Η κόντρα για τους αγώνες, οι προσλήψεις ημετέρων στην ΕΡΤ και ηθοποιοί στη Κύπρο

@Στα όρια της γελοιοποίησης κινδυνεύει να βρεθεί για μια ακόμη φορά η Ελλάδα, εξαιτίας των χειρισμών της κυβέρνησης στη συμφωνία της ΕΡΤ με την ΤΕΑΜ για τη μετάδοση των αγώνων του Champions League. Η κρατική τηλεόραση, που υπέγραψε τη σύμβαση έπειτα από τη σύμφωνη γνώμη των στελεχών της κυβέρνησης Παπαδήμου (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑΟΣ), υπό τη νέα κυβέρνηση Σαμαρά (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ) θα αποφασίσει για το αν θα μεταδώσει τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μάλαγα αυτήν την Τετάρτη, 22 Αυγούστου, στο έκτακτο ΔΣ της εταιρείας την Τρίτη 21 Αυγούστου! Μέσα στις υποχρεώσεις της ΕΡΤ είναι η μετάδοση εκπομπής pre game αυτήν την Τρίτη, η προβολή μεγάλου αριθμού τρέιλερ, η προηγούμενη μεταγλώττιση των χορηγών και η αποστολή του προσωπικού στην Ισπανία. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν σε μία μέρα, αν η ΕΡΤ κρίνει πως αποδέχεται τη σύμβαση που υπέγραψε η προηγούμενη διοίκηση. Αν κρίνει το αντίθετο, τότε είναι άγνωστο αν το «τριφύλλι» θα έχει τηλεοπτική κάλυψη.
Ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός, Σίμος Κεδίκογλου, πάντως είχε φροντίσει με δηλώσεις του να προδικάσει τις εξελίξεις, λέγοντας πως δεν γνωρίζει αν η ΕΡΤ ή άλλο κανάλι θα δείξει το Champions League. Δήλωση που προκάλεσε ερωτήματα, με δεδομένο ότι τα ιδιωτικά κανάλια της χώρας, εξαιτίας των περικοπών αλλά και των χρεών που ήδη έχουν στην ΤΕΑΜ, εκτιμάται ότι είναι δύσκολο να καταθέσουν εκ νέου προσφορά στην ΤΕΑΜ. 'paron'
@Με «λουκέτο» απειλείται η ΕΡΤ. Αν υλοποιηθεί το σχέδιο της «τρόικας» και αφαιρεθούν τα 135 εκατ. ευρώ από τα έσοδά της, το κλείσιμο θα είναι αναπόφευκτο.Όπως αποκάλυψε το «Π» την Κυριακή, η κυβέρνηση θα αφαιρέσει 60 εκατ. ευρώ από τα λειτουργικά έξοδα της ΕΡΤ και ταυτόχρονα θα αφαιρέσει 75 εκατ. ευρώ από τα έσοδα του ανταποδοτικού για να τα μεταφέρει σε μια ιδιωτική εταιρεία! Επί της ουσίας, έναν χρόνο μετά την αποτυχία των σχεδίων Μόσιαλου, οι «τροϊκανοί», με διαφορετική κυβέρνηση, δεν έχουν χωνέψει την οικονομική επιτυχία της ΕΡΤ και επιχειρούν να την κλείσουν με διαφορετικό τρόπο.
Η διοίκηση της ΕΡΤ υποστηρίζει πως απέτρεψε το πρώτο ενδεχόμενο. Την προπερασμένη Παρασκευή ο Νίκος Σίμος κλήθηκε εσπευσμένα στο υπουργείο Οικονομικών, στο οποίο υπάγεται πλέον η ΕΡΤ, παράλληλα με το υπουργείο Επικρατείας. Εκεί φαίνεται να του ζήτησαν μειώσεις 60 εκατ. ευρώ στη λειτουργία της ΕΡΤ. Λέγεται πως το ενδεχόμενο αυτό αποτράπηκε, αν και δεν είναι σαφές ή, για να είμαστε πιο ακριβείς, δεν μπορεί κανείς να έχει εμπιστοσύνη στην «τρόικα»...
@Στη δημοσιότητα έδωσε η διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ την επιστολή της προέδρου του Ταμείου Ελένης Σπανοπούλου σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, η οποία εστάλη τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου και δέκα ημέρες πριν από τη θυελλώδη γενική συνέλευση των μελών του ασφαλιστικού ταμείου. Στην επιστολή αναφέρεται ότι χωρίς καμία ενημέρωση η Τράπεζα της Ελλάδας «κούρεψε» τα ομόλογα του ΕΔΟΕΑΠ, με αποτέλεσμα από τις καταθέσεις των «90 εκατ. ευρώ να έχουν απομείνει 5,5 εκατ. ευρώ». Στην επιστολή καταγράφονται τα αιτήματα του ΕΔΟΕΑΠ για τα αποθεματικά του Ταμείου, με την επισήμανση πως ο Οργανισμός δεν χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, καλύπτει 20.000 ασφαλισμένους και υπάρχει κίνδυνος ρευστότητας. Ο ΕΔΟΕΑΠ ζητάει να θεσμοθετηθεί ως δημοσιογραφική η εργασία στα διαδικτυακά Μέσα, με συνακόλουθη ασφάλιση των εργαζομένων στο ΕΤΑΠ - ΜΜΕ.
@Νέα πρόσωπα περνούν το κατώφλι του Ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στο παρά πέντε της έναρξης της σεζόν, δίνοντας το πρώτο στίγμα για τις προγραμματικές επιλογές της νέας διοίκησης. Στο δυναμικό της κρατικής τηλεόρασης εντάσσονται πλέον οι...
δημοσιογράφοι και πρώην βουλευτές Νατάσα Ράγιου και Σοφία Γιαννακά, ο Γιώργος Κουβαράς και ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου. Η πρόσληψή τους ως προσωπικού ειδικών θέσεων πρόκειται να επικυρωθεί στο Δ.Σ. της Τρίτης, στο οποίο θα προσδιοριστούν με ακρίβεια και τα καθήκοντά τους. Οι νεοαφιχθέντες θα αξιοποιηθούν στην παρουσίαση εκπομπών, με εξαίρεση ίσως την Σ. Γιαννακά, για την οποία το πιθανότερο είναι να μην αναλάβει τηλεοπτικό ρόλο μπροστά από τις κάμερες. Στην πρωινή ζώνη του Σαββατοκύριακου θα ενταχθεί κατά πάσα πιθανότητα η Ν. Ράγιου, ενώ ο Γ. Κουβαράς φέρεται να είναι ο επικρατέστερος για να καλύψει το κενό που άφησε η Μαρία Σαράφογλου στη ζώνη 10.00-12.00 και στην εκπομπή «Συμβαίνει τώρα
@Με την ελληνική τηλεόραση σε παρατεταμένη κρίση να επενδύει όλο και περισσότερο σε επαναλήψεις, πολλοί Έλληνες ηθοποιοί αναζητούν τη συνέχεια της καριέρας τους στην Κύπρο.
Έτσι, ο ένας μετά τον άλλον αποδέχονται προτάσεις για το νησί της Αφροδίτης.
Στο κλαμπ των… μεταναστών ηθοποιών μπήκε και η Παναγιώτα Βλαντή η οποία θα πρωταγωνιστεί στη νέα καθημερινή σειρά του Sigma «Ο δρόμος με τα χρυσά μήλα», ενώ ο Φίλιππος Σοφιανός, που είναι πλέον μόνιμος κάτοικος Κύπρου, θα πρωταγωνιστήσει στη σειρά του ΡΙΚ «Μοιραία Φεγγάρια».
Η Κάτια Δανδουλάκη είναι μία από τις ηθοποιούς που θα δουλέψουν φέτος για την κυπριακή τηλεόραση, πρωταγωνιστώντας μαζί με τον Μάνο Παπαγιάννη στο σίριαλ «Βαλς με δώδεκα θεούς», βασισμένο στο ομώνυμο best seller της Λένας Μαντά.
Ο Χρήστος Λούλης και η σύζυγός του, Έμιλι Κολιανδρή, έχουν επίσης συμφωνήσει να συμπρωταγωνιστήσουν στο σίριαλ του ΑΝΤ1 Κύπρου «Εκείνο το καλοκαίρι», σε σενάριο του Γιώργου Τσιάκκα.
@Με γοργούς ρυθμούς ξεκινά σύντομα η προετοιμασία για τα γυρίσματα της νέας εκπομπής με φάρσες του ANT1, που βασίζεται στο βρετανικό Impractical Jokers.
Το κανάλι ανέθεσε την παραγωγή του πρότζεκτ σε εταιρεία και ζήτησε τα επεισόδια να έχουν παραδοθεί έως τα τέλη Οκτωβρίου. Λόγω της φύσης του ψυχαγωγικού προγράμματος, όπου μια αντροπαρέα κάνει πλάκες και φάρσες σε πολίτες, τα γυρίσματα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πριν από την προβολή της εκπομπής, ώστε τα «θύματα» να μην είναι υποψιασμένα.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…