Τρέμουν οι διαπλεκόμενοι δημοσιογράφοι από τις αποκαλύψεις...

@Σε κλειστή διαβούλευση με τους ενδιαφερομένους των τηλεπικοινωνιών και της τηλεόρασης δόθηκε την περασμένη εβδομάδα ο νέος ψηφιακός χάρτης από τη Γενική Γραμματεία Υποδομών του υπουργείου Ανάπτυξης. Τα σχόλια των ενδιαφερομένων θα πρέπει να κατατεθούν γραπτώς ως τις 23 Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα ωστόσο με πληροφορίες της στήλης, στα παρασκήνια γίνεται ήδη διαβούλευση, καθώς οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών έχουν εν τω μεταξύ δηλώσει πως δεν ενδιαφέρονται για το ψηφιακό μέρισμα και ζητάνε αναβολή της δημοπράτησης του φάσματος, ενώ οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν παγώσει την ψηφιακή μετάβαση στα κέντρα εκπομπής που ορίζει το μεταβατικό στάδιο, αναμένοντας απαντήσεις από την κυβέρνηση στις δικές τους απαιτήσεις. Το επόμενο μεγάλο στοίχημα για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, την ΕΡΤ, αλλά και την κυβέρνηση είναι ο Νοέμβριος, καθώς στις 6 Νοεμβρίου έχει «κλειδώσει» η ημερομηνία της ψηφιακής μετάβασης στον Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης. Έπειτα από αυτήν τη «δέσμευση» κανείς από την κυβέρνηση δεν μπορεί να μιλήσει για το μέλλον της ψηφιακής τηλεόρασης, άρα και την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών. 'ΠΑΡΟΝ'
αν βόμβα έσκασε η αποκάλυψη του περιοδικού «HOT DOC» την περασμένη Πέμπτη. Η κεντρική παρουσιάστρια του δελτίου με τη μεγαλύτερη απήχηση στη χώρα διετέλεσε αντιπρόεδρος στην εταιρεία δημοσίων σχέσεων Quattro, η οποία και ανέλαβε την προώθηση στην Ελλάδα των Eurofighter. Το πολιτικό ζήτημα που δημιουργείται για τη δημοσιογράφο και το Mega Channel είναι τεράστιο, αφού οι δημοσιογράφοι του εμφανίζονται να συμμετέχουν σε εταιρείες δημοσίων σχέσεων οι οποίες στη συνέχεια αναλαμβάνουν να προωθήσουν οπλικά συστήματα στο Ελληνικό Δημόσιο, τη χρεοκοπία του οποίου πληρώνουν όλοι οι πολίτες. Επιπλέον η υπόθεση αυτή είναι και μια «μαχαιριά» για τη δημοσιογραφία στην Ελλάδα, η αξιοπιστία της οποίας πλήττεται και μόνο από τη συμμετοχή μιας παρουσιάστριας σε εταιρεία δημοσίων σχέσεων.
@Με επιστολή στο ΕΣΡ για τον χαρακτήρα του αθλητικού σταθμού Sentra, του συγκροτήματος Μπόμπολα, «απειλεί» η πλειοψηφία των συμβούλων στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ την πλευρά του Φ. Μπόμπολα, που ζήτησε από τους εργαζομένους του αθλητικού να εργάζονται δωρεάν για το ραδιόφωνο. Τα περισσότερα μέλη του ΔΣ απέρριψαν πρόταση για κήρυξη απεργίας στα Μέσα του Μπόμπολα. Την ίδια ώρα, στο συγκρότημα οι αθλητικοί του «Έθνους» επέστρεψαν στα γραφεία της εφημερίδας και το δίλημμα γι' αυτούς είναι σαφές: Όποιος δεν εργαστεί τζάμπα για τον Sentra θα απολυθεί. Μετά το ραδιόφωνο σειρά έχουν οι συντάκτες της «Goal News», προφανώς με το ίδιο επιχείρημα.
Μείωση κατά 40% των αποδοχών στον «Πρωταθλητή» διαπίστωσε η ΕΣΗΕΑ, αλλά οι εργαζόμενοι δεν ζήτησαν καμία κινητοποίηση, παρότι παραμένουν απλήρωτοι. Αχ, Σωτηράκη φίλε από τη Σπηλιά.
@Με μια επιστολή προς όλους τους εργαζομένους, που εστάλη με mail, ανακοίνωσε η διεύθυνση της εφημερίδας «Real» τη νέα μείωση αποδοχών κατά 5% από τον Οκτώβριο. Πρόκειται για τη δεύτερη μείωση μισθών, μετά το 10% του περασμένου Νοεμβρίου, ενώ από την άνοιξη υπήρχαν φήμες για μεγαλύτερο ποσοστό. Η διοίκηση της εφημερίδας, παρότι παραδέχεται πως τα οικονομικά μεγέθη του εκδοτικού συγκροτήματος αντέχουν την πίεση, δηλώνει πως η εικόνα της αγοράς είναι δραματική, καθώς η μείωση της διαφημιστικής δαπάνης και οι επισφάλειες από τις διαφημίσεις δημιουργούν εκρηκτική κατάσταση. Το επιχείρημα που προβάλλεται για τις περικοπές είναι ότι η εφημερίδα δεν θα προβεί σε απολύσεις. Η νέα μείωση δημιούργησε εκνευρισμό στη «Real», αλλά δεν έλειψαν και εκείνοι που επισήμαναν πως σε άλλες κυριακάτικες εφημερίδες, όπως στο «Πρώτο Θέμα», που επίσης πηγαίνει πολύ καλά κυκλοφοριακά, έγιναν απολύσεις, ενώ δεν έγινε ποτέ ενημέρωση για την τρίτη κατά σειρά μείωση αποδοχών και οι δημοσιογράφοι την είδαν αναδρομικά, όταν πληρώθηκαν στο τέλος του μήνα! 'Τυπολογίες'
• Δραματική είναι η κατάσταση στα Μέσα του Ομίλου της ΝΕΠ. Από την πλευρά του Πέτρου Κυριακίδη, έπειτα από δύο αναβολές στην Επιθεώρηση Εργασίας, δόθηκε νέο χρονοδιάγραμμα για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων. Ενώ αρχικά η διοίκηση δεσμεύτηκε για εξόφληση στο τέλος Οκτωβρίου, στην ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε νέα ημερομηνία, στο τέλος Νοεμβρίου. Οι εργαζόμενοι δεν εμπιστεύονται πλέον τις «δεσμεύσεις» της εργοδοσίας και έτσι την περασμένη εβδομάδα έγιναν τριήμερες απεργίες σε «Espresso» και «Athens News». Την ίδια ώρα, εντείνεται η φημολογία πως ο εκδότης της «Δημοκρατίας» θα εξαγοράσει την «Espresso».
@Λουκέτο στον τηλεοπτικό σταθμό «902» βάζει το ΚΚΕ, λόγω οικονομικής κρίσης.
Η Πολιτική Γραμματεία του κόμματος εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρει τους λόγους που οδήγησαν στο κλείσιμο του καναλιού: «Η τηλεόραση του «902» παύει να μεταδίδει το πρόγραμμά της, με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στο ιδιαίτερα μεγάλο κόστος λειτουργίας της με τη μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση. Παρά τις προσπάθειες που έγιναν το προηγούμενο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορεί να λειτουργεί ο τηλεοπτικός σταθμός, αυτό σήμερα είναι αδύνατο για οικονομικούς λόγους.
@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΣΥ
To Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ με αφορμή την πολιτική της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά τα Δημόσια Μέσα Ενημέρωσης, εκφράζει την αντίθεσή του:
Στις σαρωτικές ανακατατάξεις σε θέσεις ευθύνης στην ΕΡΤ και το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που στοχεύουν στον απόλυτο έλεγχο της Ενημέρωσης.
Οι αλλαγές που συντελούνται αυτές τις μέρες στη Διοίκηση της ΕΡΤ, στις διευθυντικές θέσεις της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, σε παρουσιαστές των ενημερωτικών εκπομπών και στις πιέσεις που ασκούνται για αλλαγές στη διοίκηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ έχουν λάβει μορφή «επέλασης». Η επαγγελματική επάρκεια ως μοναδικό κριτήριο αξιοποίησης έχει σταλεί στα αζήτητα και έχει υποκατασταθεί από τη διασύνδεση με την κυβέρνηση. Υπενθυμίζουμε σε όσους έχουν επιλεκτική μνήμη ότι η ΕΡΤ είναι δημόσια ραδιοτηλέοραση, χρηματοδοτείται από τους ίδιους τους πολίτες και όχι από κομματικά γραφεία και υπουργεία και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό..

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…