Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο με έξοδο από το ευρώ στον Κυριακάτικο Τύπο

@ΕΝΤΕΙΝΕΤΑΙ το πολιτικό θερμόμετρο με το θέμα των περικοπών και του Μνημονίου που υπεγράφη με βάση το Αγγλοσαξωνικό δίκαιο με απαιτήσεις πέρα από κάθε όριο εκ μέρους της τρόικας σύμφωνα με το www.greekmme.gr που ακτινογραφεί τα πρωτοσέλιδα του Κυριακάτικού τύπου. Πιο αναλυτικά το 'Πρώτο ΘΕΜΑ' αναφέρει στο κεντρικό του θέμα ότι "Αν επιτύχουμε την επιμήκυνση του χρέους μας-Υπογραφή Αλέξη θέλει η Μέρκελ-Διπλή παγίδα για να εκβιάσει την Ελλάδα με έξοδο από το Ευρώ ετοιμάζει το Βερολίνο-Ισοδύναμο σόκ που αναφέρει ότι Φορολογική αμνηστία άμα δηλώσεις όσα έχεις, όπου τα έχεις ενώ παγώνουν για 2 χρόνια όλες οι συνταξιοδοτήσεις". O Έλεύθερος ΤΥΠΟΣ' υπογράφει στο πρωτοσέλιδο ότι "Ποιοι ασκούν ασφυκτικές πιέσεις για έξοδο από το Ευρώ-Στη κόψη του ξυραφιού η Ελλάδα και Ευρωζώνη-Ο Ευρωπαικός νότος στη θηλιά των Γερμανών, πρώτο υποψήφιο θύμα η χώρα μας-Το σκληρό μήνυμα Μπαρόζο και η απόφαση Σαμαρά για το επώδυνο πακέτο των 11,6 δις Ευρώ-Βαβέλ στην Ευρώ με το Ντράγκι να ράβει και τον Σόιμπλε να ξηλώνει...."
@To 'EΘΝΟΣ' προσθέτει στο κύριο θέμα του ότι "Τον Αύγουστο ξεκινά η διαδικασία με πρώτα στην λίστα 4 μεγάλα Πανεπιστήμια-Το Σχέδιο Αθηνά για λουκέτο σε 150 σχολές των ΑΕΙ και ΤΕΙ-Στα 8 μέτρα μας στήνει η τρόικα με μέτρα φωτιά". H 'MAKEΔΟΝΙΑ' αποκαλύπτει ότι "Ανατροπές στο πρωτόκολλο ετοιμάζει το Μαξίμου-Εγκαίνια ΔΕΘ νέου τύπου-Ποιες εισηγήσεις δέχεται ο πρωθυπουργός". Η 'Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' αναλύει ότι "Η κοροιδία του Παπανδρέου, τα spreads,αλλά και τα CDS-Γιατί η κυρία φράου Μέρκελ θέλει να σβήσει από τον χάρτη την 'αμαρτωλή' Ελλάδα'-Το απόρρητο σχέδιο Β του Βερολίνου που γνωρίζει και η Κυβέρνηση με το εισιτήριο για την κόλαση, ο νέος Αμραγεδών με μέτρα 11.6 δις Ευρώ".
@Το 'ΒΗΜΑ' προσθέτει επίσης ότι "Ενώ η Ευρώπη διστάζει να συγκρουστεί με τις αγορές-Η Ελλάδα σαρώνεται-Μισθοί, συντάξεις, υγεία στη πρέσα-οι τρεις αρχηγοί μπροστά σε οδυνηρές αποφάσεις αντιμέτωποι με το δίλημμα Ευρώ η δραχμή" το οποίο όμως παραμένει ψεύτικο. Η 'ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ' του συγκροτήματος Παπαχελά συμπληρώνει ότι "Το έκτακτο σχέδιο Σαμαρά για τις επόμενες 40 ημέρες-προειδοποίηση Μπαρόζο για τα δυο ευρώ και τι προβλέπει το πακέτο μέτρων" θυμίζοντας 40 ημέρες για...μνημόσυνο της ελληνικής οικονομίας όταν υπάρχουν λύσεις...
@Με τίτλο: "Μυστική έκθεση για νέο «κούρεμα»" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει έγγραφο-φωτιά του ΔΝΤ προς την Κομισιόν για το ελληνικό χρέος. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "το πρόγραμμα στην Ελλάδα δεν βγαίνει", όπως αναφέρεται στην ανάλυση του Ταμείου που έχει στα χέρια του ο Ολι Ρεν. Επίσης, η τρόικα ασκεί ασφυκτικές πιέσεις για να "κλειδώσουν" τα μέτρα, ενώ στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών δοκιμάζεται η συνοχή της κυβέρνησης. Διαβάστε όλο το σχέδιο για τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις.
Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "«Δημοκρατία» σε... εισαγωγικά!". Αναφέρει δε χαρακτηριστικά "πώς να γιορτάσει ο λαός μας την επέτειο της αποκατάστασης μίας "δημοκρατίας", το πολιτικό προσωπικό της οποίας οδήγησε τη χώρα στη σημερινή τραγωδία της ηθικής, πολιτικής και οικονομικής χρεωκοπίας;".
Επίσης στη Realnews μπορείτε να διαβάσετε:
- Προειδοποίηση από τον Φώτη Κουβέλη στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών: "Μας περιμένουν πλατείες Ταχρίρ αν δεν λάβουμε δίκαια μέτρα".
- Ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Κ. Χαρδαβέλλα για το όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας που έγινε εφιάλτης – 13,5 δισ. ευρώ πληρώσαμε για το μεγάλο φαγοπότι.
@Το 'ΠΑΡΟΝ' υπογραμμίζει αυτή την φορά ότι "Ξεχάστε την επιμήκυνση, το τελεσίγραφο που μετέφερε ο Μπαρόζο-Μας σπρώχνουν σε ρήξη-Ο Σαμαράς αποφασισμένος να μην υποκύψει ξεκινάει συναντήσεις με Ευρωπαίους ηγέτες, ανήσυχος και ο Τσίπρας βλέπει επιστροφή στη δραχμή, καρφώνει επίσης ο Ρουμελιώτης τον...Παπανδρέου για το αμαρτωλό παρελθόν"...Η  ΒΡΑΔΥΝΗ' καταλήγει ότι "Πόση σύνταξη θα πάρετε, πως να υπολογίσετε τις αποδοχές σας, τα σημεία κλειδιά για όσους συνταξιοδοτούνται φέτος, πως θα υποβάλετε αιτήσεις με προσοχή..."

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…