Τηλεοπτικό μέλλον χωρίς δικαιώματα και ψηφιακή tv...

@Για το τηλεοπτικό τους μέλλον, τα προσωπικά τους και τα γούστα τους στη μουσική μίλησαν παρουσιάστριες και παρουσιαστές που βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στα βραβεία MAD.
«Ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά. Αισθάνομαι όμορφα που μετά από 20 χρόνια είμαι στην τηλεόραση και κάνω πράγματα σε μια δύσκολη εποχή», είπε η Τατιάνα Στεφανίδου, η οποία έχει ανανεώσει το συμβόλαιό της με το Star, ενώ πρόσθεσε ότι θα συνυπήρχε με τον Νίκο Ευαγγελάτο τηλεοπτικά, αλλά εκείνος δεν την χρειάζεται.Συνεργασία με τον Ηλία Ψινάκη προανήγγειλε ο Χάρης Χριστόπουλος χωρίς να πει λεπτομέρειες, ενώ ο Γρηγόρης Αρναούτογλου δήλωσε πως δεν έχει κάνει καμία συζήτηση για το μέλλον του και καλό θα είναι, λόγω της δύσκολης περιόδου, οι άνθρωποι της τηλεόρασης να έχουν υπομονή.
@Σε Alpha 98,9 μετονομάστηκε το Ράδιο 9, στο πλαίσιο νέας στρατηγικής που αφορά στην σύγκλιση των Μέσων ενημέρωσης του Ομίλου Demco. Στη σχετική ανακοίνωση του ομίλου αναφέρεται ότι «ο Alpha 98 9, διατηρώντας τον άμεσο, αμερόληπτο και πολυφωνικό χαρακτήρα του, θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες συνέργιας που δημιουργούνται με τον Alpha, σε διοικητικό και δημοσιογραφικό επίπεδο». Η σύγκλιση των δύο Μέσων αφορά στη διαχείριση των αναγκών του ραδιοφωνικού σταθμού από την Οικονομική Διεύθυνση, την Εμπορική Διεύθυνση, τη Διεύθυνση Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας, την Τεχνική Διεύθυνση και τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού του Alpha, ενώ πολλοί συντελεστές του Alpha απέκτησαν ήδη ή πρόκειται σύντομα να αποκτήσουν και ραδιοφωνική παρουσία.
@Όπως αναφέρει το paron.gr την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης για το αναλογικό switch off στον Υμηττό σε δυο στάδια, ένα για τους πελάτες τηλεοπτικούς σταθμούς της Digea στις 20 Ιουλίου και το δεύτερο για την ΕΡΤ στις 13 Αυγούστου, ανέμεναν οι τηλεοπτικοί σταθμοί για να αρχίσουν την προβολή των διαφημιστικών τρέϊλερ για τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση για την Αττική.
Το σβήσιμο του Υμηττού είναι από τα μεγαλύτερα της χώρας καθώς αφορά περίπου 2,5 εκατομμύρια νοικοκυριά ενώ περίπου 150 νοικοκυριά έχουν πρόσβαση στην τηλεόραση μόνο από το κέντρο του Υμηττού. Με την έκδοση της υπουργικής απόφασης η Digea είναι έτοιμη να αποστείλει ταχυδρομικά-με την οικονομική συνδρομή του υπουργείου Μεταφορών, 1,5 εκατομμύριο φυλλάδια που εξηγούν τι πρέπει να κάνουν οι τηλεθεατές για να λαμβάνουν το ψηφιακό πλέον σήμα των ιδιωτικών καναλιών από τις 20 Ιουλίου. Όσοι κάτοικοι στην Αττική δεν προμηθευτούν αποκωδικοποιητές για τη λήψη του ψηφιακού σήματος θα πρέπει να στρέψουν την κεραία τους στην Πάρνηθα, το μόνο κέντρο εκπομπή πια στην Αττική που θα εκπέμπει αναλογικά.
@Προς διενέργεια νέου διαγωνισμού για τη μέτρηση ακροαματικότητας στο νομό Αττικής προσανατολίζεται η ΑΕΜΑΡ, σύμφωνα με πληροφορίες. Η νέα προκήρυξη αναμένεται για το τέλος Ιουνίου, χωρίς φυσικά να αποκλείεται κάποια νέα αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα. Υπενθυμίζεται ότι στον τελευταίο διαγωνισμό της ΑΕΜΑΡ για την ανάθεση της έρευνας ακροαματικότητας στην Αττική είχε πρωτεύσει η κοινοπραξία των εταιρειών Focus/Bari-MRB Hellas, η οποία έχει και την ευθύνη των τελευταίων μετρήσεων.
@«Αποκαταστάθηκε η τάξη» στην ημερήσια τηλεθέαση του κοινού 15-44, την Τρίτη 19 Ιουνίου, αφού το Mega ανέβηκε και πάλι στην πρώτη θέση, παρά το γεγονός ότι και εκείνη την ημέρα η ΕΤ-1 είχε ζωντανή μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα για το Euro 2012 και συγκεκριμένα του αγώνα Αγγλία-Ουκρανία, ο οποίος μάλιστα έφτασε έως και στο 32,5%.
Πιο συγκεκριμένα, το Mega απέσπασε μερίδιο 19,4% και ακολούθησαν ο ΑΝΤ1, με 14,5%, ο Alpha με 12,7%, το Star με 12,4%, η ΕΤ-1 με 9,1%, η ΝΕΤ με 7,9% και τέλος, ο Σκάι με 6,7%. Για το Μεγάλο Κανάλι την υψηλότερη τηλεθέαση στο κοινό 15-44 σημείωσαν οι εκπομπές «Πρωινό Mou» (έως και 32,6%), «Παρά Πέντε» (έως και 31,7%), και «Σιλά» (έως και 26,9%). Για τον ΑΝΤ1, την υψηλότερη τηλεθέαση σημείωσαν δύο ελληνικές κωμικές σειρές που προβάλλονται σε επανάληψη, το θρυλικό πλέον «Κωνσταντίνου & Ελένης» (έως και 28,5%) και το «Καφέ της Χαράς» (έως και 25,8%). Πολύ καλά πήγε και η εκπομπή «Πρωινό ΑΝΤ1», που έφτασε έως και στο 22,8%. Τέλος, για τον Alpha, την υψηλότερη τηλεθέαση σημείωσαν οι «συνήθεις ύποπτες» εκπομπές, «Ελένη» (έως και 29,7%) και «Δέστε τους» (έως και 26,9%), πάντα στο κοινό 15-44.
@«Στην πράξη.gr» η Σύλβια Κλιμάκη παρουσιάζει ανθρώπους που παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν βρίσκουν τρόπους να συνεχίζουν αλλά και να αφυπνίζουν, την Κυριακή 24 Ιουνίου στις 3 το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Καλαμάτα 1919. Τα πρώτα μηχανήματα κατασκευής ελληνικών παπουτσιών παίρνουν μπροστά και η εταιρία Boxer γίνετε γνωστή σε όλη την Ελλάδα.
Ακολουθεί ο Β’ παγκόσμιος πόλεμος που ισοπεδώνει τα πάντα εκτός από το πείσμα της οικογένειας Φειδά. Το 1961 η Μίνα Φειδά και ο σύζυγος της Ιωάννης Νταής ανοίγουν το εργοστάσιο στα Άνω Πατήσια και οι εξαγωγές σε Ρωσία, Γερμανία και Αγγλία έγιναν πραγματικότητα. Σήμερα τέσσερις γενιές μετά, το εργοστάσιο BOXER παράγει τουλάχιστον 8.500 ζεύγη παπούτσια την ημέρα.
@Η πλατφόρμα Twitter υπέστη πλήγμα σήμερα καθώς η υπηρεσία του "έσβησε" για περίπου μία ώρα. "Οι χρήστες μπορεί να αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στο Twitter. Οι μηχανικοί μας εργάζονται τώρα για να επιλύσουν το ζήτημα αυτό", αναφέρει η εδρεύουσα στο Σαν Φρανσίσκο εταιρεία σε ένα σύντομο μήνυμα στο blog της

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…