Ανακατατάξεις για Kontra, Alter και πάμε για νέα σεζόν

@Δείτε πώς διαμορφώθηκε το τηλεοπτικό τοπίο των αγαπημένων σας προγραμμάτων την Τρίτη 24 Ιουλίου: Στο σύνολο του κοινού: Πρωτιά Mega με 31,7%. Στη δεύτερη θέση ο ΑΝΤ1 με 19,8% και στην τρίτη το STAR με 12,7%. Όλη τη μέρα:
MEGA 25,5%
ANT1 13,1%
STAR 11,5%
ΣΚΑΪ 9,4%
ΝΕΤ 8,8%
ALPHA 8,5%
@Από αναβολή σε αναβολή πήγαινε το καλοκαιρινό πρωινό του ΑΝΤ1, τελικά όμως οι υπεύθυνοι κατάφεραν να μειώσουν αρκετά το budget και το νέο καλοκαιρινό πρωινό θα βγει στον αέρα ή τη Δευτέρα 30 Ιουλίου ή την Τετάρτη 1η Αυγούστου. Το καλοκαιρινό πρωινό θα έχει αμιγώς ενημερωτικό χαρακτήρα και την παρουσίασή του θα αναλάβουν η Ντόρα Κουτροκόη, ο Στέλιος Ρογκάκος και η Χριστίνα Τσιόκρη.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΣΗΕΑ (24.07)
Η ιδιοκτησία της εφημερίδας «GOAL NEWS», απεργάζεται νέες προκλήσεις, προκειμένου να υποχρεώσει τους εργαζόμενους να συναινέσουν στην απαξίωση της εργασιακής τους συνεισφοράς, αποδεχόμενοι εξαιρετικά μεγάλες μειώσεις των αποδοχών τους.Σε κλίμα απαξιωτικό ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ζητεί νέες απολύσεις από τους διευθυντές της εφημερίδας, ενώ απαιτεί, όσοι γλιτώσουν από το «πογκρόμ» των απολύσεων, να υποχρεωθούν να προσφέρουν την εργασία τους αμισθί και στον ραδιοφωνικό σταθμό «SENTRA FM».
@Από την Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012, το πρόγραμμα του MAD TV μεταδίδεται μόνο ψηφιακά από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, για την Αττική, μέσω της DIGEA, με κωδικοποίηση MPEG4. Οι τηλεθεατές που είχαν ήδη ψηφιακή λήψη από τον Υμηττό χρειάζεται να επανασυντονίσουν τους δέκτες τους στις συχνότητες μετάδοσης 54, 63 και 65. Συνιστάται ο αυτόματος ή και χειροκίνητος συντονισμός για να προσθέσει ο δέκτης τα επιπλέον κανάλια.
@Ηχηρή απομάκρυνση στελέχους πρώτης γραμμής «μαγειρεύεται» σε μεγάλο εκδοτικό «μαγαζί»! Ο… κρότος θα ακουστεί τον Σεπτέμβρη και δεν αποκλείεται να προκαλέσει μερικό ντόμινο… Το σίγουρο είναι ότι αυτοί που θα χαρούν θα είναι περισσότεροι από αυτούς που θα λυπηθούν! Μεγαλύτερη χαρά όμως θα πάρει κάποιος που βρίσκεται χιλιόμετρα μακριά και περίμενε μερικά χρονάκια καρτερικά στην άκρη του ποταμού – που λέει και ένα παλιό κινέζικο ρητό, να
τον δει να περνάει από μπροστά του!
@Ανακατατάξεις φέρνει ο ερχόμενος Σεπτέμβριος στην τηλεοπτική αγορά, καθώς κυοφορούνται σημαντικές εξελίξεις τόσο γύρω από το Kontra Channel, όσο και από την επανενεργοποίηση της συχνότητας του Alter.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του axiaplus.gr, στο Kontra Channel οι συζητήσεις μεταξύ του Νίκου Χατζηνικολάου και του Γιώργου Κουρή προκειμένου ο πρώτος να αποκτήσει μετοχική συμμετοχή στο Kontra βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι δύο πλευρές συζητούν το ενδεχόμενο ο Νίκος Χατζηνικολάου να αποκτήσει το 50% του μετοχικού κεφαλαίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έλευση Χατζηνικολάου εκτιμάται ότι θα απογειώσει τις θεαματικότητες στο Kontra το οποίο σημειωτέον διαθέτει άρτιο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και το δημοσιογραφικό δυναμικό του έχει ενισχυθεί σημαντικά την τελευταία περίοδο.
Πέραν αυτού είναι σαφές ότι ο Νίκος Χατζηνικολάου μπορεί να συγκεντρώσει και άλλα ισχυρά ονόματα με τα οποία έχει ήδη συνεργασία μέσω των μέσων ενημέρωσης τα οποία ελέγχει.
Η διάσωση του Alter
Την ίδια στιγμή σημαντικές είναι οι εξελίξεις στο ζήτημα της διάσωσης της συχνότητας του Alter στο οποίο σημειωτέον η διαδικασία συνδιαλλαγής έχει παραταθεί μέχρι το Σεπτέμβριο.
Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από τον επιχειρηματία Στάθη Τσοτσορό. Ο τελευταίος φέρεται κατά τις ίδιες πηγές όπως αναφέρει το planet-greece.blogpost.com, να ηγείται επιχειρηματικού σχήματος το οποίο θα αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρίας Ελεύθερη Τηλεόραση και θα επενδύσει σημαντικά κεφάλαια προκειμένου να τεθεί σε επαναλειτουργία ο τηλεοπτικός σταθμός.

Σε περίπτωση που τόσο στο Kontra όσο και το Alter υπάρξει οριστικά θετική κατάληξη καθίσταται προφανές πως ο ανταγωνισμός στην τηλεοπτική αγορά θα φουντώσει σε μια περίοδο όπου οι ισχυροί του κλάδου έχουν προχωρήσει σε σημαντικές περικοπές.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…