Η ελπίδα και η τρόικα με κόκκινες γραμμές στον Κυριακάτικο Τύπο

@ΜΕ την νέα Κυβέρνηση που αποτελεί την τελευταία ελπίδα διατήρησης της χώρας στο Ευρώ αλλά και την σταθεροποίηση της οικονομίας ασχολείται ο Κυριακάτικος Τύπος μαζί με πολιτική κουζίνα και μαγειρέματα σύμφωνα με το www.greekmme.gr. Πιο συγκεκριμένα η 'Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' αποκαλύπτει τον "Ο κατάλογος που επεξεργάζεται το Μαξίμου-Τα 1.000 ονόματα για θέσεις κλειδιά-γενικοί γραμματείς υπουργείων, πρόεδροι Οργανισμών, νοσοκομείων και φορέων, ποιοι θέλουν να σώσουν από τους ήδη τοποθετημένους για το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜ.ΑΡ". Το ΄ΒΗΜΑ' τονίζει ότι "Μετέωρο το οικονομικό επιτελείο στην πιο κρίσιμη ώρα-Πρόβλημα Ράπανου και η Κυβέρνηση ασθενεί πρόωρα, το άγχος έστειλε στο Νοσοκομείο ακόμα και τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌ" οπότε κουράγιο...
@Το 'ΕΘΝΟΣ της Κυριακής' προσθέτει στο κεντρικό του θέμα ότι "Τι απαιτούν και τι προσφέρουν στην νέα Ελληνική Κυβέρνηση-Κόκκινες γραμμές στις διαπραγματεύσεις από τις Βρυξέλλες-Επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων, απολύσεις στο Δημόσιο και μεταρρυθμίσεις-Παράθυρο για βελτιώσεις σε φορολογικά και εργασιακά ζητήματα". Η 'ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ' συμπληρώνει ότι "Με κομμένη την ανάσα-Τα βλέμματα όλου του πλανήτη στραμμένα στην Ελλάδα, νέες εξελίξεις δρομολογούνται για τις επόμενες κινήσεις της Κυβέρνησης ενόψει επίσκεψης της τρόικας".
@Ο 'Ελεύθερος ΤΥΠΟΣ' σημειώνει στο πρωτοσέλιδο ότι "Ο Πρωθυπουργός αναλαμβάνει την επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου-Το σχέδιο Σαμαρά για τις πρώτες 60 ημέρες-Μάχη στις Βρυξέλλες για χρονική παράταση του προγράμματος κατά 2 χρόνια που θα βάλει μπλόκο σε μειώσεις μισθών και συντάξεων, αποκρατικοποιήσεις εξπρές με πρώτη πώληση του ΟΣΕ σε στρατηγικό επενδυτή, αναζητούνται μέτρα ενίσχυσης των ασθενέστερων και άμεση μείωση ΦΠΑ στην εστίαση".
@Το 'Πρώτο ΘΕΜΑ' τιτλοφορεί ότι "Aρχίζουν οι σκληρές διαπραγματεύσεις με την τρόικα-Πέντε μέτρα για αλλαγή του κλίματος-επαναφορά των χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009, αύξησηγ αφορολόγητου στις 8.000 ευρώ, μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ".
Με τίτλο: «Τείχος του Βερολίνου στη διαπραγμάτευση» κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αναφέρεται στη σκληρή γραμμή της Γερμανικής καγκελαρίας. Μάλιστα μιλώντας στην εφημερίδα ο σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης Λαρς Φελντ αποκαλύπτει: «Το μόνο που πρέπει να συζητήσουμε είναι η επιμήκυνση του προγράμματος». Η Realnews αποκαλύπτει επίσης ότι η τρόικα από τη Δευτέρα έρχεται με αυστηρές εντολές για εξονυχιστικό έλεγχο της ελληνικής οικονομίας.
Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: «Βιαστείτε κ.πρωθυπουργέ!» και αναφέρεται στο ότι «ο νέος πρωθυπουργός κ. Αντ.Σαμαράς και η κυβέρνησή του δεν έχουν πολύ χρόνο» και μόνο «αν οι πολίτες διαπιστώσουν ειλικρινή, έντιμη και εργώδη προσπάθεια θα δώσουν στήριξη και χρόνο».
@Το 'ΠΑΡΟΝ της Κυριακής' υπογραμμίζει ότι "Στο τραπέζι όλα ξανά από την αρχή με την τρόικα-Τι σχεδιάζει ο Σαμαράς-όλο το παρασκήνιο σχηματισμού της νέας Κυβέρνησης-Πώς κόπηκαν οι Σημτικοί και ανησυχία για την στάση που θα τηρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ". Το 'ΑΡΘΡΟ' επισημαίνει ότι "Αγωνιώδη προσπάθεια του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ να αποποιηθεί των επιλογών της νέας συγκυβέρνησης-Γιατί λιποτακτεί ο Βενιζέλος-κινήσεις απελπισίας Βενιζέλου για να σωθεί ο ίδιος και το ΠΑΣΟΚ την ύστατη ώρα". Η 'ΒΡΑΔΥΝΗ' γράφει ότι "Η ελπίδα αναγεννήθηκε με νέα Κυβέρνηση".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…