Η επιβίωση της οικονομίας χωρίς Έλληνες και οικογένεια στον Κυριακάτικο Τύπο

@ΟΙ εμπλοκές στις λίστες με χρήματα προς το εξωτερικό και ο προβληματισμός για το πακέτο της δόσης που δεν θα φτάσει στην αγορά αποτελούν σύμφωνα με το www.greekmme.gr τα κυριότερα θέματα στον Κυριακάτικο Τύπο με άρωμα οικονομίας. Πιο αναλυτικά το 'Πρώτο ΘΕΜΑ' τιτλοφορεί το κεντρικό του θέμα ότι "Τι αναφέρετε στον φάκελο που έφθασε στη Βουλή-Εμπλέκουν την Μαργαρίτα στην λίστα Λαγκάρντ-Η ένορκη κατάθεση του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Στέλιου Στασινόπουλου στον εισαγγελέα Πεπόνη-Υπόλογος ο Παπακωνσταντίνου που έχασε τάχα την αυθεντική λίστα με το υλικό και την αντικατέστησε με το στικάκι". O 'Ελεύθερος ΤΥΠΟΣ' τονίζει ότι "Πολιτικές εξελίξεις μετά την συμφωνία για την δόση και το χρέος-Νέο σκηνικό σε Κυβέρνηση και κόμματα-Τα δύο στρατόπεδα στους Ανεξάρτητους Έλληνες και η αναμονή Καρατζαφέρη,Ψωμιάδη για το μεγάλο κόμμα της Κεντροαριστεράς-ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ με ομιλία Φλωρίδη στην κούρσα για ενιαία Κεντροαριστερά-Οι πρωτοβουλίες Σαμαρά, ο ανασχηματισμός, αλλά και οι ζυμώσεις δεξιά και αριστερά".
@Το γνωστό 'ΕΘΝΟΣ' αυτή την φορά προσθέτει στο κεντρικό του θέμα ότι "Ύποπτες καταθέσεις στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς-Τα χρυσά ράδα- Το ΣΔΟΕ εξομολογεί δέκα Μητροπολίτες- Επίσης η πέμπτη φάλαγγα της τρόικας στην Ελλάδα και αποκαλύψεις". Το 'ΑΡΘΡΟ' συμπληρώνει ότι "Μετά από 30 χρόνια διαπλοκής και ασυδοσίας των Ελληνικών τραπεζών ήρθε η ώρα της πραγματικής εξυγίανσης-Τέλος στο πάρτι των τραπεζιτών-τραπεζίτες, golden boys και μέτοχοι με άλλο αέρα....θα είναι παρελθόν στο νέο ελληνικό τραπεζικό σύστημα"....επιτέλους!
@Με τίτλο: "Ποιος λέει αλήθεια;" κυκλοφορεί αυτήν την Κυριακή η Realnews, η οποία αποκαλύπτει έγγραφο - "βόμβα" του Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος. Σε ενυπόγραφη επιστολή του που αποκαλύπτει η εφημερίδα "ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών δηλώνει ότι το χρέος μας θα είναι στο 126,6% του ΑΕΠ το 2020 και όχι στο 124%, όπως ανακοινώθηκε επισήμως από το Eurogroup". Η διαφορά ανάμεσα στις δύο εκτιμήσεις "κοστολογείται" περίπου στα 5 δισ. ευρώ και το ερώτημα που προκύπτει είναι ποιος θα τα πληρώσει. Οπως επισημαίνει η εφημερίδα "αίσθηση προκαλεί η ελαφρότητα και η προχειρότητα με την οποία προσεγγίζουν τη συμφωνία για το πρόβλημα της χώρας μας οι ηγέτες της Ευρώπης". Το κύριο άρθρο της εφημερίδας και του Νίκου Χατζηνικολάου έχει τίτλο: "Βιώσιμο" χρέος ή βιώσιμη οικονομία;
@Η 'Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ' αποκαλύπτει ότι 'Οι δανειστές εποφθαλμιούν την περιουσία της-Η Εκκλησία ξανασταυρώνεται-Πως χρησιμοποιούν περιπτώσεις Μητροπολιτών με άνομες καταθέσεις για να απαξιώσουν την Ιεραρχία και να επιβάλουν τους όρους τους-Το άγνωστο παρασκήνιο με πολιτικές και εκδοτικές ίντριγκες". Η 'Καθημερινή' υπογραμμίζει ότι 'Οι άμεσοι στόχοι του κ. Σαμαρά όπως τους βλέπει ο Παπαχελάς- Αποκρατικοποιήσεις, ληξιπρόθεσμες οφειλές και έργα υποδομής για ανάπτυξη".
@Το 'ΠΑΡΟΝ της Κυριακής' αποκαλύπτει ότι "Μπλόκο στην επαναγορά; Δεν υπογράφουν αν με Νόμο δεν απαλλαγούν από κάθε αστική ευθύνη-Αντάρτικο τραπεζικών-Προς κρατικοποίηση οδεύουν όλες οι τράπεζες, φόβοι ότι δεν θα βρεθούν επενδυτές για τα 2,5 δις που χρειάζονται για την νέα επανακεφαλαιοποίηση- Τέλη Ιανουαρίου εγκαθίσταται οι ξένοι επίτροποι". Να τους βάλουμε καλέ και στην Βουλή! Το 'ΒΗΜΑ' αποσαφηνίζει με άρθρο ότι "Πολιτική υποδεκάμετρου και συμφερόντων από τις Βρυξέλλες-Ευρώπη των λογιστών και..των ρουσφετιών! Δώδεκα ώρες καυτού παρασκηνίου στο πρόσφατο Europegroup". H 'ΑΥΓΗ' καταλήγει ότι "Είμαστε έτοιμοι για Κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας με το μήνυμα από την συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ".

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…