Η Ελληνική TV έγινε τούρκικη, οι ειδήσεις με άρωμα Ανατολής...

@Στην πρώτη θέση “Τα Νέα” την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου με 26.790 φύλλα (-1.520) και δεύτερο το “Έθνος” με 23.020 φύλλα(-2.3400 σε όλη την Ελλάδα. Στην τρίτη θέση ο “Ελεύθερος Τύπος” με 14.320 (750) και ακολουθούν, η “Espresso” με 12.630 (-810) η “Εφημερίδα των συντακτών” με 10.820(-5.060) και η “6 Μέρες” με 8.200 φύλλα.
@Στις Βρυξέλλες μετακινείται ως ανταποκριτής ο διευθυντής της «Ραδιοτηλεόρασης» , Γιώργος Σύριοπουλος με απόφαση του ΔΣ της ΕΡΤ. Ο δημοσιογράφος, είχε αναλάβει τη σύνταξη του πορίσματος μαζί με δύο ακόμη άτομα για τη μετάδοση του ευρωπαϊκού καναλιού στην Ελλάδα, μετά από εντολή που έλαβε από τη διοίκηση.. Επίσης ως ανταποκρίτρια μετακινείται, με απόφαση του ΔΣ, η παρουσιάστρια Λένα Αργύρη. Typologies.
@ΕΧΟΥΜΕ τονίσει ότι στα Σκόπια απαγορεύονται οι τούρκικες ταινίες, αλλά στην Ελλάδα επιμένουν οι καναλάρχες να μετατρέπουν την ελληνική τηλεόραση σε..τούρκικη με αμφιλεγόμενα κοινωνικά μηνύματα και ενίοτε με σκηνές από την κατεχόμενη Κύπρο που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα. Το χειρότερο είναι ότι δεν παρεμβαίνει το Ε.Σ.Ρ. το οποίο επέβαλε πρόστιμα στο Λαζόπουλο για 'υποβάθμιση προγράμματος' όταν οι τούρκικες σειρές προβάλλουν ένα γενιτσαρίτστικό τρόπο ζωής εμπνευσμένος από τους...Αγάδες της πολιτικής εξουσίας των γειτόνων. Προφανώς κάποια στιγμή θα πρέπει να τεθεί φραγμός πριν...είναι αργά για το κοινό που χάνουν καθημερινά....
@Πώς αιτιολογεί την απόφασή του ο αρμόδιος υπουργός. Η κυβέρνηση των Σκοπίων προωθεί νόμο, με τον οποίο θα απαγορευθεί η προβολή τουρκικών τηλεοπτικών σειρών, αλλά και άλλων ξένων παραγωγών από τα κανάλια της χώρας. Σύμφωνα με τον αρμόδιο υπουργό Ίβο Ιβανόβσκι, ο νόμος θα ορίζει οι ξένες παραγωγές να αποτελούν μόνο το 30% του συνολικού προγράμματος των καναλιών. Η απαγόρευση θα ισχύει μέχρι το 2015.
@Πως κύλησε η εβδομάδα στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης; Ας ρίξουμε μια ματιά στις εβδομαδιαίες επιδόσεις των καναλιών,σε σύνολο & 15-44... ANTENNA 20,8 20,7 MEGA 18,9 21,0 ALPHA 17,1 17,5 STAR 9,2 11,7 NET 6,4 3,7 ET-1 2,6 2,4 ET-3 3,2 1,7 SKAI 5,7 4,9 ΠΗΓΗ: AGB Nielsen Media Research
ΕΡΤ αξιοποιεί κοινοτικούς πόρους μέσω ΕΣΠΑ, για τη διάσωση και ανάδειξη του πολύτιμου Αρχείου της.Στο πλαίσιο αυτό, υλοποιεί την Πράξη «Δημιουργία και Διάθεση ψηφιακού περιεχομένου από το πολιτιστικό απόθεμα του Αρχείου της EPT Α.Ε.», η οποία έχει ενταχθεί στο Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Εθνικούς Πόρους. Ήδη, προκηρύχθηκε ο επαναληπτικός ανοικτός διεθνής Διαγωνισμός υπ’ αριθμ. 1505/12 για την «Προμήθεια εξοπλισμού για την επέκταση του κέντρου διάσωσης και αποκατάστασης αρχειακού υλικού και προμήθεια λογισμικού», που αφορά στο υποέργο 3 της πράξης «Δημιουργία και διάθεση ψηφιακού περιεχομένου από το πολιτιστικό απόθεμα του αρχείου της ΕΡΤ», με προϋπολογισμό 552.560,00 € (πλέον ΦΠΑ, ήτοι 679.648,80 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 23%), ενώ περίληψη της διακήρυξης απεστάλη προς δημοσίευση στην εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στον ελληνικό Τύπο.
@Εθελουσία έξοδος και στην “Καθημερινή”. Η διοίκηση της εφημερίδας ανακοίνωσε πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, το οποίο περιλαμβάνει, την καταβολή επίπλεον 6 μισθών και αποζημιώση χωρίς τις πρόσφατες μειώσεις. Η επιχείριση διατηρεί το δικαιώμα πάντως να μην συναινέσει στην αποχώρηση εργαζομένου, αν θεωρεί πως είναι απαραίτητος για τη λειτουργία της.
@Μπορεί το Mega να διατήρησε την πρώτη θέση τηλεθέασης στο κοινό 15-44 την εβδομάδα 12 έως 18 Νοεμβρίου, ωστόσο υπήρξαν σημαντικές ανατροπές στην τηλεθέαση του σαββατοκύριακου 17 και 18 Νοεμβρίου. Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 17 Νοεμβρίου ο Alpha έκανε την «έκπληξη» και βρέθηκε στην πρώτη θέση στο σύνολο της ημέρας – πάντα στο 15-44 -, με μερίδιο 18,1% έναντι 17,5% του Mega και 13,5% του Star. Το κανάλι της Κάντζας βρέθηκε στην κορυφή με τη συμβολή εκπομπών όπως «Μες την καλή χαρά» (34,5%), «Ο Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας» (27,4%), «Αννίτα SOS» (25,2%) και «Αλ Τσαντίρι Νιούζ» (24,7%, σε επανάληψη)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…