Συσκέψεις για τα ενημερωτικά και το μέλλον του ΕΔΟΕΑΠ

@Το Αρχείο της ΕΡΤ παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr, ένα σπάνιο αθλητικό ντοκουμέντο. Πρόκειται για μια ταινία επικαίρων, η οποία καταγράφει τον Τελικό Κυπέλλου Ελλάδος Ποδοσφαίρου στις 5 Ιουλίου 1972. Στον τελικό της 30ης διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 2-1 του Παναθηναϊκού – που πρόσφατα είχε αγωνιστεί στο Γουέμπλεϊ – και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για πρώτη φορά στην ιστορία του, μετά από 46 χρόνια. Στην ταινία παρουσιάζονται πλάνα από τον αγώνα και τις αντιδράσεις των οπαδών στις κερκίδες, καθώς και τα στιγμιότυπα με τα γκολ που πέτυχαν οι παίκτες Γιώργος Κούδας του ΠΑΟΚ και Τάκης Παπαδημητρίου του Παναθηναϊκού. Παρουσιάζονται επίσης πλάνα από την απονομή του Κυπέλλου Ελλάδος από τον τότε Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Κωνσταντίνο Ασλανίδη στον αρχηγό του ΠΑΟΚ Γ. Κούδα, καθώς και ο γύρος του θριάμβου των παικτών της νικήτριας ομάδας στο γήπεδο.
@«Κλειδώνουν» οι αποφάσεις για τις ενημερωτικές εκπομπές. Συσκέψεις επί συσκέψεων γίνονται αυτή την περίοδο στην Κάντζα, προκειμένου να αποφασιστεί τι θα γίνει με τα προγράμματα τη νέα τηλεοπτική σεζόν. Σκοπός των υπευθύνων είναι οι όποιες αποφάσεις να «κλειδώσουν» μέσα στον Ιούλιο. Τις επόμενες μέρες, λοιπόν κρίνεται το μέλλον των ενημερωτικών εκπομπών («Παρέμβαση», «Διέξοδος», «Αυτοψία» και «Κομβικό σημείο») που βγήκαν στον αέρα στα τέλη της φετινής σεζόν.
@Σε ανακοίνωση του την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012, ο Ενιαίος Δημοσιογραφικός Οργανισμός Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ), σχετικά με την απογραφή των μελών του.
Στην ανακοίνωση, ο ΕΔΟΕΑΠ κάνει επισημαίνει τις «ανοιχτές πληγές» για τον κλάδο.
Αυτές είναι σύμφωνα με την ανακοίνωηση:
o Μαύρη, ανασφάλιστη εργασία στα συμβατικά και στα ηλεκτρονικά Μέσα και στο Διαδίκτυο.
o Ασφαλιστικές εισφορές για τα Ταμεία μας και για τους συναδέλφους που εργάζονται με μπλοκάκι
o Κατοχύρωση εργασίας και ασφάλιση στον ΕΔΟΕΑΠ και στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ των μελών των Ενώσεων σε δημοσιογραφικές θέσεις εργασίας, ώστε να μην διαφεύγουν έσοδα από το κύριο Ταμείο και τον ΕΔΟΕΑΠ και να μην θίγονται δικαιώματα των μελών μας.
o Καθιέρωση αγγελιοσήμου στο Διαδίκτυο και ασφάλιση των μελών Ενώσεων που εργάζονται στα διαδικτυακά Μέσα.
o Χρέη ασυνεπών και παράνομων εργοδοτών, ρυθμισμένα ή όχι, πλήρη ενημέρωση για τα οποία ΠΑΡΑΔΩΣΑΜΕ σε όλες τις Ενώσεις από το 2011 και έκτοτε δεν είχαμε καμία απάντηση.
@478 βουλευτές είπαν "όχι" στην αμφιλεγόμενη συνθήκη ACTA για την προστασία της πνευματική ιδιοκτησίας από τη διαδικτυακή πειρατεία.Ειδικότερα στη σημερινή ψηφοφορία, η Εμπορική Συμφωνία Κατά της Παραποίησης -όπως λέγεται η ACTA στα ελληνικά- καταψηφίστηκε από 478 ευρωβουλευτές, 39 ψήφισαν υπέρ, ενώ υπήρξαν και 146 λευκά. Οι περισσότεροι Ευρωβουλευτές θεώρησαν ότι η ACTA είναι πολύ ασαφής, αφήνοντας περιθώρια για καταχρήσεις και αυξάνει την ανησυχία για τις επιπτώσεις της στην προστασία της ιδιωτικής ζωής.
@Από την ΕΤ3 θα μεταδοθεί ο αυριανός (21:00) αγώνα της Εθνικής μπάσκετ των Ανδρών με την αντίστοιχη της Νιγηρίας, που θα διεξαχθεί στο Καράκας, στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης του Προολυμπιακού πρωταθλήματος.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…