ΕΣΗΕΑ και ΕΔΟΕΑΠ σε κρίση διαρκείας στα media

@Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε χθες την ακόλουθη επιστολή προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΔΟΕΑΠ:
«Συνάδελφοι, Στη τελευταία Γενική Συνέλευση του Οργανισμού ήταν έκδηλη η δικαιολογημένη αγωνία και οργή των ασφαλισμένων του Ταμείου από τους χειρισμούς σας, την καταλήστευση των αποθεματικών αλλά και την εκφρασθείσα πρόθεσή σας για περικοπές σε παροχές, περαιτέρω αύξηση της εισφοράς με ταυτόχρονη μείωση των συντάξεων καθώς και την προώθηση σχεδίου ενοποίησης των ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ.
Η Διοίκηση της Ενώσεώς μας, εκφράζοντας τη βούληση των μετόχων – μελών του Ταμείου, σας καλεί χωρίς καθυστέρηση, σύμφωνα και με τις αποφάσεις της Γενικής Συνελεύσεως της 23/06/12, να ανακαλέσετε όλες τις αυθαίρετες και παράνομες αποφάσεις, που έχετε λάβει, για τη μείωση των επικουρικών συντάξεων, την επιβολή εισφορών ασθενείας 3% στους συνταξιούχους μέλη μας, την αύξηση της εισφοράς από 3% σε 6% καθώς και τις περικοπές παροχών κ.ά. Οι αποφάσεις σας αυτές δεν στηρίζονται ούτε σε καταστατικές διατάξεις, ούτε σε νόμους, παρά μόνο στην αιφνιδιαστική απόφασή σας με την αίολη δικαιολογία ότι καταρρέει το Ταμείο μας.
@Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α. συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις κηρύσσοντας μια ακόμη απεργία από σήμερα Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012 και ώρα 14.00 έως τις 14.00 της Δευτέρας, 30 Ιουλίου 2012 για τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους και τους τεχνικούς τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΙΣΟΤΙΜΙΑ» και στην ιστοσελίδα “ isotimia . gr ”. Οι εργαζόμενοι εδώ και μήνες προσπαθούν να κρατήσουν την εφημερίδα «ψηλά», δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό, παρά την συνεχιζόμενη αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας που αντιμετωπίζουν. Ο εκδότης-διευθυντής, κ. Τσιρογιάννης, ενώ δέχεται την εργασία όλων των συναδέλφων, ωστόσο αρνείται να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του, μην καταβάλλοντας τις οφειλόμενες δεδουλευμένες αποδοχές τους!
@Aπεργία κήρυξαν για το Σαββατοκύριακο τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Σ.Π.Η.Τ., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Ε.Ρ. μόλις ενημερώθηκαν για τα γεγονότα στον ΑΝΤ1 97.2. Απεργία «για τις παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις, που εντελώς αιφνιδιαστικά πραγματοποίησε η εργοδοσία του ραδιοφωνικού σταθμού ANTENΝA RADIO 97,2 σήμερα, συνεχίζοντας έτσι τις κατά μήνα κλιμακωτές απολύσεις, που στοχεύουν στην απαξίωση του εργασιακού δυναμικού και στην υποβάθμιση του ενημερωτικού χαρακτήρα του ραδιοφωνικού σταθμού.
@Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Σίμου Κεδίκογλου & αντιπροσωπείας της Π.Ο.Σ.Π.Ε.Ρ.Τ. Κατά τη συνάντηση παραδόθηκε στον κ. υφυπουργό υπόμνημα, που αφορούσε το σύνολο των θεμάτων του ιδιωτικού και δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού χώρου, που επείγει η επίλυσή τους. Στο υπόμνημα αυτό αναφέρονται αναλυτικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η δημόσια όσο και η ιδιωτική ραδιοτηλεόραση καθώς και οι νομοθετικές ρυθμίσεις, που πρέπει να γίνουν από τη πλευρά της πολιτείας για τα Η.Μ.Μ.Ε. Ο κ. υφυπουργός μας ενημέρωσε ότι η ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε για την πρόσληψη των συν/φων με Σ.Ο.Χ. της Θεσσαλονίκης θ’ ακολουθηθεί και για τις προσλήψεις των υπολοίπων συν/φων με Σ.Ο.Χ., που εκκρεμούν, αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Δ.Σ. της ΕΡΤ Α.Ε.
@Νέος Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ορίστηκε ο Ανδρέας Κατσανιώτης, ο οποίος έχει διατελέσει μεταξύ άλλων Διευθυντής Marketing του ομίλου της Καθημερινής και Δ/νων Σύμβουλος του ΟΠΕ, ενώ νέος Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης ορίστηκε ο Ιωάννης Παναγιωτόπουλος. Τέλος, Γενικός Γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων ανέλαβε ο Μενέλαος Δασκαλάκης, ο οποίος έχει διατελέσει μεταξύ άλλων και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ.
@Μείωση κύκλου εργασιών από τα 72,6 εκατ. στα 50,31 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε ο ΔΟΛ στο πρώτο εξάμηνο του 2012. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, τα αποτελέσματα προ φόρων και τόκων ήταν αρνητικά (-9,4 εκατ. έναντι -17,9 εκατ. ευρώ κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο) και τα καθαρά αποτελέσματα ήταν ζημιογόνα (-14,3 εκατ. έναντι -18,9 εκατ. ευρώ). Τα ίδια κεφάλαια σε επίπεδο μητρικής εταιρείας διαμορφώθηκαν σε 66,7 εκατ. ευρώ, ενώ σε ενοποιημένο επίπεδο ήταν αρνητικά (-31,2 εκατ. ευρώ).
Η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας εκτιμά ότι κατά το δεύτερο εξάμηνο της τρέχουσας χρήσης θα συνεχισθούν οι πτωτικές τάσεις που επικρατούν στην εκδοτική αγορά, ενώ η συνολική αγορά της διαφήμισης εκτιμάται ότι θα κινηθεί επίσης με επιβραδυνόμενα πτωτικούς ρυθμούς. Ο ανταγωνισμός αναμένεται να παραμείνει οξύς μεταξύ των παραδοσιακών Μέσων ενημέρωσης και να ενταθεί από την ενισχυμένη παρουσία και την αύξηση της δημοτικότητας των ψηφιακών Μέσων ενημέρωσης. Σύμφωνα πάντα με τη διοίκηση, αυτό ενδέχεται να πιέσει περαιτέρω τα περιθώρια λειτουργικών αποτελεσμάτων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…