Τοπίο στην ομίχλη για τα media και οι αποτυχημένοι..Ολυμπιακοί

@Τη συγχώνευση των τριών Ενώσεων Ιδιοκτητών (εφημερίδων, τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών) σε μία, που θα καλύπτει το σύνολο των ΜΜΕ, επαναφέρουν από κοινού ο Στ. Ψυχάρης και ο Γ. Μπόμπολας. Το θέμα τέθηκε και στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν, όπου ζητήθηκε να μην ορίζει, στην περίπτωση των εκδοτών Τύπου, η εκάστοτε κυβέρνηση με νόμο το καθεστώς της ΕΙΗΕΑ. Το θέμα είχε συζητηθεί και προ διετίας, χωρίς να υπάρξουν αποφάσεις. Υπάρχουν ερωτήματα για το αν μπορεί να προχωρήσει το εγχείρημα με όλους τους εκδότες στην Ένωση ή θα μείνουν έξω αυτοί με τους οποίους υπάρχουν αντιπαραθέσεις, π.χ., Αναστασιάδης - Καραμήτσος. Ερώτημα αποτελεί και το τι θα γίνει με την περίπτωση της ΕΡΤ, που αν και είναι το μεγαλύτερο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο της χώρας δεν έχει έκφραση στην ΕΙΤΗΣΕΕ, η οποία όμως διαδραματίζει σοβαρό ρόλο στην αξιολόγηση της τηλεοπτικής μέτρησης της AGB και στην ψηφιακή μετάβαση. 'ΠΑΡΟΝ'
@Εξαιρετικά υψηλά είναι τα ποσοστά τηλεθέασης της ΝΕΤ και της ΕΤ1 κατά τη διάρκεια της κάλυψης των πρώτων ημερών των Ολυμπιακών Αγώνων Λονδίνο 2012. Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 27 Ιουλίου, 1.186.858 τηλεθεατές παρακολούθησαν σε απευθείας σύνδεση με το Λονδίνο μέσα από τη συχνότητα της ΝΕΤ, την φαντασμαγορική Τελετή Έναρξης των Αγώνων, ενώ το μέσο μερίδιο τηλεθέασης κατά τη διάρκεια της κάλυψης έφτασε το 53,8%, αγγίζοντας ακόμα και το 65,9%. Το μέσο μερίδιο τηλεθέασης του σταθμού για όλη την ημέρα έφτασε το 19,5%.
@Σε πέντε χρόνια φυλάκισης, χωρίς αναστολή, καταδικάστηκε ο εκδότης Μιχάλης Ανδρουλιδάκης, ο οποίος δικαζόταν στο Β' Τριμελές Κακουργιοδικείο για υπόθεση υπεξαίρεσης. Συγκεκριμένα στο κατηγορητήριο αναφερόταν ότι ο ίδιος είχε υπεξαιρέσει το ποσό των 2,7 εκατ. ευρώ που προοριζόταν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του καναλιού Tempo.
@Ο ΣΚΑΙ σε κεντρικές πλατείες της Αττικής, στήνει θερινούς κινηματογράφους, γεμίζοντας με ζωή, κίνηση και χρώμα τα βράδια και τις γειτονιές. Πηγαίνουμε εκεί, καλώντας μικρούς και μεγάλους να μοιραστούν μαζί μας στιγμές καλού ελληνικού κινηματογράφου, κάτω από τ’ αστέρια του αττικού ουρανού! Ο θερινός κινηματογράφος, που στήνεται σε κάθε γειτονιά, προβάλει ταινίες από τον παλιό, καλό ελληνικό κινηματογράφο, δίνοντας μια νότα νοσταλγίας, γυρίζοντας το χρόνο πίσω σε πιο «ξένοιαστες» εποχές.
@Με τη γνωστή ταινία του αλησμόνητου Θ. Αγγελόπουλου παρουσιάζεται ως τώρα το τηλεοπτικό τοπίο! Άλλες χρονιές, τέτοια εποχή οι διευθυντές τηλεόρασης κολυμπούσαν αμέριμνοι στις παραλίες και οι παρουσιάστριες όλων των εκπομπών φωτογραφίζονταν στη Μύκονο! Έμελλε να δούμε το τελευταίο να το κάνει μόνο η Ελενίτσα και αυτό από συνήθεια... Τα πράγματα άλλαξαν άρδην. Η κρίση που περνάμε ισοπέδωσε την Ελληνική τηλεόραση. Της αφαίρεσε στόχους, προφίλ, σοβαρότητα – αν είχε- πρόσωπα και την έκανε να κινείται σε ένα τεντωμένο σχοινί μεταξύ ανυποληψίας και εξαφάνισης. Μέσα σε αυτή την γενίκευση κανείς φέτος δεν κάνει ήσυχος τα μπάνια του στα media ηλεκτρονικά και μη. Ας δούμε πάνω- κάτω το τοπίο της ελληνικής τηλεόρασης:
@Στον ΑΝΤ-1 ένα μαγαζί που έχει χρήματα αλλά δεν του αρέσει να τα σκορπάει, οι περικοπές πέφτουν σαν το χαλάζι. Στο μισό κατέβηκε το ' μπάτζετ' της χρονιάς με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν πολλά ' χαρτιά ' ή να μη γίνουν ή να γίνουν με όσο πιο χαμηλό κόστος. Παπαδάκης σίγουρος αλλά ψαλιδισμένος, πρωινή ζώνη απο τις 10 και μετά στα χαρτιά και υπό σκέψη, ενημέρωση μεν, χαμηλό κόστος δε. Και όσο για τα σήριαλ δυο και ο κούκος....
Στο Mega, ακόμα πιο δύσκολα αν δεν γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Η Ολγα Τρέμη μετέωρη – αλλά θεωρώ σίγουρη- και ας μην υπόγραψε, το πρόγραμμα κουτσουρεμένο όσο ποτέ, δεκάδες παραγωγοί και ηθοποιοί απλήρωτοι από την περσινή σαιζόν. Ενα ' νησί ' έκαναν και αυτοί και τους κατάντησε... Μακρονήσι.
Στην ΕΡΤ είναι πάλι για χιλιοστή φορά η ώρα των αλλαγών. Άντε ξανά από την αρχή να στηθεί το μαγαζί. Αλλά είναι και το μόνο κανάλι που έχει πλεόνασμα. Άρα και η μόνη περίπτωση να δούμε καμιά μυθοπλασία. Η Έλλη Στάη θα παραμείνει στην ΕΡΤ.
Στο Star από τους πωλητές πέρασαν στους επενδυτές. Μακάρι να έβρισκαν η τον ένα η τον άλλο. Αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα ούτε τον Μαλέλη δεν εμπιστεύεσαι τη σήμερον ημέρα...Στο Star αγωνιούν για την τιμή των ξένων ταινιών που πρέπει πια να τις πληρώνουν προκαταβολικά καθώς τίποτα πια δεν δίδεται επί πιστώσει. Αυτά που λέγονται για εκπομπή της Χριστίνας Λαμπίρη δεν υφίστανται η τουλάχιστον δεν τα γνωρίζει η ίδια που παραθερίζει επι Ισπανικού εδάφους.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…