Νέο Δ.Σ. στην κρατική TV αλλά και τα μαγαζιά του Τύπου...

@Στο πόστο της στο Τηλεάστυ, όπου παρουσιάζει καθημερινή ψυχαγωγική εκπομπή παραμένει η Μαρία Μπεκατώρου, καθώς όπως αναφέρει ο Τηλεθεατής δεν υπάρχει κανένα σχέδιο της παρουσιάστριας για συνεργασία, είτε με τον Antenna είτε με το Mega. Όσα για το Master chef junior ,είναι μάλλον απίθανο να το δούμε να επιστρέφει στο Mega.
@Το σενάριο καίγεται και ραδιοφωνικά. Οι συντελεστές της σατιρικής εκπομπής του Mega θα έχουν από τις αρχές Σεπτεμβρίου και διέξοδο στα ερτζιανά, αφού εντάχθηκαν στο νέο πρόγραμμα του ραδιοφωνικού σταθμού «Εν Λευκώ».Μπορεί να μην είναι ακόμα βέβαιο πότε θα βγουν στον αέρα του Mega (το πιθανότερο είναι να «σκάσουν» μύτη τον Γενάρη του 2013), έως τότε όμως, δυο εξ’ αυτών, ο Λάμπρος Φισφής και ο Γιώργος Βαγιάτας, θα μας καλημερίζουν καθημερινά από τη συχνότητα του «Εν Λευκώ» στη ζώνη 8 με 10.
@Με ορίζοντα 4ετίας, αλλά με πιθανές αλλαγές στον ορίζοντα, το νέο ΔΣ της ΕΡΤ. Με την κοινή υπουργική απόφαση που υπέγραψαν, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό, Σίμος Κεδίκογλου και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ως τις 30 Ιουνίου του 2017 στο ΔΣ της ΕΡΤ θα συμμετέχουν 7 μέλη. Ο Νίκος Τέλλης, καθηγητής Εμπορικού Δικαίου της Νομικής του Αριστοτέλειου , ως πρόεδρος , ο δημοσιογράφος Νίκος Σίμος, ως διευθύνων σύμβουλος και ως μέλη, ο επιχειρηματίας Τζόνι Καλημέρης (χωρίς να λαμβάνει θέση αντιπροέδρου), ο σκηνοθέτης Χάρης Παπαδόπουλος, ο δημοσιογράφος Αριστοτέλης Σαμαντάς, δημοσιογράφος η Άννα –Εννυ Μαγιάση, και ο Αρίστων Κοντιζάς,(που μετέχει στο ΔΣ από την εποχή του Χ. Παναγόπουλου) ως μέλος με αναπληρωτή το Συμεών Σαζακλόγλου. Οι δύο θέσεις θα αλλάξουν άμεσα μετά από αρχαιρεσίες που θα γίνουν στην ΠΟΣΠΕΡΤ, όμως είναι πολύ πιθανό να καταργηθούν καθώς ο νέος νόμος για τις ΔΕΚΟ που προωθείται, απομακρύνει τους εκπροσώπους των εργαζομένων. Μια τέτοια προοπτική θα είναι αρνητική για την ΕΡΤ, αφού τα πολιτικά πρόσωπα θα λειτουργούν εν λευκώ στη διοίκηση της εταιρείας.
@Υψηλή τηλεθέαση σημείωσε η ΕΤ3 το δεκαπενταύγουστο. Η απευθείας μετάδοση της πατριαρχικής θείας λειτουργίας που τελέστηκε στην ιστορική μονή Παναγίας Σουμελά Τραπεζούντας στον Πόντο, προεξάρχοντος του οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου, καθώς και η μετάδοση της αρχιερατικής θείας λειτουργίας στο ιερό προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά στις πλαγιές του Βερμίου μαγνήτισαν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Nielsen Audience Measurement ο μέσος όρος τηλεθέασης πανελλαδικά ήταν 7,2%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό στη Θεσσαλονίκη ήταν 13,8% και στην περιφέρεια 7,9%.
@Παρά τα όποια προβλήματα, η νέα ηγεσία της ΕΡΤ φιλοδοξεί να ενισχύσει το πρόγραμμα της δημόσιας τηλεόρασης με ελληνικές σειρές, από τις οποίες απείχε τα τελευταία χρόνια. Τώρα, πώς θα το καταφέρει αυτό, έχοντας ήδη μειωμένο προϋπολογισμό και με την τρόικα να πιέζει για επιπλέον περικοπές, ουδείς γνωρίζει.
@Ο πρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου Ανδρέας Πετρίδης, μιλώντας στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», επισήμανε τον κίνδυνο να μείνει η Κύπρος με τρία μόλις ιδιωτικά κανάλια από τα εννέα που διαθέτει σήμερα. Αιτία, η αδυναμία πληρωμής του ενοικίου που απαιτεί ο ψηφιακός πάροχος δικτύου, η Velister, για να εκπέμπει το ψηφιακό σήμα των τηλεοπτικών καναλιών. Η ψηφιακή μετάβαση στην Κύπρο ολοκληρώθηκε πριν από έναν χρόνο και δυνητικά υπήρχε πλέον χώρος για την εκπομπή σαράντα τηλεοπτικών καναλιών. Ο ψηφιακός πάροχος πλήρωσε για την άδεια στο κυπριακό κράτος 10 εκατ. ευρώ. Δεν υπάρχει, ωστόσο, ενδιαφέρον για νέα τηλεοπτικά κανάλια στην πλατφόρμα και ήδη το κόστος κρίνεται μεγάλο. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, μόνο τα τέλη που καλείται να καταβάλλει κάθε χρόνο στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης κάθε τηλεοπτικό κανάλι για την άδεια περιεχομένου ανέρχονται σε 51.400 ευρώ, ενώ το κόστος για τη Velister ανέρχεται σε 102.000 ευρώ. Στην πλατφόρμα εκπέμπονται σήμερα 15 συνολικά κανάλια, έξι παγκύπρια γενικού ενδιαφέροντος, τρία μουσικά και έξι συνδρομητικά της LTV. Διαπιστώνεται, λοιπόν, ότι η ψηφιακή μετάβαση αύξησε τον αριθμό των τηλεοπτικών συχνοτήτων, αλλά τώρα υπάρχει κίνδυνος να μειωθεί δραματικά ο αριθμός των τηλεοπτικών καναλιών.
@Απόλυτα δικό του «μαγαζί» γίνεται ο ΔΟΛ. Ο Σταύρος Ψυχάρης αποδεικνύεται μεγάλος παίκτης των ΜΜΕ στη σκακιέρα… Μετά την έξοδο και του Ρέστη, σχεδόν το 100% του ΔΟΛ περνάει εξ ολοκλήρου στα χέρια του. Και «καθαρός» πλέον ο ΔΟΛ θα ξαναμπεί στο Χρηματιστήριο. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται ακόμα και να αλλάξει όνομα. Με τις κινήσεις αυτές, ενισχύεται ο ρόλος του Ψυχάρη στο Mega.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…