κοινωνίας –μεγαλογιατρούς, μεγαλοδικηγόρους, επιχειρηματίες κλπ-που πρωταγωνιστούσαν σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και πάσης φύσεως κομπίνες. Ο Θάνος εργατικός, φιλότιμος και χωρίς καμιά διάθεση βεντετισμού προσέφερε στο κανάλι αξιοπιστία και εγκυρότητα με τη δουλειά του. Ήταν από μόνος του αυτό που αποκαλούμε «βαρύ πυροβολικό». Αίφνης βρίσκεται (μαζί με 20 άλλους συναδέλφους του) εκτός καναλιού. Μιλήσαμε πριν λίγο μαζί του>
-Με τι συναισθήματα αποχωρείς από το Mega;
«Με ανάμικτα. Από τη μια με πικρία που αποχωρίζομαι το κανάλι και ικανούς συναδέλφους που αγάπησα και από την άλλη με χαρά που εγκαταλείπω κάποιους στους οποίους δεν άρεσε το ότι ήμουν απροσκύνητος…Άλλωστε ποιος δεν γνωρίζει από την ιστορία, ότι όλοι οι αυτοκράτορες που περιτριγυρίζονταν από Κλεοπάτρες και Θεοδώρες, δεν προτιμούσαν να έχουν στην αυλή τους μόνο πραιτωριανούς;»
-Η γνώμη σου για το κανάλι;
«Είναι σπουδαίο κανάλι που απαιτεί σύντομα δραστικές αλλαγές γιατί σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει να καταντήσει ένα απέραντο μαυσωλείο…»
@Το STAR τελικά θα κάνει την…πατάτα! Το κανάλι συζητά -για πρώτη φορά στην ιστορία του- για να πάρει τούρκικη σειρά, η οποία όμως το πιθανότερο είναι ότι δεν θα προβληθεί το καλοκαίρι, αλλά από την καινούρια σεζόν...Ηδη παίζουν δύο ή τρία προγράμματα πιο πιθανά να αγοραστούν από το σταθμό, με μεγάλα ονόματα-γνωστά στο ελληνικό κοινό-στους τίτλους τους...Το πρόβλημα, φυσικά, στην τελική απόφαση είναι το γνωστό ''value for money'', δηλαδή περιμένουν να εξασφαλίσουν το πιο ποιοτικό τούρκικο στην καλύτερη τιμή.
@Όχι στις διώξεις δημοσιογράφων. Ο συνδικαλισμός είναι δικαίωμα και όχι υποχρέωση. Με αφορμή τη παραπομπή από το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ δημοσιογράφων που αρνήθηκαν να απεργήσουν, στο Πειθαρχικό Συμβούλιο της Ένωσης, επισημαίνουμε τα εξής: Είναι αδιανόητο σε μια δημοκρατική χώρα με κατοχυρωμένες ατομικές ελευθερίες, μια κλειστή συντεχνία να εξαναγκάζει τα μελή ή τα μη μέλη της να απεργήσουν παρά την αντίθετη θέληση τους υπό την απειλή της διαγραφής τους από τον ασφαλιστικό τους φορέα, υπό την απειλή δηλαδή της εξόντωσης τους. Τέτοιες υπερεξουσίες συνδικαλιστικών φορέων προσβάλλουν ευθέως το δημοκρατικό πολίτευμα και το κράτος δικαίου...
Digital Broadcast Syndication (DBS) διάθεσε από το κέντρο εκπομπής του Χορτιάτη, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας, τα ψηφιακά κανάλια TV100, 4Ε, Γνώμη και Euro. Τα κανάλια εκπέμπουν στην συχνότητα 50 UHF. Να θυμίσουμε ότι το switch off για την Θεσσαλονίκη είναι για το τέλος Σεπτεμβρίου 2012. Η Θεσσαλονίκη πλέον ζει όλο και πιο εντατικά στον ρυθμό της επίγειας ψηφιακής τηλεόρασης, με ένα μεγάλο αριθμό καναλιών να προσφέρονται στους τηλεθεατές της! Καλή τηλεθέαση... © Κώστας Παπαζαχαρίου, satleo (31/05/2012)
@Επανέρχεται το ΚΚΕ στις καταγγελίες του για «μαγείρεμα» των στοιχείων σχετικά με την προβολή των κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα και με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ κατηγορεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ). Ειδικότερα, υποστηρίζει ότι το ΕΣΡ «στην προσπάθειά του να απαντήσει στις καταγγελίες του ΚΚΕ εκτίθεται ακόμα περισσότερο» και προσθέτει πως «το μαγείρεμα των στοιχείων είναι τόσο μεγάλο που είναι αδύνατο να κρυφτεί, όπως και ότι η εικόνα προβολής των κομμάτων που έδωσε είναι ψευδής».
@Oπως ήδη γνωρίζετε, το καλοκαιρινό πρόγραμμα του Μεγάλου καναλιού είναι μείγμα Τουρκίας με...Megalicious Classics.
-Αγνωστο είναι πότε θα ρίξει αυλαία η 'Κοινωνία Ωρα Mega' λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Ωστόσο,θα υπάρχει στο πρόγραμμα του καναλιού καθημερινή εκπομπή 07.00-10.00 με αντικαταστάτες.Από τις 2/07,επαναλήψεις θα γεμίζουν το πρόγραμμα 10.00-19.00.
@Μπορεί το καλοκαίρι να πλησιάζει και ο Μιχάλης Χατζηγιάννης με την καλή του Ζέτα Μακρυπούλια να σχεδιάζουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στο νέο τους σπίτι στην Πάρο, όμως ο τραγουδιστής τον τελευταίο καιρό είχε δουλειές με φούντες. Έτσι μετά από τη μικρή περιοδεία του στην Αμερική, όπου τραγούδησε σε διάφορες πόλεις με μεγάλη επιτυχία, επέστρεψε στην Αθήνα και έφυγε αμέσως για Κύπρο, αφού είχε αναλάβει τη μουσική επιμέλεια των Ποδοσφαιρικών Βραβείων.
Τα ταξίδια όμως δεν σταμάτησαν εδώ. Ο Μιχάλης την περασμένη Δευτέρα ταξίδεψε στο Λονδίνο, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του έκανε ο Λάκης Λαζόπουλος. Ο Mr. Αλ Τσαντίρι κάλεσε τον Μιχάλη για να τραγουδήσει στην παράστασή του «Sorry I’m Greek» που έδωσε στη Βρετανική πρωτεύουσα
@Με δέκα μονάδες διαφορά από τον δεύτερο στην κατάταξη ΑΝΤ1 και μέσο όρο 30,6%, τις καθημερινές, (αύξηση 1,7 μονάδας σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα) το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA κέρδισε την πρωτιά στον πίνακα τηλεθέασης και τον Μάϊο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen. Στον πίνακα που ακολουθεί αποτυπώνεται η πρωτιά του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA με την Όλγα Τρέμη τις καθημερινές και τον Νίκο Στραβελάκη τα Σαββατοκύριακα...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…