Το σκάνδαλο με τους Κινέζικους αποκωδικοποιητές στη Βουλή και τα νέα πρόσωπα

@Μετάβαση με προβλήματα για το κοινό και τα κανάλια. Η απλή σκέψη που διατύπωσε πριν από δύο εβδομάδες το «ΠΑΡΌΝ», πως σε συνθήκες οικονομικής κρίσης δεν μπορείς να ζητάς από τον κόσμο 40 ευρώ για να βλέπει τηλεόραση, επιβεβαιώθηκε. Ενας άγνωστος αριθμός τηλεθεατών δεν προμηθεύτηκε τον αποκωδικοποιητή των 30-40 ευρώ λόγω οικονομικών προβλημάτων, παρότι τα αποθέματα σε δέκτες εξαντλήθηκαν. H αγορά, υπό την απειλή της διακοπής του σήματος, δούλεψε, να δούμε τώρα αν θα υπάρχουν προβλήματα στην τηλεοπτική αγορά. Πολύς κόσμος το πρωί της προηγούμενης Παρασκευής νόμιζε πως υπήρχε απεργία στην τηλεόραση επειδή δεν μεταδιδόταν κανένα κανάλι μετά τη διακοπή του αναλογικού σήματος από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού. Επιπλέον, πολλοί άνθρωποι μεγάλης ηλικίας μπερδεύτηκαν με τη χρήση των δύο τηλεκοντρόλ, εκείνου της τηλεοπτικής συσκευής και εκείνου του δέκτη. Το θέμα αναδείχθηκε μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ, που ζητούσε αναβολή της υποχρέωσης διακοπής του αναλογικού σήματος, κάτι που αντιμετωπίστηκε χλιαρά από την κυβέρνηση, η οποία μάλλον δεν είχε αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος. Διότι φαίνεται πως κάποιοι έβαλαν την ψηφιακή μετάβαση στο Μνημόνιο ενώ γνώριζαν πως δεν είναι δυνατόν να προχωρήσει λόγω της οικονομικής κατάστασης! Η ΕΡΤ θα διακόψει το αναλογικό της σήμα στις 17 Αυγούστου από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού, θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία για ιδιωτικά και κρατικά κανάλια στη Θεσσαλονίκη και μετά τέλος!
@Το… πλιάτσικο που έχει γίνει (και συνεχίζεται) με την υποχρεωτική αγορά αποκωδικοποιητή που θα πρέπει να βάζουν σε κάθε τηλεόραση οι πολίτες, αλλιώς η οθόνη θα δείχνει… χιόνια, λόγω της διακοπής του αναλογικού σήματος και της μετάβασης στην ψηφιακή μετάδοση, έφερε στη Βουλή ο τέως πρόεδρός της, βουλευτής της Β΄ Αθήνας Βύρων Πολύδωρας, παίρνοντας αφορμή από το δημοσίευμα του «ΠΑΡΟΝ» της περασμένης Κυριακής. Όπως σημειώνει στην ερώτησή του ο κ. Πολύδωρας:
«Ο τίτλος του δημοσιεύματος ''Κοντά στα 120.000.000 η αρπαχτή για τους αποκωδικοποιητές'' παραπέμπει στη σκληρή πραγματικότητα. Δηλαδή μεσούσης της οικονομικής κρίσεως, κάποιοι επωφελήθηκαν της δεσμεύσεως της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση, προκειμένου να πλουτίσουν σε βάρος των Ελλήνων». Σύμφωνα με την εκτίμηση της αγοράς, πάνω από 3.000.000 αποκωδικοποιητές θα πουληθούν και όλοι είναι εισαγόμενοι, κυρίως από την Κίνα, και η τιμή του καθενός κυμαίνεται μεταξύ 30 και 50 ευρώ..
@Άυπνοι φαίνεται πως έμειναν χθες, οι μισοί Έλληνες τηλεθεατές, προκειμένου να παρακολουθήσουν την πολυαναμενόμενη και άκρως φαντασμαγορική τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου!! Η τηλεθέαση που είχε η ΝΕΤ και η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, την οποία μετέδιδε, από τις 23:00 έως τις 03:00, άγγιξε κατά μέσο όρο το 53,27%!
@Αλλάζει τηλεοπτική στέγη ο Γ. Τράγκας, καθώς από το Extra 3 μετακομίζει στο Kontra. Από τον Σεπτέμβριο θα σχολιάζει τα γεγονότα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Kontra και εν συνεχεία θα παρουσιάζει τη δική του εκπομπή κάθε βράδυ λίγο μετά τις 21:00.
@Παρόλο που ο Αιμίλιος Λιάτσος δηλώνει ότι εξακολουθεί καλές σχέσεις με το Star, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχουν συζητήσεις με τους υπεύθυνους του καναλιού για να επιστρέψει. «Δεν έχει γίνει καμία τέτοια συζήτηση» διευκρίνισε και υποστήριξε ότι συνεχίζει να διατηρεί άψογες σχέσεις με τους υπεύθυνους του καναλιού.
φτώχεια και οι περικοπές φέρνουν αποχωρήσεις στο Mega, όπου κυριολεκτικά επικρατεί αναβρασμός. Η ολοκλήρωση των αποχωρήσεων αναμένεται να βρει σημαντικά αποδυναμωμένο το Μεγάλο κανάλι, τα οικονομικά δεδομένα του οποίου είναι πολύ αρνητικά.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το προσεχές διάστημα θα γίνουν τουλάχιστον 17 αποχωρήσεις από στελέχη πρώτης γραμμής, όπως οι Θάνος Πασχάλης, Μαίρη Λαμπαδίτη, Μαρία Καρχιλάκη, Μαίρη Ορφανίδου, Κώστας Καζακόπουλος και Αθηνά Κουφοπάνου.
Εν τω μεταξύ, από τους μετόχους του καναλιού καταβάλλεται προσπάθεια ώστε να υπάρξει ανάσχεση μιας πορείας κατάρρευσης που έχει ξεκινήσει τους τελευταίους μήνες λόγω της
ραγδαίας υποχώρησης των διαφημιστικών εσόδων. Την ίδια στιγμή, είναι διάχυτη η ανησυχία για τις κινήσεις του ανταγωνισμού, καθώς ο Αntenna δείχνει να διαθέτει αποθέματα οικονομικών δυνάμεων, ενώ στο παιγνίδι αναμένεται το προσεχές διάστημα να μπει και ο Νίκος Χατζηνικολάου με τη Real TV.
@Στην Κάντζα εμφανίστηκε πρόσφατα η Αγγελική Νικολoύλη. Το όνομά της «παίζει» δυνατά για τη νέα σεζόν για τον ALPHA και ίσως σύντομα υπάρχουν εξελίξεις. Στον ALPHA ήδη έχουν «καπαρώσει» άκρως επιτυχημένη εβδομαδιαία εκπομπή άλλου καναλιού. Νεότερα… προσεχώς!
«Κίτρινος Τύπος» πάει… EXTRA. Η εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου θα προβάλλεται κάθε Δευτέρα και Πέμπτη στις 23:15 από το κανάλι, λογικά η πρεμιέρα θα γίνει το βράδυ της Πέμπτης 31 Μαΐου (λόγω της απεργίας της ΕΣΗΕΑ τη Δευτέρα). Ηδη προβάλλονται άλλωστε εκπομπές στην Web TV του zougla.gr, κάτι ανάλογο κάνουν ο Νίκος Ευαγγελάτος στο newsit.gr, ο Νίκος Χατζηνικολάου στο enikos.gr και ο Γιώργος Κύρτσος στο citypress.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…