MEGA διαμαρτυρίες και η εποχή της TV

@ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πρωτοβουλίας εργαζομένων στα ΜΜΕ Τα ΜΜΕ στην πλειονότητα τους αποτέλεσαν τους ιδεολογικούς στυλοβάτες της μνημονιακής πολιτικής. Με τρομολαγνικά και ψευδή ρεπορτάζ παρουσιάζουν την πολιτική του σοκ ως μονόδρομο και συκοφαντούν όσους αντιστέκονται στην κοινωνική βαρβαρότητα. Λειτουργούν ως φερέφωνα της κυβέρνησης και κάνουν ρεπορτάζ στη βάση non paper γκεμπελικής έμπνευσης. Κατασκευάζουν στερεότυπα για τους μετανάστες, τους δημόσιους υπάλληλους, τους εργαζόμενους, τους συνδικαλιστές, τους ακτιβιστές και υποκινούν τον κοινωνικό αυτοματισμό. Τις τελευταίες μέρες ζήσαμε την κλιμάκωση της μιντιακής τρομοκρατίας ισάξιας με τις σκοτεινές μέρες τις ΥΕΝΕΔ.
@Γέμισαν τις οθόνες μας με άδεια μπουκάλια μπύρες και στοχοποίησαν τους αυτοδιαχειριζόμενους χώρους κοινωνικών εκδηλώσεων για να νομιμοποιήσουν τη στρατηγική της έντασης του Δένδια, απέκρυψαν τα κίνητρα και την ταυτότητα της ρατσιστικής δολοφονίας του 27χρονου Πακιστανού στα Πετράλωνα , προέβαλλαν χαλκευμένα βίντεο για να λοιδορήσουν βουλευτές της αριστεράς και κοινωνικά κινήματα ενάντια στην εμπορευματοποίηση των ελεύθερων χώρων, συκοφάντησαν των αγώνα των εργαζομένων στις συγκοινωνίες και επικρότησαν τις κατασταλτικές μεθοδεύσεις της επιστράτευσης. Και συνεχίζουν… Οι εργοδότες του Τύπου αφού εφάρμοσαν το πιο σκληρό μνημόνιο στους εργαζόμενους τους, θέλουν να περιφρουρήσουν το καθεστώς γενικευμένου φόβου και εξαθλίωσης που δημιούργησαν ορθώνοντας τείχη απέναντι στην κοινωνία.
@Στις 2 Φεβρουαρίου η δεύτερη έκτακτη γενική συνέλευση στην «Ευρώπη» με αντικείμενο τη μεταβίβαση των ονομαστικών μετοχών της εταιρείας, μετά την αποχώρηση του «Θέματος» από την εταιρεία και την προσχώρησή του στο «Άργος»
@Τέσσερα ανοικτά ζητήματα για κανάλια που δεν εκπέμπουν στο ΕΣΡ. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι έτοιμη η έκθεση του ειδικού επιστήμονα για το Alter η οποία περιλαμβάνει επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές για το κλείσιμο, αλλά και τη συνέχιση λειτουργίας του σταθμού. Τις επόμενες μέρες παράλληλα αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου για την παράταση υπαγωγής της τηλεοπτικής εταιρείας στο άρθρο 99. Παράλληλα συνεχίζεται ο έλεγχος στο πρόγραμμα που εκπέμπει ο 902 TV, στην περίπτωση του οποίου η ΕΙΤΗΣΕΕ ζήτησε την επιστροφή της άδειας του. Ο Ξένιος οδεύει προς κλείσιμο, και το ερώτημα είναι αν το η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε προκήρυξη της συχνότητας, ή θα την παραχωρήσει στο Ράδιο Χριστιανισμός το οποίο και δικαιώθηκε από το ΣτΕ. Από τη συχνότητά του πάντως εκπέμπει ο Κ. Παπανικόλας! Τέλος ανοικτό είναι και το θέμα της διακοπής της αναμετάδοση του Euronews στην αγγλική και την γαλλική γλώσσα από την ΕΡΤ, παρά τη σχετική πρόβλεψη του νόμου, ύστερα από την προσφυγή του τηλεοπτικού σταθμού στο ΕΣΡ.
@Oταν το αντίπαλο δέος 'προσκυνά' τις επιταγές της Τρόικα,και καλησπερίζει καθημερινά το θεατή με Καψή & Χασαπόπουλο,οι 'παιδικές ασθένειες' του δελτίου του Ant1 περνάνε απαρατήρητες, χωρίς αντιβίωση θα έλεγα. Ας προσπεράσουμε τη χθεσινή- 7λεπτη- ενότητα του 'Star',με αφιέρωμα στα 'μεμέ' της Victoria Secret,τα ναρκωτικά της Britney & τα οπίσθια της Rihanna. Ξέρετε ποια ήταν η τελευταία είδηση,πριν τα Αθλητικά? Η 'προώθηση της νέας υπηρεσίας του ομίλου Ant1 PERFECT DATE'.Για 2 λεπτά είμασταν κοινωνοί της εκπληκτικής περιγραφής των τηλεσυνοικεσίων του καναλιού,θέμα το οποίο προλόγισε η Ρ.Μπιζόγλη ως εξής:'H EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ,ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ANT1 ΕΧΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ'!!! Η εικόνα της-εξαιρετικής-δημοσιογράφου,που αναγκάστηκε να εκφωνήσει ένα 'Audiotex γνωριμιών',ήταν επιεικώς θλιβερή.Περισσότερο δε, του ίδιου του δελτίου που 'υποχρεώνεται' να ταυτιστεί με τη γενικότερη αισθητική του καναλιού, τομέα στον οποίο περιμέναμε βελτίωση,ειδικά μετά την ενεργή συμμετοχή του Στρατή Λιαρέλλη. Το 'βαρέλι' έχει πάτο,δε γίνεται να ισοπεδώνονται τα πάντα,στο όνομα του κέρδους.Ο 'Τηλεκύβος' προβάλλεται στις 1.30 τα χαράματα,δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τον απολαμβάνουμε και το απόγευμα.
@Σκληρή σύγκρουση ΕΠΟ και Forthnet για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας. Νικήτρια ήταν η εταιρεία Media Bold και η εκτίμηση της αγοράς είναι πως τελικά και πάλι, ύστερα από αυτή τη διαμεσολάβηση θα καταλήξουν στον ΟΤΕ. Η Forthnet υποστηρίζει πως κακώς δεν της επιτράπηκε να παραβρεθεί στο άνοιγμα των προσφορών και πως εκείνη ήταν σε θέση να δώσει ένα επιπλέον 10%. Η ΕΠΟ από τη μεριά της δηλώνει πως η προσφορά της είναι άκυρη καθώς κατατέθηκε εκπρόθεσμα. Nova και ΟΤΕ αναμένεται να διεκδικήσουν τώρα τα δικαιώματα των αγώνων του αγγλικού πρωταθλήματος για την περίοδο 2013-16. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν αυτή την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου.
@Τρεις απολύσεις στην “Ημερησία”. Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η γενική συνέλευση των εργαζομένων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA

ΑΙΧΜΗΡΑ MEDIA
Το παρασκήνιο της παραίτησης -Οι σκαφάτες διακοπές στην Πάτμο την ώρα του πύρινου ολέθρου «έφαγαν» τον υπουργό ΠΡΟ.ΠΟ Παραιτήθηκε ο Νότης Μηταράκης από τη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως έγινε γνωστό από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ο κ. Μηταράκης υπέβαλε την παραίτησή του για προσωπικούς λόγους στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, η οποία έγινε αποδεκτή. Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρουν οτι υπήρξε ενόχληση καθώς ο μέχρι πρότινος υπουργός έκανε διακοπές στην Πάτμο και απουσίαζε από τα πύρινα μέτωπα που ήταν σε εξέλιξη σε πολλές περιοχές της χώρας. «Πυρά» για τις διακοπές του στην Πάτμο εξαπέλυσε και η Καθημερινή, αναφέροντας: «ο πρωθυπουργός μιλάει για πόλεμο και παρά τη δικαιολογημένη και μεγάλη κούραση, μένει στην Αθήνα λόγω των πυρκαγιών. Ο Βασίλης Κικίλιας το ίδιο, έχοντας αποκλείσει τις διακοπές για φέτος. Ούτε η “κήρυξη πολέμου” ούτε η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα σταμάτησε τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη από το να εμφανιστεί χθες το πρωί σε μακρινό νησί για να ξεκινήσει τις διακοπές του, να επιβιβαστεί σε ένα σκάφος για μερικές ώρες και να επιστρέψει νωρίς το απόγευμα σαν να μην τρέχει τίποτα, με τους λουόμενους στην περιοχή να αναρωτιούνται αν έβλεπαν καλά…