Η σκληρή εργασία στα sites και τα καρφιά για τα πρωινάδικα

@2,5 ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΡΕΠΟ. Αυτή είναι η καλύτερη κοστολόγηση της εργατικής μας δύναμης που όσο και να ψάξαμε βρήκαμε στο «παρόν και μέλλον της δημοσιογραφίας», στην αγορά εργασίας των ειδησεογραφικών sites/portals. Τα αφεντικά εκμεταλλεύovται τις νομοθεσίες των μνημoνίων, τις χιλιάδες απολύσεις και τoυς εκατοvτάδες χιλιάδες νέους ανέργους για να μας βάλoυν να δουλεύουμε συνεχώς, για λιγότερα από τα βασικά και με σκυμμένο το κεφάλι.
ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΟΥΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ. Επιλέγουμε το δρόμο του συλλογικού αυτοoργανωμένoυ αγώνα. Ακολουθούμε το παράδειγμα των συνάδελφων μας στα sites enet.gr και dealnews.gr, που με δικαστικές αποφάσεις πέτυχαν να πληρώνovται ως εσωτερικοί συντάκτες, με βάση τα οριζόμενα για εξαρτημένη εργασία στις συμβάσεις των ενώσεων συντακτών. Οργανωνόμαστε εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες σε οριζόντιες δομές χωρίς εργατοπατέρες, χωρίς κόμματα, με τη συναδελφική μας δύναμη και την ταξική μας αλληλεγγύη.
@H ενημέρωση στη ΝΕΤ δεν σταματά ποτέ. Και κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ΝΕΤ θα συνεχίσει την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των τηλεθεατών για όλες τις τρέχουσες πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές, αθλητικές και πολιτιστικές εξελίξεις με ενημερωτικές εκπομπές και δελτία ειδήσεων, καθημερινά, αλλά και το Σαββατοκύριακο. Από τις 16 Ιουλίου, μέχρι και τις 26 Αυγούστου καθημερινά...από τις 07.00 μέχρι τις 10.00, μια νέα τρίωρη ενημερωτική εκπομπή, με εναλλασσόμενους παρουσιαστές από το δημοσιογραφικό δυναμικό της ΕΡΤ, θα δίνει τον ειδησεογραφικό παλμό της ημέρας.
@Το σχέδιο των εργοδοτών είναι διαυγέστατο: κόβουν μισθούς, όσο τους παίρνει, με ατομικές συμβάσεις, διώχνουν ‘παλιούς’ εργαζόμενους, προσθέτουν καθήκοντα και χρόνο εργασίας, διαλύουν τη μισθωτή εργασία, όπως την ξέραμε και κάθε ίχνος Συλλογικών Συμβάσεων, διαιρούν τους εργαζόμενους για να ξανασυγκροτήσουν κάποτε τα ‘μαγαζιά τους’ με φτηνούς ανασφάλιστους υπάκουους δούλους με “μπλοκάκια”… δήθεν ελεύθερους εξωτερικούς συνεργάτες.
νακοινώθηκαν και οι ακροαματικότητες του δεύτερου τριμήνου του 2012, για το διάστημα από 26 Μαρτίου έως και 1 Ιουλίου. Είναι αυτές που απεικονίζονται στην πρώτη στήλη. Στις επόμενες στήλες βλέπετε τις αντίστοιχες ακροαματικότητες των προηγούμενων τριμήνων. Η δεύτερη (στήλη), από 2 Ιανουαρίου μέχρι και 27 Μαρτίου, η τρίτη από 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και 18 Δεκεμβρίουυ. Στην τέταρτη στήλη είναι εκείνες του περσινού καλοκαιριού (από 13 Ιουνίου μέχρι και τις 25 Σεπτεμβρίου) και στην τέταρτη, την τελευταία, οι ακροαματικότητες της περσινής άνοιξης (από 7 Μαρτίου μέχρι και 12 Ιουνίου). Οι αντίστοιχες με αυτές που παρουσιάζουμε σήμερα δηλαδή. Αν συγκρίνετε την πρώτη με την τελευταία μπορείτε να δείτε πόσοι άκουγαν πέρυσι και πόσοι φέτος τον κάθε ραδιοσταθμό. Είναι ένα καλό μέτρο...
@Από τη δημοσιογράφο Ειρήνη Νικολοπούλου εκδόθηκε χθες η εξής ανακοίνωση: «Eδώ και τρία χρόνια διασύρομαι ως δήθεν εμπλεκόμενη σε υπόθεση κακοδιαχείρισης της ΕΡΤ χωρίς κανένα απολύτως στοιχείο. Στο δικαστήριο έφτασε κατηγορία σε βάρος μου για γκρίζα διαφήμιση, η οποία, παρά την εμπάθεια και το πρωτοφανές μένος κάποιων παραγόντων της δίκης, κατέληξε σε απαλλαγή μου για το 90% των περιπτώσεων.Είμαι βέβαιη ότι οι τρεις περιπτώσεις γκρίζας διαφήμισης για τις οποίες καταδικάστηκα μαζί με τον πρώην διευθυντή μου, και για τις οποίες ειδική επιτροπή της ΕΡΤ είχε ήδη κρίνει ότι δεν συνιστούν γκρίζα διαφήμιση, θα καταπέσουν στο εφετείο».
@«Πυρά» κατά της ψυχαγωγικής εκπομπής του Mega, «Πρωινό mou», έριξε η Νανά Παλαιτσάκη στην «Μεσημεριανή Μελέτη». Η δημοσιογράφος μίλησε αρκετά σκληρά για τον τρόπο που διεξάγεται η εκπομπή και για τη συμπεριφορά του Γιώργου Λιάγκα και της Φαίης Σκορδά. Αφορμή στάθηκαν τα όσα κάνει ο παρουσιαστής και αφορούν στο φαγητό και γενικότερα το πόσο χύμα αντιμετωπίζουν τους τηλεθεατές. «Εξοργίζομαι όταν την ημέρα που στο διαδίκτυο ανεβαίνει η είδηση ότι ένα παιδάκι μεταφέρεται στο νοσοκομείο από λιμό, στο «Πρωινό mou» φτύνουν το φαγητό στην κάμερα», είπε χαρακτηριστικά...

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…