Οτι παλιό είναι καλό, με ρυθμούς Ολυμπιάδας..

@Της Ματίνας Παπαχριστούδη, από το “Δρόμο της Αριστεράς”
Ο έλεγχος στα Μέσα Ενημέρωσης, διαδικασία που είναι καθεστώς στην τηλεόραση και έχει αρχίσει επιθετικά στα έντυπα, όπου και αναμένεται να κορυφωθεί το επόμενο διάστημα, είναι πλέον ολοκληρωτικός. Οι τηλεθεατές-ακροατές-αναγνώστες λαμβάνουν μόνο την επίπτωση, δεν κατανοούν, δεν αναγνωρίζουν τη διαδικασία που βρίσκεται πίσω από αυτόν.
Ολοένα και περισσότεροι δημοσιογράφοι, τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, χρόνο σκληρής μάχης με τα μνημόνια στην κοινωνία, παραπονιούνται-διαμαρτύρονται για ωμές παρεμβάσεις στα ρεπορτάζ τους. Ολοένα και περισσότεροι διαπιστώνουν πως κόβονται τα ήδη γραμμένα θέματά τους ή το χειρότερο, ότι γίνεται απευθείας παρέμβαση στα προς δημοσίευση κείμενά τους από τους αρχισυντάκτες.
Η γραμμή παραγωγής και επιλογής των θεμάτων επικαιρότητας που έχει κυριαρχήσει στην τηλεόραση κι ακολουθείται χωρίς καμία άλλη παράδοση ή εμπειρία της μεθόδου και της άσκησης δημοσιογραφίας στις εφημερίδες, από τα ιντερνετικά ειδησεογραφικά sites, επιβάλλεται με γοργούς πια ρυθμούς και στον έντυπο Τύπο.
Η κάλυψη, προβολή και διάδοση των γεγονότων τις τελευταίες μέρες στα κυρίαρχα Μέσα επιβεβαιώνει την τάση. Η επιχείρηση προετοιμασίας των πολιτών για τα λουκέτα στα νοσοκομεία βρίσκεται στην κορύφωσή της...
@Για μόλις πέντε από τα εικοσιδύο επεισόδια που έχουν γυριστεί έχουν πληρωθεί οι συντελεστές της σειράς «Πίσω στο σπίτι». Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό οι περισσότερες σειρές του Mega έχουν οικονομικά προβλήματα, οι ηθοποιοί και συντελεστές παραμένουν απλήρωτοι και μεγάλος προβληματισμός επικρατεί για τη νέα σεζόν. Έτσι, το ίδιο συμβαίνει και με τους ηθοποιούς και συντελεστές του «Πίσω στο σπίτι», με αποτέλεσμα η Μαρία Καβογιάννη με τον Θοδωρή Αθερίδη, καθώς και η Ρένα Ρίγγα, που υπογράφει το σενάριο της κωμικής σειράς να έχουν λάβει χρήματα μόνο για τα πέντε επεισόδια κι ας έχουν γυρίσει εικοσιδύο.
@Επίσκεψη στην ΕΣΗΕΑ πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντ. Ρουπακιώτης συνοδευμένος από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Γιάννη Ιωαννίδη, ο οποίος ακόμα δεν έχει αναλάβει τα καθήκοντά του στο υπουργείο Εσωτερικών. Κατά την επίσκεψη ο κ. Ρουπακιώτης συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΣΗΕΑ και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του συνδικαλιστικού φορέα των δημοσιογράφων.
@Σε ολυμπιακή τροχιά μπαίνει τις επόμενες ημέρες η «ΕΡΑ Σπορ 101.8». Από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα μέχρι και τις 2 το πρωί, η τετραμελής δημοσιογραφική ομάδα του σταθμού, θα μεταφέρει τον παλμό των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου δίνοντας έμφαση στα βασικά αθλήματα, αλλά και σε αυτά που συμμετέχουν Έλληνες αθλητές.
Παράλληλα, θα δίνει όλα τα τελευταία νέα καθώς και πλούσιο ρεπορτάζ, μέσα από το απογευματινό αθλητικό μαγκαζίνο του σταθμού (3-6). Το συντονισμό του προγράμματος από την Αθήνα θα έχουν ο Χρήστος Κοντός, ο Λευτέρης Σαρελάκος και ο Γιώργος Παχάκης.
@Μπορεί να έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε που η επιτυχημένη σειρά του Mega, «Παρά πέντε» έριξε αυλαία όμως φαίνεται ότι οι τηλεθεατές δεν «χορταίνουν» να βλέπουν τις περιπέτειες των... πέντε ηθοποιών. Οι υπεύθυνοι του Μεγάλου Καναλιού το γνωρίζουν καλά και κάθε χρόνο φροντίζουν να υπενθυμίζουν στους τηλεθεατές τις ατάκες τις Ντάλιας που χαρίζουν άφθονο γέλιο, τα καμώματα της Θεοπούλας και την περιπέτεια που έζησαν όλοι όσοι ήταν μέρος του «μυστηρίου», με τις επαναλήψεις.
Και όπως δείχνουν τα αποτελέσματα πράττουν πολύ σωστά. Για ακόμη μια φορά τα νούμερα τηλεθέασης που κάνουν οι επαναλήψεις του «Παρά Πέντε» είναι πολύ υψηλά. Συγκεκριμένα, την Τετάρτη, η επιτυχημένη σειρά του Γιώργου Καμπουτζίδη έκανε στο σύνολο 30,5%, ενώ σάρωσε στην κυριολεξία στα νεανικά κοινά, κάνοντας 46,7%.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…