Βόλεμα ημετέρων στην ΕΡΤ και το μαγαζί του ΔΟΛ..

@Γενικός διευθυντής τηλεόρασης της ΕΡΤ τοποθετήθηκε με απόφαση του διοικητικού συμβουλίου ο δημοσιογράφος Κώστας Σπυρόπουλος. Στον Τζώνη Καλημέρη ανετέθη ο γενικός συντονισμός του τηλεοπτικού προγράμματος της ΕΡΤ. Αποφασίστηκε παράλληλα η ανάθεση του ελέγχου της σύμβασης για το Champions League σε ειδικό νομικό γραφείο, το οποίο και θα εκδώσει τη σχετική γνωμοδότηση.
Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο όρισε τα μέλη δ.σ. Χάρη Παπαδόπουλο ως πρόεδρο της Οικονομοτεχνικής Επιτροπής και την Άννα Έννυ Μαγιάση ως πρόεδρο του Τεχνικού Συμβούλιου. Ως αντιπρόεδρο του Δευτεροβάθμιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου όρισε τον κ. Τζώνυ Καλημέρη και ως μέλη τον κ. Τέλη Σαμαντά και την κα Μαγιάση. Ως αναπληρωματικό μέλος του ΔΥΣ ορίστηκε ο Χάρης Παπαδόπουλος. Αποφάσισε ακόμη την πρόσληψη τριών ειδικών συμβούλων, του Χαράλαμπου Σταθάκη (οικονομικός σύμβουλος), της Χρυσάνθης Μακρή (με αρμοδιότητα τις προτάσεις στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ) και του Πέτρου Κοντραφούρη (για θέματα προγράμματος). Τέλος, αποφάσισε την πρόσληψη του Μάνου Καμπανέλλη ως διευθυντή του Γραφείου Διευθύνοντος Συμβούλου, καθώς και την τοποθέτηση του Ευστράτιου Μπαλή στη θέση του αναπληρωτή διευθυντή ειδήσεων, ως Προσωπικό Ειδικών Θέσεων (ΠΕΘ).
@Την ανάθεση του ελέγχου της σύμβασης για το Champions League σε ειδικό νομικό γραφείο, το οποίο και θα εκδώσει τη σχετική γνωμοδότηση, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Σίμο, απόφαση της διοίκησης είναι επίσης, να μην προχωρήσει άμεσα σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα τη δέσμευε σε μία κατάσταση, η οποία τελεί υπό τον δικαστικό έλεγχο και αυτομάτως θα την έθετε υπό την ίδια εισαγγελική διερεύνηση περί ενδεχόμενης απιστίας.
H. Κανέλλης προτάσσει την γνωστή φράση του Βολταίρου ξεχνώντας βέβαια και την ταυτόχρονη αναφορά στα περί «ομελέτας» σχετικά με τις απόψεις του Βολταίρου για τον Ελβέτιο. Το ερώτημα είναι: η άποψη του Βολταίρου ισχύει άραγε μόνο γι αυτόν που διατυπώνει το ερώτημα ή και αυτόν στον οποίο απευθύνεται; Δηλαδή σταλινικοί ποιοι είναι; Όσοι διαφωνούν μαζί του; Αυτοί δεν έχουν το δικαίων της γνώμης τους; Εν ολίγοις ο Κανέλλης σπάει πολλά αυγά αλλά η ομελέτα του δεν τρώγεται με τίποτα γιατί έριξε μέσα και τα τσόφλια. «Λογοκρισία» διατείνεται ο τίτλος του άρθρου. Λογοκρισία είναι η μη δημοσίευση απόψεων. Οι απόψεις του Π.Μανδραβέλη δημοσιεύονται όμως ευρύτατα. Ούτε απολύθηκε από τη δουλειά του γι αυτά που πιστεύει και γράφει. Χάσανε οι λέξεις το νόημά τους;
@Πληρώθηκαν οι τεχνικοί του Flash στον Όμιλο Κυριακίδη Λαυρεντιάδη για τον Ιούλιο, αλλά όχι και οι δημοσιογράφοι. Τόσο στις εφημερίδες του ομίλου όσο και στις ηλεκτρονικές εκδόσεις, οι δημοσιογράφοι παραμένουν απλήρωτοι, υπό την ανοχή πολλών.
@Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθεί από το υπουργείο Ανάπτυξης σε δημόσια διαβούλευση ο ψηφιακός χάρτης συχνοτήτων. Ο χάρτης όπως αποκάλυψε το «Π» παρουσιάστηκε στα στελέχη του υπουργείου από την ομάδα καθηγητών του Γ.Κανάτα και προβλέπει τη δημιουργία 8 πολυπλεκτών πανελλαδικά ως και 10 για ορισμένες περιοχές της χώρας. Από τους 8 πολυπλέκτες προβλέπεται να δοθεί σε παροχους δικτύου για τα ιδιωτικά κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας οι 4 πολυπλέκτες, 2 για την ΕΡΤ και άλλοι δυο ή 4 ανά περιοχή στα περιφερειακά κανάλια. Κρίσιμος παράγοντας θα είναι αν στη δημόσια διαβούλευση θα τεθούν οι όροι αλλά και το κόστος για τους πάροχους δικτύου.
@Απόλυτα δικό του «μαγαζί» γίνεται ο ΔΟΛ. Ο Σταύρος Ψυχάρης αποδεικνύεται μεγάλος παίκτης των ΜΜΕ στη σκακιέρα… Μετά την έξοδο και του Ρέστη, σχεδόν το 100% του ΔΟΛ περνάει εξ ολοκλήρου στα χέρια του.
Και «καθαρός» πλέον ο ΔΟΛ θα ξαναμπεί στο Χρηματιστήριο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ακόμα και να αλλάξει όνομα. Με τις κινήσεις αυτές, ενισχύεται ο ρόλος του Ψυχάρη στο Mega. Την ίδια στιγμή, ο Ψυχάρης περνάει σε μεγάλες αναδιαρθρώσεις-μεταρρυθμίσεις… Ενοποιεί όλα τα σάιτ του Συγκροτήματος σε ένα για όλα τα Μέσα, εφημερίδες, ραδιόφωνα, περιοδικά. Επικεφαλής της θυγατρικής που δημιουργεί για τα social media, όπου δίνει μεγάλη βαρύτητα και προτεραιότητα, θα είναι ο γιος του Παναγιώτης Ψυχάρης και ο αναβαθμισμένος δημοσιογράφος, στέλεχος για χρόνια του ΔΟΛ, Στέλιος Σοφιανός. 'Τυπολογίες'
@Η ΝΕΤ αναδείχτηκε πρώτη σε τηλεθέαση το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε, με μέσο μερίδιο ημέρας 18,1% (Σάββατο) και 21,7% (Κυριακή), το οποίο άγγιξε και τις δύο μέρες ακόμα και το 55,2%.
Ενδεικτικά, το βράδυ της Κυριακής 705.819 τηλεθεατές παρακολούθησαν από τη ΝΕΤ τη φαντασμαγορική τελετή λήξης (2.198.838 άτομα είδαν την τελετή για τουλάχιστον 1’), με το μέσο μερίδιο τηλεθέασης να φτάνει στο 38,1%.
@Δείτε πώς διαμορφώθηκε το τηλεοπτικό τοπίο των αγαπημένων σας προγραμμάτων την Τρίτη 14 Αυγούστου: Στο σύνολο του κοινού: Πρωτιά για το δελτίο του Mega με 33,1%. Ακολούθησαν ΑΝΤ1 με 20,9% και STAR με 10,8%.
Όλη τη μέρα:
MEGA 22,5%
ANT1 18,6%
STAR 11,9%
ALPHA 9,1%
NET 8%
ΣΚΑΪ 5,8%

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…