Το τέλος της Ελλάδας ή του Ευρώ το φθινόπωρο στο Κυριακάτικο Τύπο

ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ Προσαρμογή με τις αναταράξεις του Ευρωπαικού νομίσματος καλύπτει τα κεντρικά θέματα του Κυριακάτικου τύπου αλλά και τις αναταραχές που αναμένονται σύμφωνα με το www.greekmme.gr το οποίο καταγράφει την καθημερινότητα. Πιο αναλυτικά το 'ΑΡΘΡΟ' αναφέρει στο κεντρικό της θέμα "Συνεχίζει να μην γίνεται αντιληπτός από τους πολιτικούς αρχηγούς ο μονόδρομος των αναγκαίων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων-Άδοξες συναντήσεις επαιτείας-Αντί της υλοποίησης των αναγκαίων μέτρων ο Σαμαράς προκρίνει την ζητιανιά χρόνου και χρήματος". Καυστικό το πρώτο θέμα από την 'Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' που τονίζει ότι "Είναι νόμιμο, αλλά όχι ηθικό-Πληρώνονται χωρίς να δουλεύουν διευθυντές και συνεργάτες υπουργών (δηλαδή κοπρόσκυλα), σε περίοδο γενικών περικοπών το ανοικτό ευνοικό παράθυρο παράλληλης απασχόλησης δημιουργεί απαράδεκτα προνόμια αλλά και ανισότητες" και έχουμε ένα ακόμα σεμνά και ταπεινά Νο 2....
@Το 'ΕΘΝΟΣ' της Κυριακής προσθέτει ότι "Έφριξαν στον Άρειο Πάγο από τα στοιχεία σοκ για τις απάτες στα ταμεία-Έδιναν σύνταξη σε άνθρωπο που πέθανε από το 1992-Πάρτι σπατάλης και διαφθοράς στο Ταμείο Εθνικής οδοποιίας". Η 'ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ' συμπληρώνει ότι "Το σχέδιο μείωσης των μισθών-Εως 35% περικοπές στις ΔΕΚΟ, κατάργηση και δώρων στο Δημόσιο αλλά και νέο ψαλίδι στις συντάξεις".
@Με τίτλο: "Θα πάρω τα μέτρα και ας πέσω..." κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει τι λέει ο Πρωθυπουργός σε στενούς συνεργάτες του. Το σκληρό πακέτο των 11,7 δισ. ευρώ, οι σφοδρές κοινωνικές αντιδράσεις, η ανησυχία για τη συνοχή της κυβέρνησης και η στρατηγική της διαπραγμάτευσης με Μέρκελ και Ολάντ. Αυστηρές οδηγίες του Αντώνη Σαμαρά στους υπουργούς του για ταχύτατη προώθηση των μεταρρυθμίσεων, χωρίς να υπολογίζουν το πολιτικό κόστος.
Στο ίδιο μήκος κύματος, ο αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Μέρκελ, Μίκαελ Φούκς μιλάει στη Realnews και μεταξύ άλλων δηλώνει: "Η οικονομική βοήθεια θα σταματήσει εάν η Ελλάδα δεν εκπληρώσει τις απαιτήσεις που έχουν συμφωνηθεί".
Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νικου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: ¨Χρυσό μετάλλιο στη... ρεμούλα!" και αναφέρεται στο "πάρτι" που στήθηκε για τους Ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας, αλλά και την ανάγκη "να αποδοθούν ευθύνες όπου προκύπτουν τόσο για τις υπερβάσεις στο κόστος του 2004, όσο και για τη μεταολυμπιακή εγκατάλειψη των έργων".
@Το 'ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ' γράφει για το "Μεγάλο φαγοπότι του 2004 σε αριθμούς και τα πολύ λιγότερα που ξόδεψαν οι Βρετανοί". Το 'Πρώτο ΘΕΜΑ' επικεντρώνει στο κεντρικό θέμα "Στο δόκανο του ΣΔΟΕ μετά τους ελέγχους στις τράπεζες-1.727 άτομα έβγαλαν έξω από τη χώρα από 500.000 ευρώ και πάνω χωρίς να έχουν δηλωθεί-Ακόμα και τραπεζικά στελέχη δεν δήλωναν τους μισθούς τους".
@Το '΄ΠΑΡΟΝ' υπογράφει ότι "Στη σύνοδο του Οκτωβρίου θα ζητήσει και επίσημα την επιμήκυνση-Το στοίχημα Σαμαρά-Ή σωζόμαστε ή χανόμαστε τονίζει τώρα ο Πρωθυπουργός και νέο δίλημμα, η κρίσιμη μάχη των τεσσάρων ημερών". Ο 'Ελεύθερος ΤΥΠΟΣ' υπογραμμίζει με την σειρά του ότι "Όλο το παρασκήνιο για την κρίσιμη συνάντηση του Βερολίνου-Το σχέδιο Σαμρά στο..ντέρμπι με την Μέρκελ-Στην ατζέντα της διαπραγμάτευσης νέο πακέτο ιδιωτικοιήσεων, καλύτερη κατανομή των δανείων και κούρεμα light στα ομόλογα της Ε.Κ.Τ.
@Το 'ΒΗΜΑ' εκθέτει στο κεντρικό του άρθρο ότι "Η κρίση κλονίζει το Ευρώ, ο Στουρνάρας τώρα εκπέμπει ΣΟΣ-Να μείνουν ζωντανοί κάτω από την ομπρέλλα-Έρχονται νέες οριζόντιες μειώσεις μισθών στο Δημόσιο-Περικοπές σε τρίτεκνους, άγαμες θυγατέρες, εφάπαξ αλλά και συντάξεις".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…