Τέλη συχνοτήτων και η νέα σεζόν με το πρίσμα της κρίσης...

@Πληρώνουν τα κανάλια εθνικής εμβέλειας για τη χρήση των συχνοτήτων. Το Mega, όπως προκύπτει από τα οικονομικά του στοιχεία κατέβαλέ 446 χιλ. ευρώ για το «ενοίκιο» (2% επί του τζίρου) της χρήσης συχνοτήτων, έναντι 560 χιλ. ευρώ το τρίμηνο του 2011. Είναι όμως πολύ πιθανό το ποσό αυτό να μειωθεί δραματικά καθώς το Mega, όπως και το σύνολο των ιδιωτικών σταθμών μετέδωσε δωρεάν τα διαφημιστικά μηνύματα των κομμάτων κατά τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις,(συνολικό κόστος άνω των 12 εκατ. ευρώ) και ως εκ τούτου η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εκδώσει την υπουργική απόφαση που μειώνει το τέλος στο 0,1% επί του τζίρου.
@Παρά την οικονομική κρίση, οι άνθρωποι του Mega σχεδιάζουν τη νέα σεζόν ώστε στο prime time τους να κυριαρχεί η ελληνική μηθοπλασία. Το Μεγάλο κανάλι είναι το μοναδικό που θα φιλοξενήσει από Οκτώβρη στο πρόγραμμά του περισσότερες από μία ελληνικές παραγωγές, αφού ο ΑΝΤ1 αποφάσισε να ξεκινήσει τη σεζόν έχοντας στο δυναμικό του μόνο το «Αμάρτημα της μητρός μου», ενώ μόνο μία σειρά θα βγει στον αέρα και από την ΕΡΤ (αν όλα πάνε κατ’ ευχήν…), και αυτή θα είναι το πολυσυζητημένο «Ουζερί Τσιτσάνης».
Ο Alpha και το Star εξακολουθούν να γυρίζουν την πλάτη στην ελληνική μυθοπλασία, αφού το «όχι» στις ελληνικές σειρές το έχουν πει σε προ κρίσης εποχές. Tο πράσινο φως στο Mega για τη σεζόν 2012-2013, όπως αναφέρει το Tv Έθνος, άναψε για τις παρακάτω παραγωγές: «Κλεμμένα Όνειρα», «Πίσω στο σπίτι», «Κλινική Περίπτωση», «Κάψε το σενάριο» και «Βασιλιάδες», ενώ αναζητείται η σειρά που θα πάρει την πολυπόθητη έγκριση και θα βγει στον αέρα από τον Ιανουάριο.
@Οι περισσότεροι παρουσιαστές έχουν πάρει το πράσινο φως. Χωρίς αλλαγές θα συνεχίσει το πρόγραμμα του ΣΚΑΪ για την επόμενη σεζόν. Στην πρωινή ζώνη θα διατηρήσουν ... τα ηνία οι Λυριτζής-Οικονόμου ενώ πιστή στο ραντεβού της με τους τηλεθεατές στις 10 το πρωί θα είναι από Σεπτέμβριο η Πόπη Τσαπανίδου. Πράσινο φως φαίνεται πως θα πάρουν η Εύα Αντωνοπούλου και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος αλλά και το προ-δελτίο με τον Νίκο Ευαγγελάτο.
@Την Παρασκευή παραιτήθηκε από μέλος του Δ.Σ. και Ταμίας της ΕΣΗΕΑ ο εξαιρετικός συνάδελφος Γιάννης Αγγέλης στο πλαίσιο της εναλλαγής που η παράταξή του -Πρωτοβουλία για την Ανατροπή- είχε αποφασίσει. Τη θέση του έλαβε ο επίσης αξιοσέβαστος συνάδελφος Μ. Λίτσης. Ωστόσο, σήμερα, 3/7/2012, λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση του Δ.Σ. που επρόκειτο να υποδεχτεί τον Μωυσή Λίτση και να τον ψηφίσει και τυπικά ως νέο Ταμία του Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ, ακολουθώντας το πλαίσιο της συμφωνίας του αντιπροσωπευτικού προεδρείου, η παράταξή του ( Πρωτοβουλία για την Ανατροπή), άλλαξε άποψη και δεν θέλει να συμμετέχει εφεξής σε θέση ευθύνης. Συγκεκριμένα γράφει στη σχετική ανακοίνωσή της “αποφασίσαμε να μην μην αναλάβουμε εκ νέου κάποια θέση στο προεδρείο του Δ.Σ. Υπάρχουν, άλλωστε παρατάξεις οι οποίες έχουν πάρει περισσότερες ψήφους από εμάς στις τελευταίες εκλογές και δεν έχουν ακόμα αναλάβει τις ευθύνες που τους αναλογούν. “
@Ποιες ήταν οι επιδόσεις των καναλιών, την εβδομάδα που μας πέρασε? Δείτε παρακάτω τους μέσους όρους σε σύνολο & 15-44...
MEGA 18,2 17,5
ANTENNA 15,3 14,3
ALPHA 11,7 13,4
STAR 11,2 14,7
ALTER 0,0 0,0
NET 7,9 4,4
ET-1 8,8 9,0
ET-3 3,6 1,8
SKAI 7,3 7,4
@Συνεχίζει να καταγράφει αρνητικό ρεκόρ η συνολική διαφημιστική δαπάνη και τον Μάιο, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Media Services.
Μάλιστα, η πτώση «πάτησε γκάζι» τον συγκεκριμένο μήνα, ο οποίος έφερε εκλογές και αβεβαιότητα, γεγονός που έκανε ακόμα χειρότερο το κλίμα στην ευρύτερη αγορά. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Μάιο η συνολική πτώση της διαφημιστικής δαπάνης έφτασε το 35,37% σε σχέση με τον Μάιο του 2011, όταν η πτώση Απριλίου του 2012 ήταν 29,90% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011. Η μελέτη των στοιχείων δείχνει ότι μόνο η τηλεόραση συγκράτησε την πτώση της, η οποία έφτασε το 22,02% από τον Μάιο του 2011, όταν η αντίστοιχη πτώση της τον Απρίλιο ήταν 30,18% σε σχέση με τον Απρίλιο του 2011. Μεγάλη ήταν η πτώση όλων των άλλων κύριων μέσων: Περιοδικά -43,65%, εφημερίδες -41,86%, ραδιόφωνο -42,75%.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…